Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΙΤΙΩΤΙΣΣΑ SIGNORA (Βιολέττα "Βέτυ" Πολυζώη)

Από την Ιταλία με καμάρι, αγάπη και νοσταλγία
    Η φωτογραφία της επικεφαλίδος μας, είναι από την διαδικτυακή συζήτηση για την βράβευση (ετήσιο βραβείο "Premio Strega") του  βιβλίου με τίτλο  "Citta somersa" της συγγραφέως Marta Barone, η οποία επραγματοποιήθη προ ημερών στην Ιταλία.  Και το οποίο βιβλίο είχε ως θέμα, την απαγωγή και το τραγικό τέλος του Ιταλού πολιτικού  Aldo Moro από την οργάνωση "Ερυθρές Ταξιαρχίες" (Brigate Rosse), την 10ετία του 1970.


  Στην Επιτροπή των βραβείων και στο panel, συμμετέχει και η Tina Contaldo (πρώτη από αριστερά), θυγατέρα της Βιολέττας (Βέτυ) Πολυζώη (αδελφή του Φαρμακοποιού Παναγιώτη Πολυζώη), της οποίας Tina, οι με διακρίσεις μεταπτυχιακές σπουδές της είχαν ως θέμα τους εκδοτικούς οίκους της Ιταλίας.  Και για αυτόν τον λόγο έχει επιλεγεί μαζί με άλλους 14 από ολόκληρη την Ιταλία, να συμμετέχει σε ανάλογες επιτροπές και παρουσιάσεις. 

  Από τον Μάϊο του 1972 βρίσκεται στην Ιταλία η Βιολέττα, κοπελίτσα τότε, όταν με τον Ιταλό σύζυγό της εγκατεστάθησαν στην όμορφη πόλη Cava de' Tirreni, νοτίως της Νάπολη και δίπλα στο  Salerno. Μα η καρδιά της είναι για πάντα εδώ, στην γενέτειρά της, στην Ιτέα μας όπως λέγει η ίδια. Το δε γραπτό της μήνυμα προς το "epikourositeas.
blogspot.com", καταλήγει : 


  "Είμαστε στη δεύτερη φάση του προγράμματος για την εξέλιξη του ιού και προς το παρόν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εδώ στην Νότιο Ιταλία. Βέβαια πάντοτε με μεγάλη προσοχή συνεχίζουμε την ζωή μας. Σας εύχομαι ότι καλύτερο και πάντα υγεία. Συγγνώμην για τα ελληνικά μου, αλλά μόλις στις 21 Μαΐου του 1972 ήρθα Ιταλία. Σκεφθείτε πόσα χρόνια είμαι εδώ!  Πάντα όμως η καρδιά μου είναι μαζί σας..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου