Τρίτη 12 Μαΐου 2020

"ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΒΟΥΝΑ" ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ - ανεμογεννήτριες στην θέση του φυσικού περιβάλλοντος και της ελληνικής ιστορίας

  Η "Ορνιθολογική Εταιρεία" σε γραπτή της απάντηση στο υπόμνημα το οποίο της είχε αποστείλει η "Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης", ταυτίζεται με τις ανησυχίες των μελών της "Κίνησης" για τις μη αναστρέψιμες επιπτώσεις οι οποίες θα υπάρξουν στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα της Οίτης, από την επερχόμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο όρος.
  Εμείς να σημειώσουμε ότι, προς δυο μηνών (11-3-2020),
το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση την οποία είχε καταθέσει στον Δήμο η "Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης", δηλώνοντας με αυτήν την απόφασή του, την αντίθεσή του στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Οίτη.

  Δεν είναι κρίμα, ούτε άδικο.  Είναι Τ Ρ Α Γ Ω Δ Ι Α για την Ελλάδα, για τους Έλληνες και πολύ περισσότερο για την ίδια μας της ιστορία, το να εμφανίζεται το 2020 ένας "Υπουργός", ο οποίος "καίει" το αγιασμένο όρος, το μοναδικό του περιβάλλον και την παγκόσμια ελληνική ιστορία και μυθολογία, προς χάριν της 15ετούς κερδοφορίας μιας εταιρείας "επενδύσεων".  Θεωρώντας ο ίδιος, ότι είναι δυνατόν να προσμετρηθεί το "έργο" του, ως μεγαλειωδέστερο της αθανασίας του τεραστίου Έλληνα, του Ηρακλέους! Στην Πυρά!...

Η απαντητική επιστολή
************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου