Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ


Άμφισσα, 12 ΜΑΪΟΥ 2020

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 29/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 08/05/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ένωσής μας, με τον Βουλευτή Φωκίδας κ.ΜΠΟΥΓΑ Ιωάννη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διεξοδικά τα θεσμικά και εργασιακά ζητήματα του κλάδου μας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και επιδόθηκε και σχετικό υπόμνημα με τα παραπάνω ζητήματα.

Στα πλαίσια της συζήτησης για τα τρέχοντα θέματα, με ιδιαίτερη έμφαση τονίστηκαν από την ένωσή μας τα εξής:
  • Η αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού της εργασίας μας καθόσον έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για την ένταξη του επαγγέλματός μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και κατατέθηκε και σχετική πρόταση νόμου επ΄αυτού.
  • Η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε. για το μισθολόγιο.
  • Η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής παροχής στο αστυνομικό προσωπικό, για την ιδιαίτερη και συνεχιζόμενη προσφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του ΄΄COVID-19΄΄ και του μεταναστευτικού ζητήματος.
  • Η άμεση απαλλαγή της ΕΛ.ΑΣ. από τις μεταγωγές κρατουμένων καθώς επίσης και από διάφορα άλλα πάρεργα (επιδόσεις δικογράφων, αθλητικές εκδηλώσεις, κ.α).
  • Η θέσπιση κώδικα μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), για τις μεταθέσεις εντός Διευθύνσεων Αστυνομίας.
  • Η άμεση επαναφορά των αποσπασμένων εκτός Δ.Α. Φωκίδας στις οργανικές τους θέσεις - Μείωση αποσπάσεων.
  • Η επανίδρυση των Αστυνομικών Τμημάτων Γραβιάς και Δελφών, με παράλληλη ανακατανομή
και αύξηση των οργανικών θέσεων σε όλες της υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας και άμεση ενίσχυσή της με τουλάχιστον σαράντα (40) αστυνομικούς καθώς επίσης και η συμπερίληψη των Δελφών στους ενισχυόμενους με αστυνομικό προσωπικό, από όλη την Ελλάδα, τουριστικούς προορισμούς, σε κάθε τουριστική περίοδο.
Από τη πλευρά του, ο κ.Βουλευτής, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το αστυνομικό προσωπικό για την ιδιαίτερη προσφορά του στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας αλλά και στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ανέφερε επίσης ότι, θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές μας για αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. είναι σεβαστές και πρέπει να εφαρμόζονται και για το θέμα της όποιας οικονομικής παροχής, αυτό είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος και θα αποφασίσει ανάλογα.
Επιπροσθέτως, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας για απαλλαγή από καθήκοντα-πάρεργα που έχουν ανατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και δεν συμβαδίζουν με τον κύριο ρόλο και την βασική αποστολή του σώματος, μας δήλωσε σύμφωνος με την πρόταση για θέσπιση ενός δίκαιου και αξιοκρατικού κώδικα μεταθέσεων για τις μεταθέσεις εντός Διευθύνσεων Αστυνομίας καθώς επίσης και με το αίτημά μας για επανίδρυση των Αστυνομικών Τμημάτων Γραβιάς και Δελφών, ενώ στο θέμα των αποσπάσεων μας ανέφερε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τις ανάγκες που έχει η κάθε περιοχή ή που προκύπτουν για την κάθε περιοχή.
Η ένωσή μας, θα συνεχίσει τις επαφές και τις συναντήσεις με κάθε αρμόδιο παράγοντα, φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, για την προάσπιση των κεκτημένων μας και την προώθηση των θεσμικών και εργασιακών μας αιτημάτων, με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας και εις όφελος πάντα και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


      -Ο-                                                  -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος                   ΨΕΒΕΔΟΥΡΟΣ Παναγιώτης



          -Ο-                                         -Το-                                          -Το -
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                       ΜΕΛΟΣ                                   ΜΕΛΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος      ΚΟΥΝΟΥΚΛΑΣ Ανδρέας      ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Βασίλειος

**************************************************
                                                                                           
 Άμφισσα, 08 ΜΑΪΟΥ 2020

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ κ.ΜΠΟΥΓΑ Ιωάννη


  • Αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού της εργασίας μας.
  • Άμεση εφαρμογή των αμετάκλητων αποφάσεων του Σ.Τ.Ε. για το μισθολόγιο.
  • Άμεση απαλλαγή της ΕΛ.ΑΣ. από τις μεταγωγές κρατουμένων και άσκηση των καθηκόντων αυτών, από τις υπηρεσίες εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης.
  • Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής παροχής στο αστυνομικό προσωπικό, για την ιδιαίτερη και συνεχιζόμενη προσφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του ΄΄COVID-19΄΄, και του μεταναστευτικού ζητήματος.
  • Άμεση απαλλαγή της ΕΛ.ΑΣ. από διάφορα πάρεργα, όπως: αθλητικές εκδηλώσεις, επιδόσεις δικογράφων, θέματα πολιτικής άμυνας, θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας, δελτία κατάταξης στρατευσίμων, θέματα Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων για τους αλλοδαπούς, θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( έλεγχοι καταστημάτων), έλεγχοι για χρήσεις υγειονομικού υλικού (μάσκες) και διάφορες διοικητικές πράξεις του Δημοσίου.
  • Αύξηση των προσλήψεων αστυνομικού προσωπικού.
  • Θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) για τις μεταθέσεις εντός Διευθύνσεων Αστυνομίας.
  • Απαρέγκλιτη εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης περί παροχής υπηρεσιών και μέσων της ΕΛ.ΑΣ. προς τρίτους με καταβολή ανταλλάγματος.
  • Επαναφορά των 6700 καταργηθέντων κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων.
  • Μη στελέχωση της εξαγγελθείσας δικαστικής αστυνομίας με αστυνομικό προσωπικό.
  • Θέσπιση ανεξάρτητων οργανικών θέσεων για τις επιχειρησιακές ομάδες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.
  • Επανίδρυση των αστυνομικών τμημάτων Γραβιάς και Δελφών και χαρακτηρισμός τους ως νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες.
  • Ανακατανομή και αύξηση των οργανικών θέσεων σε όλες τις υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας.
  • Άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Φωκίδας με τουλάχιστον σαράντα (40) αστυνομικούς.
  • Άμεση επαναφορά των αποσπασμένων εκτός Δ.Α. Φωκίδας στις οργανικές τους θέσεις - Μείωση αποσπάσεων.
  • Ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου.
  • Λειτουργία υπηρεσιακού πρατηρίου υγρών καυσίμων.
  • Συμπερίληψη των Δελφών στους τουριστικούς προορισμούς και ενίσχυση αυτών με αστυνομικούς από την υπόλοιπη Ελλάδα σε κάθε τουριστική περίοδο.





1 σχόλιο:

  1. Έλεος Μπούγα!!! Σταμάτα πια αυτά τα χωρίς κανένα νόημα Δελτία Τύπου που γράφεις με ποιούς συναντήθηκε και τι πρότεινες για την βελτίωση του δικαστικού συστήματος της χώρας.
    Πες μας τι έκανες σχεδόν ένα χρόνο τώρα για τη Φωκίδα. Μηδέν εις το πηλίκον Μπούγα...Δεν έχει κουνηθεί φύλλο πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή