Τρίτη 19 Μαΐου 2020

"ΠΟΛΙΤΕΣ" : ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ



                                                           Άμφισσα 13-5-2020
                        Δημοτική Παράταξη                        «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αιτιολόγηση - Τοποθέτηση Ψήφου
Θέματα 5 & 6

Κα Πρόεδρε
Στα δύο αυτά θέματα η παράταξή μας θα ψηφίσει ΚΑΤΑ.
Σας υπενθυμίζω πως μέσα στην αίθουσα αυτή είχαμε συζητήσει πάλι το θέμα αυτό στην αρχή σχεδόν της δημοτικής θητείας, Οκτώβριο ή Νοέμβριο δεν θυμάμαι καλά. Νοέμβριο. Τότε είχαμε υποστηρίξει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία μας έλεγε (αναφέρω επιγραμματικά την ουσία): «Αποφασίζουμε την αποκομιδή των σκουπιδιών να την κάνουμε εμείς ως Δήμος Δελφών, παίρνοντας την υπηρεσία αυτή από τον ΦΟΣΔΑ. Για τον λόγο αυτό θα εφαρμόσουμε την διαδικασία που απαιτείται, για να δώσουμε την αποκομιδή των σκουπιδιών σε εργολάβο για τους επόμενους 3 μήνες. Με τον τρόπο αυτό θα κερδίσουμε τον απαιτούμενο χρόνο που απαιτείται, έτσι ώστε να πάρουμε το κατάλληλο προσωπικό με συμβάσεις και να οργανώσουμε την υπηρεσία αυτή να την κάνουμε μόνοι μας».

Εμείς ως παράταξη στηρίξαμε αυτή την λύση που προτάθηκε εκείνη την στιγμή ως «λύση ανάγκης», για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί, κυρίως από την έλλειψη προσωπικού που είχε ο Δήμος για να μπορεί να εκτελέσει την απαιτούμενη και πολύ σοβαρή αυτή υποχρέωση απέναντι στους δημότες. Αποδεικνύοντας πως δεν παίζουμε με την Υγεία των πολιτών και δεν αντιπολιτευόμαστε για να αντιπολιτευόμαστε. Σημειώνω εδώ πως είχε κάνει εντύπωση η απόφασή μας στους υπόλοιπους συμβούλους και μάλιστα μου είχε εκφράσει την απορία του γι’ αυτή δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.
Είναι σε όλους μας γνωστό πως ο κος Παναγιωτόπουλος είναι υποστηρικτής του ΦΟΣΔΑ από την πρώτη στιγμή και το «όραμά» του είναι την υπηρεσία αυτή της αποκομιδής των σκουπιδιών, ο Δήμος να την παραχωρήσει. Η δική μας παράταξη πιστεύει ακριβώς το αντίθετο και αυτό υποστηρίζουμε από το Σεπτέμβρη του 2014 που ήρθε ως πρόταση στο δ.σ. έως και σήμερα.
Υποστηρίζαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε, πως η υπηρεσία αυτή πρέπει αποκλειστικά να εξυπηρετείται από τον Δήμο. Ύδρευση, Αποχέτευση, Βιολογικοί, Απορρίμματα- Σκουπίδια, Δημοτική Οδοποιία και Δημοτικός Φωτισμός είναι τα αντικείμενα που ο Δήμος δεν πρέπει ποτέ να εκχωρήσει σε κανένα και να τα εξυπηρετεί πάντα ο ίδιος. Αυτή είναι η δουλειά του. Αυτά είναι υποχρεωμένος να τα φέρει σε πέρας. Κι όταν αυτά μπορεί να τα κάνει, ή τα έχει δρομολογήσει σωστά, τότε εάν θέλει ας ασχοληθεί και με τις εκδηλώσεις, ας κάνει και παρελάσεις,….κλπ.
Σήμερα μετά το χρονικό διάστημα που πέρασε, αυτό που ο εισηγητής, ο Αντιδήμαρχος κος Αγαπητός μας προτείνει, είναι ο Δήμος αφού προμηθευτεί όλα τα κατάλληλα εργαλεία για την υλοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών, της ανακύκλωσης και των στερεών απορριμμάτων και βιοαποβλήτων, να Αναθέσει σε εργολάβο το έργο αυτό!
Με λίγα λόγια όχι μόνο ο Δήμος ΔΕΝ προετοιμάστηκε και ΔΕΝ οργανώθηκε για τις υπηρεσίες αυτές, αλλά τις ΕΚΧΩΡΕΙ ΟΛΕΣ σε ιδιώτες εργολάβους για δύο χρόνια.
Στην ερώτησή μας τι ενέργειες έχει κάνει η δημοτική αρχή για πρόσληψη μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού, η απάντηση που ακούσαμε είναι πως περιμένει να βγάλει αντίστοιχη προκήρυξη η Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε πως τον Σεπτέμβρη ο Δήμος Δωρίδας προσέλαβε 12 μόνιμους και εμείς κανέναν από δική μας αστοχία βέβαια. Στην ερώτησή μας αν γνωρίζει ο εισηγητής πόσοι μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου μας συνταξιοδοτούνται, διαπιστώσαμε πως γνωρίζει καλά.
Ενώ ξέρουν καλά στην Δημοτική Αρχή, πως το πρόβλημα άμεσα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο με την αποχώρηση και άλλων υπαλλήλων μας ανεξάρτητα με την υπηρεσία που καθένας βρίσκεται στον Δήμο, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και προγραμματισμός για το άμεσο και το απώτερο μέλλον.
Αναφέρουμε όλα τα παραπάνω για να γίνει κατανοητό, πως μέλημα της δημοτικής αρχής δεν είναι σε καμία περίπτωση η ανάληψη των πραγματικών υποχρεώσεών της και η εξυπηρέτησή τους, ούτε τώρα ούτε και στο μέλλον.
Εμείς με την λογική να δώσουμε – παραχωρήσουμε τα εργαλεία του Δήμου, ακριβά εργαλεία μάλιστα και κινητά περιουσιακά μας στοιχεία, σε ιδιώτη εργολάβο, για να προσλάβει εκείνος προσωπικό για να κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνει ο Δήμος, είμαστε αντίθετοι.
Για τον λόγο αυτό και όσα προαναφέραμε καταψηφίζουμε τις προτάσεις της εισήγησης στα θέματα 5 & 6 της ημερήσιας διάταξης.

Παναγιώτης Μέγκος
Επικεφαλής της παράταξης

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου