Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ      Άμφισσα 7 -5-2020
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 


 Οι ανακοινώσεις των μέτρων, από την κυβέρνηση της ΝΔ, για την επαναλειτουργία των σχολείων εντείνουν την ανησυχία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, δε δημιουργούν τους αναγκαίους όρους ασφάλειας και υγιεινής. Δε λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά προβλήματα και την κατάσταση των σχολικών υποδομών. Ακόμα και η εξαγγελία για το 1,5 μέτρο απόσταση ανά μαθητή είναι πρακτικά ανεφάρμοστη σε αίθουσες κλουβιά (ή ακόμα και κοντέινερ) των 30 τ.μ. Για αυτό κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το Υπουργείο Παιδείας με μια απαράδεκτη ενέργεια άλλαξε την οδηγία για τα 7μ2 ανά μαθητή!
Τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία παραμένουν, χωρίς να καταβάλλεται καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να επιλυθούν, όπως για παράδειγμα: η έλλειψη καθαριότητας, οι ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, τα εκπαιδευτικά κενά, τα μέσα ατομικής προστασίας και τα υλικά καθαρισμού κλπ.
Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά την ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δική της ευθύνη, για την προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, χωρίς να μετακυλύει το κόστος και την ευθύνη σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
  • Να δοθεί έκτακτη γενναία χρηματοδότηση στα σχολεία, να εξασφαλιστεί η πλήρης τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής. Να δοθούν δωρεάν όλα τα απαραίτητα μέσα, γάντια, μάσκες, μαζικά τεστ- θερμομέτρηση για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών.
  • Να γίνουν προσλήψεις μονίμων καθαριστριών/των και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολείων.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, ανανέωση με 12μηνες συμβάσεις για τους αναπληρωτές 30/6 .
  • Να δοθούν οι ειδικές άδειες για τις ευπαθείς ομάδες με διεύρυνση των ασθενειών (ΧΑΠ, σκλήρυνση, υπερτασικοί κ.α) για τους  συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Να δοθεί η άδεια ειδικού σκοπού και ειδική άδεια για τις συναδέλφισσες που είναι σε εγκυμοσύνη.  Απαιτούμε να μη χρεωθεί καμία ημέρα κανονικής άδειας. Ειδικά για τους αναπληρωτές να μη γίνει καμία περικοπή αποδοχών, με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης. 
  • Δεν υλοποιούμε τις προφορικές εντολές περί ζωντανής  αναμετάδοσης του μαθήματος από την τάξη. Κανένας εκπαιδευτικός να μη δεχθεί να μπει σε σχολείο με κάμερες και σε τάξη με ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος. Επιστρέψαμε στα σχολεία, καμία εξ αποστάσεως δεν έχει θέση και δεν μπορεί να αντικαταστήσει το δια ζώσης μάθημα .
  • Σύγχρονα ασφαλή κτίρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότεροι μαθητές σε όλα  τα τμήματα.
  • Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών, που θα δίνουν για πολύ καιρό ακόμα τη μάχη για τη Δημόσια υγεία. Καθοριστική ενίσχυση του ΕΣΥ, μαζικούς μόνιμους διορισμούς υγειονομικού προσωπικού, 2000 ΜΕΘ ΚΑΙ 1500 ΜΑΦ, επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου