Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Π. ΤΑΓΚΑΛΗΣ (δ.σ.) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε."

7.2.2019
Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις του «Συνδέσμου Οδικών Μεταφορέων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης Νομού Φωκίδας»'
Οι πρόσθετες περικοπές των κομίστρων στον κλάδο των αυτοκινητιστών από πλευράς της μεταλλευτικής εταιρείας έρχεται να δημιουργήσει πρόσθετα οικονομικά προβλήματα σε μια εποχή παρατεταμένης οικονομικής και όχι μόνο κρίσης.
Η επιβάρυνση έχει γίνει ιδιαιτέρως δυσβάσταχτη στις φορολογικά συνεπείς επαγγελματικές ομάδες. Παράλληλα και ως λειτουργούσες αθροιστικά οι ασφαλιστικές εισφορές έρχονται να απομειώσουν στο ελάχιστο τα όποια λιγοστά κέρδη απομείνουν και τα οποία είναι σημαντικά για τη βιωσιμότητά τους. Μια επιπρόσθετη επιβάρυνση, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα επιφέρει στους αυτοκινητιστές, στις οικογένειές τους και στην ασφάλεια μεταφοράς του μεταλλεύματος οδηγώντας τους σε απόγνωση, αφού διέξοδος επαγγελματική δεν υπάρχει.
Η εταιρεία-εργοδότης είναι ιδιωτική, όμως πρέπει να αναζητηθεί λύση διαμέσου του διαλόγου με έναν επαγγελματικό κλάδο που την έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως εδώ και πολλές δεκαετίες, με γνώμονα μια διαφορετική προσέγγιση και λαμβάνοντας υπ' όψιν την εντοπιότητα, την οποία θεωρώ πρώτη προτεραιότητα ...
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις του «Συνδέσμου Οδικών Μεταφορέων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης Νομού Φωκίδας», η πλειοψηφία των μελών του οποίου, εργάζεται με εργολαβικές συμβάσεις, μεταφέροντας βωξίτη από τις περιοχές εξορύξεων στη σκάλα φόρτωσης στην Ιτέα, για λογαριασμό της Εταιρείας «ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου