Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΚΙΡΡΑ : ΑΠΟΠΑΙΔΟ, ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ Ή ****ΠΑΙΔΟ; (άρθρο της δ.σ. Γεωργίας Καπαρέλη-Χαρίτου)

(το μοναδικό και εν εξελίξει σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την Κίρρα - φωτογραφία 13-7-2018 ανατολική είσοδος Κίρρας)


Κίρρα: H αλαζονεία νίκησε την πρόθεση για έργο-

όταν ομιλούν οι αριθμοί.

Ήρθε η ώρα να αποτυπωθεί σε αριθμούς η ανύπαρκτη εικόνα της Δημοτικής αρχής στην Κίρρα. «Ξεσκονίζοντας» προσεκτικά τα γραφικά τεχνικά προγράμματα που θεωρείτε ότι μεθοδεύσατε και τις αναφορές-συνεντεύξεις στελεχών σας στον τοπικό τύπο , σας παραθέτουμε λοιπόν τα κάτωθι :
Τι προσφέρατε στην Τ.Κ Κίρρας κύριοι κατέχοντες τη Διοίκηση πλέον του Δήμου ; και αρχίζουμε από την εκκίνησή σας.
  • Ανάπλαση παιδικής χαράς Κίρρας –έργο έτους 2015 , ακόμη τίποτα κι εννοούμε να εξοπλιστεί εξ΄αρχής όπως η παιδική χαρά της Ιτέας.
  • Εργασίες βελτίωσης κοιμητηρίου , δεν υπεγράφη καμία σύμβαση έργου περί εργασιών συντήρησης έως σήμερα
  • Προμήθεια αστικού εξοπλισμού ποσού 4.000,00 ευρώ , ήτοι προμήθεια 10 ομπρελών και 9 δοχείων απορριμμάτων, αλλά παρουσιάζονται ελλείψεις ακόμη ως προς την προμήθεια.

Στόχοι πενταετίας :
  • Παραλάβατε το έργο «Ολοκλήρωση του Αποχετευτικού δικτύου Κίρρας» και σχεδιάσατε απραξία και συνεχείς παρατάσεις με τελευταία έως 28/2/2019
(Δημ. Συμβούλιο 27.06.2018)
  • Παραλάβατε το έργο πνοής επέκτασης σχεδίου πόλεως Κίρρας και δεν το αγγίξατε , σε ερωτήσεις όμως δημοτών απαντάτε ότι «το σχέδιο πόλεως δεν προχωρά γιατί δεν αφήνουν κάποια μεγάλα συμφέροντα» . Η απάντηση τίθεται προς κρίση στους δημότες της Κίρρας.
  • Εργασίες ανάδειξης ιαματικής πηγής «Αγιόνερο» ποσού 1.473,12 ευρώ .Τώρα με τις εργασίες αυτές τι αναδείξατε και τι πράξατε , η κρίση στους δημότες της Κίρρας. Η Δημοτική αρχή είχε αποτυπώσει ως στόχο την αξιοποίηση του αρχαίου μονοπατιού, τη σύνδεση της παραλιακής ζώνης και την πεζοδρόμηση, την αξιοποίηση της πηγής «Αγιόνερο» και την ανάπλαση της γύρω περιοχής με στόχο να γίνει επισκέψιμη. Καμία πρόοδος επί των ανωτέρω ακόμη.
  • Στο αίτημα των συλλόγων γονέων των σχολείων για κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ , (σας άρεσε η ιδέα , υιοθετήθηκε κι από εσάς και στον έντυπο τύπο), αλλά διαλύθηκε η σύμβαση κατασκευής έργου ποσού 3.863,24 ευρώ. Ούτε μία τόση απλή παρέμβαση δεν μπορέσατε να ολοκληρώσετε έως σήμερα .
  • 02.08.2016 εξοφλήθη τιμολόγιο έργου «τοπικές αποκαταστάσεις στην Ιτέα-Κίρρα», ποσού 6.900,00 ευρώ , αλλά στην Κίρρα δεν τοποθετήθηκε ούτε ένας κόκκος πίσσας.
  • Και για να τονίσετε περισσότερο την ανικανότητά σας χάνοντας την αυτοδιοικητική σας ψυχραιμία επιδείξατε παραλήρημα προσωπικών επιθέσεων ότι δεν ψηφίσαμε ως παράταξη και εγώ ως Δημοτική Σύμβουλος το τεχνικό πρόγραμμα 2017 για την ανάπτυξη της Κίρρας. Τι έλεγε λοιπόν το τεχνικό πρόγραμμα για την Κίρρα το 2017 ; 3η τροποποίηση Τ.Π (23/6/2017) : 40.000,00 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στην Κίρρα .Χάθηκαν προφανώς κι αυτές , κύριοι της Δημοτικής αρχής; Στη μελέτη που λίαν συντόμως παραλαμβάνει ο Δήμος Δελφών από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε ως αντιστάθμισμα για την αποδοχή του χρέους προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ για τη Δημοτική οδοποιία , εξαιρείται πλήρως η Τ.Κ Κίρρας (προφανώς έχουν τακτοποιηθεί θετικά και λυθεί όλα τα αιτήματα για αποκαταστάσεις οδοστρώματος!!)

  • Γιατί δεν ολοκληρώθηκε ο φάκελος Γαλάζιες Σημαίες στα Βραχάκια , που τόσο σας είχε απασχολήσει την πρώτη καλλικρατική περίοδο; Να θυμίσω ότι εσείς θεωρούσατε την Κίρρα παραγκωνισμένη τότε Τοπική Κοινότητα ως προς το θέμα αυτό , δηλώνοντας παράπονα στο Δήμαρχο Δελφών , για να λάβατε στη συνέχεια την αριθμ 22.01.2013 (Γ.Δ 76) απάντησή του αναφορικά με τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Κίρρα τα πρώτα 3,5 χρόνια.
  • Τέλος αφήσαμε το όραμα των υδροπλάνων μιας και το χειρίζεται το Τ.Σ Κίρρας και βρίσκεται σε καλό δρόμο βάσει συνέντευξης στον τοπικό τύπο ( 25/11/2014) και αναμένουμε λοιπόν τη δημιουργία του υδατοδρομίου στην Ιτέα, για να ολοκληρωθεί η πορεία μίας ασόβαρης πενταετίας που διανύει η Δημοτική αρχή και οι υποστηρικτές αυτής.
  • Αντίθετα εισπράξαμε από εσάς παρατεταμένη αργοπορία ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση σοβαρού προβλήματος στην υδροδότηση της Κίρρας με τις γνωστές επιθέσεις στα πρόσωπα των εχόντων τη Διοίκηση του Δήμου, από πολίτες.
  • Γιατί συνεχίζετε και μετατρέπετε την ανατολική είσοδο της Κίρρας σε χωματερή Δήμου Δελφών και παρά τις αναθέσεις για περιφράξεις δημοτικών χώρων , στην Κίρρα με το γνωστό πρόβλημα των ΡΟΜΑ δεν διορθώθηκε ακόμη η περίφραξη του επίμαχου χώρου κατασκήνωσης ;
Δεν αποτελώ υπέρμαχος της άκριτης αντιπολίτευσης αλλά όταν εσείς μας τροφοδοτείτε με δημοσιεύματα που αντιπαραβάλλονται με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που αναιρούν τα έργα και τις προθέσεις σας, ισχύει τότε ….η λαϊκή ρήση , όταν οι αριθμοί εκδικούνται τους αυτοδιοικητικούς μας !!!.
Αναλογίζεστε λοιπόν ότι τα γραπτά κείμενα είναι αυτά που τελικά μένουν και επάνω σ΄ αυτά κρινόμαστε όλοι και εσείς ειδικά ως Δημοτική αρχή. Μην επιδίδεστε λοιπόν σε πυροτεχνήματα, να πράξετε έργο και μετά να το δημοσιοποιήσετε, αλλιώς εκτίθεστε.
Η Κίρρα δεν έτυχε της προσοχής σας κύριοι της Δημοτικής Αρχής , παρά τη συχνή διατύπωση των εκπροσώπων σας ότι τα περισσότερα αιτήματά της έχουν προωθηθεί (Εν Δελφοίς 8/12/2017) , τότε εμείς γιατί δεν αντικρίζουμε καθημερινά τίποτα και διαπιστώνουμε περίτρανα ότι τη «βουλιάξατε» κυριολεκτικά την Κίρρα επί ημερών σας !!


Γεωργία Καπαρέλη-Χαρίτου
Εκπαιδευτικός

Δημ.Σύμβουλος Δ.Ε Ιτέας

2 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΙΡΡΑ ΚΑΙ ΙΤΕΑ. ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΦΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΥΠΟΜΟΝΗ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία Καπαρέλη -Χαρίτου25 Ιουλίου 2018 στις 1:48 μ.μ.

      Σας διαβεβαιώνω ότι ακολουθεί κι η αποτύπωση της άσχημης εικόνας Ιτέας συντόμως.....

      Διαγραφή