Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ (δ.σ.) : ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟ- ΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ


Φυσικές ροές
ή βυτιοφόρα;...

  Είχαμε από καιρού ασχοληθεί ως epikourositeas.blogspot.gr, με τον τρόπο ...εμπλουτισμού του κόλπου της Ιτέας, από τα ανεξεπέργαστα λύματα της πόλεως καθώς επίσης και από των πέριξ της πόλεως (μη) λειτουργούντων βιολογικών καθαρισμών.  
Είχαμε καταδείξει την υπαίθρια  "κάθοδο" των λυμάτων από τον βιολογικό σταθμό του Χρισσού, καθώς και την "ηρωϊκή" έξοδο των αντιστοίχων του Γαλαξειδίου στην θάλασσα.  
  Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει αρκετά.  Από την "αβαρία" προ δυο μηνών στην Λεωφόρο Ηρώων, την Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Γαλαξειδίου, τον διεθνή διασυρμό της περιοχής με τις φωτογραφίες αλλοδαπών περιπατητών από την "ελώδη" κατάσταση του αρχαίου μονοπατιού Κίρρας-Δελφών, έως και την συνέχιση της περιπέτειας του αποχετευτικού της Κίρρας και τις "Γαλάζιες Σημαίες" παραλιών του Δήμου μας.
 
  Με αφορμή την σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αναμένεται να ακουσθούν (ή να μην ακουσθούν) πολλά και ενδιαφέροντα για την χρονική παράταση παραλαβής προμηθειών (υλικών εννοείται) για τις εργασίες αναβαθμίσεως του βιολογικού καθαρισμού Ιτέας (το υπ' αρ. 10 θέμα), ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Δρακάκης ζητά με ερώτησή του, την οποία επιθυμεί να απαντηθεί λόγω της ιδιαιτερότητός της, προ ημερησίας διατάξεως, να πληροφορηθεί ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ...μετα-βιολογική πορεία των λυμάτων από τον σταθμό βιολογικού καθαρισμού της Ιτέας.
Θα έχει ενδιαφέρον.
**********************************************

ΑΙΤΗΜΑ
Του Γεωργίου Δρακάκη
Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Απολλώνιο Φως – Καθαρή λύση

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών

ΚΟΙΝ.: 1. Δήμαρχο Δελφών
2. Αρμόδιους Αντιδημάρχους:
α) κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου
β) Νεκτάριο Μίχο
3. Δημοτικούς Συμβούλους
4. Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Γαλάζιες Σημαίες) blueflag@eepf.gr
5. ΜΜΕ

Παρακαλώ όπως θέσετε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (17/7/208) προ ημερησίας διατάξεως προς συζήτηση το:

ΘΕΜΑ: ενημέρωση από τον Δήμαρχο και τους δύο αρμοδίους Αντιδημάρχους, σχετικά με τον φορέα, τον τρόπο και την ποσότητα διάθεσης της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού Ιτέας.

Κύριοι,
Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά, καλούμε, ως Δημοτική Παράταξη και φορολογούμενοι δημότες που πληρώνουν υψηλά τέλη και μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Δελφών, ως έχοντες έννομο συμφέρον, τον Δήμαρχο Δελφών κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο, την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τις Γαλάζιες Σημαίες Νεκτάριο Μίχο, να επιδείξουν ενώπιον των Δημοτικών Παρατάξεων στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών τα σχετικά έγγραφα (τιμολόγια, μεταφορικές, συμβάσεις και άλλα) που αποδεικνύουν σε ΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ και με ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ διαθέτουν την λυματολάσπη  των 6 μονάδων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Δελφών, ώστε να αποδεικνύεται η λειτουργία των μονάδων, αρχής γενομένης από τον Βιολογικό Καθαρισμό της Ιτέας, του οποίου η λειτουργία βρίσκεται ήδη στην Δικαιοσύνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου