Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ


                                                                                                   ΑΜΦΙΣΣΑ 14.05.2020
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 47/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πρώην Γυμνάσιο Πολυδρόσου θα μεταστεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

Π. Ταγκαλής: «Κάνουμε το χρέος μας απέναντι στο τόπο και τους πολίτες»



Την απόφαση να μεταστεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πολυδρόσου στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου της Κοινότητας πήρε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μαΐου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών. Η παραχώρηση του κτιρίου θα γίνει δωρεάν, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου για την παροχή βοήθειας σε όλες τις δομές που παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες τις οποίες έχει ανάγκη η περιοχή μας, μία εκ των οποίων είναι και αυτή της Πυροσβεστικής.
Όπως αναφέρθηκε και στην εισήγηση του θέματος, από τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κούσουλα, η παραχώρηση θα είναι δωρεάν για όσο χρονικό διάστημα λειτουργεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός στην Πολύδροσο, ενώ στην περίπτωση που επαναλειτουργήσει το Γυμνάσιο, τότε ο Δήμος Δελφών θα μεριμνήσει ώστε να εξευρεθεί εναλλακτική θέση για τη δομή της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία και συνεννόηση με τη Διοίκησή της. Πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως την εποχή που ζούμε, όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά, η στήριξη Υπηρεσιών που σχετίζονται με την προστασία του Περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν.
Η εν λόγω απόφαση αναβαθμίζει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου, αυξάνει τη δυναμική του Πυροσβεστικού κλιμακίου καθώς θα μπορεί να υποστηρίξει περισσότερο προσωπικό, θα δώσει τη δυνατότητα εκπαίδευσής του, θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού και των ορεινών όγκων που την περιβάλλουν και θα εξασφαλίσει μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον.
Η μεταστέγαση κρίνεται αναγκαία, έχει τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος του νομού Φωκίδας Πύραρχου κ. Αντωνίου Μίχα, ενώ τη σύμφωνη γνώμη τους με αντίστοιχες αποφάσεις εξέφρασαν το Τοπικό Συμβούλιο Πολυδρόσου (ομόφωνα) και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δελφών. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δελφών διαβίβασε σχετικό αίτημα του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πολυδρόσου, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με το οποίο συστεγάζεται σήμερα, καθώς η συνύπαρξή τους στον ίδιο χώρο δημιουργεί προβλήματα, αλλά και εγκυμονεί κινδύνους.
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με δήλωσή του σημείωσε: «Το σύνολο των παραπάνω δεδομένων, τόσο αυτών που αφορούν την ανάγκη αναβάθμισης των συνθηκών των δύο σχολείων, όσο και αυτών που έχουν σχέση με την ανάγκη απομάκρυνσης του Σταθμού για λόγους ασφάλειας από το σημερινό κτίριο, αναβάθμισης των συνθηκών του και εξασφάλισης -για την Πολιτική Προστασία- μεγαλύτερης δυναμικής για την ευρύτερη περιοχή, οδήγησαν το Δήμο Δελφών στην απόφαση να παραχωρήσει προς χρήση από τη Δομή το πρώην Γυμνάσιο Πολυδρόσου. Σε συνέχεια εκείνης για τη στέγαση του αντίστοιχου Κλιμακίου στο πρώην δημοτικό σχολείο της Βίνιανης, αποδεικνύουμε στην πράξη πως είμαστε σημαντικός αρωγός ώστε πολύ σημαντικές υπηρεσίες, όχι μόνο να συνεχίζουν να παρέχονται στην περιοχή, αλλά να παρέχονται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι χρέος μας να το πράξουμε απέναντι στον τόπο μας, είναι παράλληλα χρέος μας να δημιουργήσουμε τις βέλτιστες συνθήκες ασφάλειας για τους δημότες και τους επισκέπτες μας».
Από το Γραφείο Δημάρχου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου