Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

"Ο Μ Ο Φ Ω Ν Η" ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ (με υπουργικές υπογραφές) ΤΗΣ ΦΩΚΙΚΗΣ ΓΗΣ

              (μελλοντική) Άποψη του Δελφικού Τοπίου
(Ηλία, που είσαι;...)

ΑΜΦΙΣΣΑ, 05.02.2019
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Α.Δ.Τ.: 5/2019

ΘΕΜΑ: «Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών απέναντι στην αναθεώρηση του Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».


Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να δηλώσει την έντονη πολιτική του αντίδραση και καταγγελία απέναντι στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
με την οποία αναθεωρείται το Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου αποφάσισε να δοθεί εντολή σε εξειδικευμένο δικηγόρο για την άμεση κατάθεση αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο όπως καθορίστηκε με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, αγνόησε πλήρως τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Δήμου Δελφών, της Περιφέρειας και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας και εισήγαγε για πρώτη φορά στην ιστορία την έννοια της αποκλειστικής μεταλλευτικής δραστηριότητας στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας του Δήμου Δελφών, αποκλείοντας ταυτόχρονα κάθε άλλη χρήση στις περιοχές αυτές που μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστική με τη μεταλλεία.

Και αρκετά ακόμη σκοτεινά σημεία, αδιευκρίνιστα και πέραν των ζητουμένων από την τοπική κοινωνία προβλήματα εντοπίζονται στην ανωτέρω απόφαση.
Ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος ζήτησε να τοποθετηθούν ξεκάθαρα όλοι οι θεσμικοί παράγοντες επί του ζητήματος και να συνταχθούν στον αγώνα για την ακύρωση αυτού του νομοθετήματος, ενώ με πρότασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών ζητά άμεση συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου και φορέων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Φάμελλο.

-------------------------------------------------------------------------------------

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου