Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ "ΚΙΝ.ΑΛ." ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Υ.Π.ΕΝ. - ανακοίνωση

 


ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

H Ν.Ε.του Κινήματος Αλλαγής Φωκίδας καταδικάζει την απαράδεκτη στάση του ΥΠΕΝ και του Υπουργού κ. Χατζηδάκη να εμμένει σε μια αδικαιολόγητη άρνηση παράτασης των προθεσμιών διόρθωσης τετραγωνικών στους Δήμους και τακτοποίησης αυθαιρέτων. 

Οι πολίτες βρίσκονται σε αδιέξοδο, εν μέσω πανδημίας και πλήθος οικονομικών προβλημάτων, να εξαναγκάζονται από τον Υπουργό σε άμεση τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους, ειδάλλως θα βρεθούν από την 1η Οκτωβρίου προ καταιγισμού προστίμων, αλλά και αχρήστευση των ιδιοκτησιών τους.

Το Υπουργείο έχει καταντήσει τους Μηχανικούς παραβολο-εισπράκτορες και τους ιδιοκτήτες ικέτες, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες σε αυτούς!

Δεν κάνει όμως κανένα λόγο για τα ηλεκτρονικά συστήματα και τις υπηρεσίες αρμοδιότητας του Υπουργείου που δεν λειτουργούν τον τελευταίο μήνα. 

Επίσης ο κ. Χατζηδάκης παραπληροφορεί τους ιδιοκτήτες ότι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις ιδιοκτησίες τους και τις μεταβιβάσεις, όταν όλος ο τεχνικός κόσμος, οι σύλλογοι μηχανικών, συμβολαιογράφων, το ΤΕΕ και η ΠΟΜΙΔΑ λένε το αντίθετο!
Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει να σταματήσει άμεσα τα καπρίτσια περί περιβαλλοντικής ηθικής και τα εισπρακτικά παιχνίδια και να κατανοήσει τις δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
 

Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Φωκίδας


1 σχόλιο: