Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΙΤΕΑ : Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

Ακολούθησε την μοίρα του Φοίνικα...

  Η διαδικασία για την "εξάλειψη" του περιπτέρου από το πεζοδρόμιο, εμπρός και ανάμεσα από το Ωδείο Ιτέας (παλαιό Κοινοτικό Κατάστημα) και την εκκλησία της Μεταμορφώσεως, έχει ξεκινήσει από εχθές και όπως είναι εμφανές και στις φωτογραφίες μας, το μόνο το οποίο έχει απομείνει για να το ενθυμίζει είναι, ο μεταλλικός σκελετός της κατασκευής του.
  Όπως είναι γνωστό, από αρκετών μηνών το Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας, είχεν αποφασίσει την  απομάκρυνση του περιπτέρου από την συγκεκριμένη τοποθεσία,
εισήγηση την οποία ενέκρινε και ο Δήμος Δελφών.  Μετά λοιπόν από την περάτωση της διαδικασίας ως προς το νομικό σκέλος της υποθέσεως (άδεια κ.λ.π.), εκλήθη ο τελευταίος διαχειριστής του περιπτέρου και αφαίρεσε όλες τις προσθήκες της κατασκευής τις οποίες είχε κάνει ο ίδιος, αφήνοντας μόνον τον μεταλλικό σκελετό του περιπτέρου, ο οποίος είχε κατασκευασθεί από τον τότε Δήμο Ιτέας και είναι ιδιοκτησία του.
Τα εμπορεύματα είχαν αφαιρεθεί από καιρού από τον επιχειρηματία και το περίπτερο παρέμεινε κλειστό κατά το τελευταίον έτος.

Να σημειώσουμε ότι, η ισχύς της χορηγηθείσας αδείας για την κατασκευή και λειτουργία του συγκεκριμένου περιπτέρου, ανακλήθηκε εκ των πραγμάτων, πριν από την συμπλήρωση μιας 20ετίας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το "κουφάρι" του περιπτέρου θα μεταφερθεί προσωρινώς στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και λίαν συντόμως, θα κατατεθεί πρόταση στο Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας, εάν είναι δυνατή η τοποθέτησή του (εννοείται ανακατασκευασμένο), στην παραλία της πόλεως, ανάμεσα από το Τελωνοφυλάκιο και την αρχή του μώλου.  Με το σκεπτικό να χρησιμοποιηθεί ως τουριστικό περίπτερο και γραφείο πληροφοριών της ευρύτερης περιοχής μας, προς τους πάσης φύσεως και εθνότητος επισκέπτες της Ιτέας.

  Οι τέσσερις πρώτες φωτογραφίες είναι από την εχθεσινή αποψίλωση του περιπτέρου (6-2-2019), ενώ οι δύο τελευταίες, μαζί με αυτήν της επικεφαλίδος, είναι σημερινές (7-2-2019).


 Εχθές
Σήμερα

1 σχόλιο:

  1. Πόσο πιο διαφορετικό! Βγάζει κάτι το λιτό και κομψότερο. Καταλαβαίνω ότι οι ιδιοκτήτες θέλουν να φυλάνε τα εμπορεύματα αλλά δίνει άλλη εικόνα. Πιο λεπτεπιλεπτο όχι σαν κινητές διαφημίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή