Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ - διάκριση εξ Ιτέας μαθητού-αθλητού σε πανελληνίους αγώνες στίβου

Διακοπτόμενα ...couloir στίβου

  Όπως είναι γνωστό σε όλα τα θεσμικά από την Πολιτεία όργανα και στα Αθλητικά Σωματεία ολοκλήρου του Νομού Φωκίδος, το μοναδικό Στάδιο εντός του Νομού στο οποίο υπήρχαν οι τυπικές τουλάχιστον προδιαγραφές, προκειμένου να πραγματοποιούνται αγώνες αθλημάτων στίβου, ήταν το Στάδιο της Αμφίσσης.  Και αναφέρουμε "ήταν", διότι, εδώ και ελάχιστα έτη, δεν είναι.
   Δεν αναφερόμαστε στο ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό εδώ και αρκετά έτη, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές του (εγκαταστάσεις και τεχνικός-ηλεκτρονικός εξοπλισμός), όσον αφορά την τέλεση αγώνων στίβου,
ούτε στο ότι το δάπεδο των υπαρχόντων διαδρομών του, παραμένει το ίδιο (ψιλό κόκκινο χαλικάκι) από την 10ετία του 1960.  Απλά αναφερόμαστε στον μαρασμό των Αθλητικών Σωματείων της περιοχής μας και τον ταυτόχρονο εξοστρακισμό των αγώνων στίβου από το Στάδιο της Αμφίσσης.

Υπενθύμιση : Σε αυτό το Στάδιο είχαν πραγματοποιηθεί επί σειρά ετών οι αγώνες στίβου, ανάμεσα στους μαθητές όλων των Γυμνασίων του Νομού Φωκίδος (σημερινό Κ18).  Όπως επίσης είχαν πραγματοποιηθεί κατ' επανάληψη και με ιδιαίτερη επιτυχία οι "Παμφωκικοί Αγώνες" ενηλίκων και αρκετές αγωνιστικές ημερίδες προετοιμασίας, με παρόντες ως αγωνιζόμενους και διακεκριμένους αθλητές από μεγάλα Αθλητικά Σωματεία.

   Με την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδος του Φωκικού στην Β' εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου, έγινε αναπροσαρμογή των διαστάσεων του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου, με αποτέλεσμα, την ακύρωση της εσωτερικής διαδρομής (και όχι μόνον) των αγωνισμάτων ταχύτητος και αντοχής.  Το οποίον μεταφράζεται στο ότι, το στάδιον Αμφίσσης, μετετράπη πλέον, σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Η φωτογραφία από τον χάρτη της Google, τμήματος του γηπέδου Αμφίσσης, καταδεικνύει την επικάλυψη των διαδρόμων (couloir) στίβου, λόγω της επεκτάσεως του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Και το ερώτημα είναι : Τα Αθλητικά Σωματεία με τμήματα κλασσικού αθλητισμού και οι αθλητές τους, τι θα απογίνουν;
Η απάντηση είναι προφανής και έχει τρία σκέλη :
- Ή συνεχίζουν κάνοντας το "κέφι" τους άνευ αγώνων
- Ή σταματούν τον κλασσικό αθλητισμό
- Ή "ξενιτεύονται".

   Την τρίτη απάντηση-εκδοχή υιοθέτησε ένα ιτιωτόπουλο, του οποίου οι γονείς "επωμίσθησαν" την αγάπη του παιδιού τους για το τρέξιμο, μεταφέροντάς το τρεις εβδομαδιαίως στην Λιβαδειά για προπόνηση με τον Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς.

  Παραθέτουμε τον πίνακα με τα επίσημα αποτελέσματα του ΣΕΓΑΣ από τους αγώνες στίβου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ 18, οι οποίοι έλαβαν χώρα στην Κατερίνη το Σ/Κ 23-24 Ιουνίου 2018.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τις 18 ομάδες σκυταλοδρομίας 4Χ400 οι οποίες έλαβαν μέρος στο αγώνισμα, η ομάδα του Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς κατετάγη και στην σύνθεσή της περιλαμβάνεται ο Ευθύμης Παπαδόπουλος του Γεωργίου Παπαδοπούλου και της Νίκης Πολυζώη, κατοίκων Ιτέας.
Υπάρχει και αυτή η νεολαία και αυτήν χρειαζόμεθα.  Μαζί με ένα  Στάδιο... 


****************************** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου