Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΕΝΑΣ "ΔΙΧΡΩΜΟΣ" ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

"Ούτε ήξερε τι ήθελε"

  Ηλιόλουστη ημέρα, δροσερή από το πρωΐ, με έναν "μπάτη" να μεταφέρει την ευωδιαστή θαλάσσια δροσιά, σε ολόκληρη την πόλη.  Μία ημέρα καλοκαιρινή, γεμάτην υποσχέσεις για τις ομορφιές του επερχομένου Αυγούστου, μιας κι ετούτος ο Ιούλιος, μόνον την γεμάτη αλμύρα ζέστη του καλοκαιριού και την ξεγνοιασιά των διακοπών, δεν έφερε μαζί του εφέτος.  Ακόμη και τώρα στο τέλος του, δεν ενθύμιζε σε τίποτε αλλοτινές ημέρες του "μεσοκαλόκαιρου".

   Παρασκευή σήμερα 27η Ιουλίου του 2018 κι από το πρωΐ η δροσιά της ημέρας, μαρτυρούσε την βροχή η οποία είχε τις τελευταίες 2 ημέρες προηγηθεί, καθαρίζοντας όμως τον ορίζοντα από την αχλή,  κάνοντας ταυτόχρονα καταγάλανο και το χρώμα της θαλάσσης.
  
  Όμως, η δροσιά έγινε συννεφιά, έγινε "μουντάδα" και τις πρώτες απογευματινές ώρες έγινε και βροχή.  Η με λιγοστούς παραθεριστές  εφέτος πόλη μας, ερήμωσε και περίπου στις 15:00', η εικόνα των οδών της ήταν χειμερινή.  Ανύπαρκτη κίνηση πεζών και οχημάτων, ελάχιστοι στις παραλίες και τα καταστήματα της παραλιακής και μια βροχή μονότονη, να επιμένει ότι το καλό το καλοκαίρι, δεν έχει έλθει ακόμη.

Εμείς όμως, εξακολουθούμε να το περιμένουμε. Γιατί πρέπει και θέλουμε να το περιμένουμε.


(φωτογραφίες Μίμης Κουτρολίκος 27-7-2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου