Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ - άρθρο


Φωκίδα : Αδειανή φωτογραφία
Του Νίκου Δρόλαπα
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, είναι θέμα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας να γνωρίζουν, ει δυνατόν, όλα όσα επηρεάζουν τη ζωή τους και το μέλλον αυτού του τόπου και κυρίως πως ενεργούν αυτοί οι οποίοι διαχειρίζονται τις κοινές υποθέσεις, τι αποτελέσματα έχουν και αν προκύπτουν κοινές ωφέλειες ή ζημίες.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ, είναι επίσης θέμα αξιοπρέπειας και ευθιξίας να ενημερώνουν τους πολίτες για τη πορεία των τοπικών ζητημάτων στα πλαίσια της οφειλόμενης λογοδοσίας τους.
ΠΑΝΤΟΤΕ όμως, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να απαντούν στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των Πολιτών, ιδιαίτερα όταν αυτά διατυπώνονται δημόσια και προκαλούν το κοινό ενδιαφέρον.
Σε περίπτωση όμως που αυτά αναφέρονται σε ευαίσθητα ζητήματα, ιδιαίτερα σεοικονομική διαχείριση, διαφάνεια, κλπ, τότε έχουν ηθική υποχρέωση να δημοσιοποιούν πάραυτα όλα τα στοιχεία.
Συστηματικά όμως οι διοικούντες δεν απαντούν και το γεγονός αυτό και μόνο δημιουργεί σκιές οι οποίες ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως από τους πολίτες και δημιουργούν και νέα ερωτήματα. Γιατί άραγε δεν απαντούν ; Τόσο ενοχλητικές είναι οι ερωτήσεις ; ή, προτιμούν τις προσυμφωνημένες ερωτήσεις και απαντήσεις ;
Πολλά ερωτήματα τους έχουμε απευθύνει και εμείς, για όλους σχεδόν τους τομείς της τοπικής διοίκησης, για όλα τα τοπικά ζητήματα που καίνε. Δεν έχουν απαντήσει σε τίποτα. Δεν είναι σε θέση να απαντήσουν ; έχουν ευθύνες ; φοβούνται ; Τα ερωτήματα που τους υποβάλλουμε με ευπρέπεια είναι κατανοητά και συγκεκριμένα.
Πόσο πιο ευγενικά και απλά θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τη Δημοτική Αρχή προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, για τους ισολογισμούς που δείχνουν τη πλήρη εικόνα του Δήμου. Γιατί αποφεύγουν να κλείσουν τους ετήσιους ισολογισμούς από το έτος 2013 μέχρι σήμερα ; Πέρασαν τόσα χρόνια, σχεδόν όλη η θητεία τους στον Δήμο και δεν έκλεισαν τόσους ισολογισμούς ; Τι ακριβώς συμβαίνει. Υπάρχουν ατασθαλίες, ακάλυπτες ταμειακές εκροές ; σπηλαιώδεις ελλείψεις ; Σε πόσα εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρέη ; πόσα χρέη άφησαν οι προηγούμενοι που μαζί με τους σημερινούς διοίκησαν το Δήμο ; πόσα νέα χρέη δημιούργησαν οι σημερινοί διοικούντες ; σε ποίο ποσό φθάνουν τα χρέη σήμερα ; Υπάρχουν Εκθέσεις Ορκωτών Ελεγκτών ; Σε λίγο θα παραδώσουν τη διοίκηση του Δήμου. Τι θα παραδώσουν. Ο πρώτος υπεύθυνος, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν ενημέρωσε τους Δημότες, ούτε τι παρέλαβε, ούτε τι θα παραδώσει. Μπράβο ευθιξία !
Ρωτήσαμε και ξαναρωτάμε, για πολλοστή φορά, γιατί ξεπουλήθηκε η περιουσία των Κληροδοτημάτων, σε ποίους προμηθευτές, σε ποίους υπαλλήλους, σε ποίους άλλους έχουν καταλήξει τα περιουσιακά στοιχεία του Γηροκομείου ; Τι συμβαίνει και με τα άλλα μεγάλα Κληροδοτήματα ; Παίχθηκαν και ποία ποσά καταθέσεων και μετοχών των Κληροδοτημάτων στο Χρηματιστήριο και χάθηκαν ή έκαμαν φτερά ;
Τι να πρωτο…ρωτήσει κανείς.
Ας απαντήσουν όμως. Ας πουν ψέματα. Και τα πολλά ψέματα κάνουν καλό, γιατί, όπως είπε και ο Ντοστογιέφσκι, σε οδηγούν στην αλήθεια.
Φαίνεται, ότι το πάρτυ συνεχίζεται, γιατί υπάρχει ατιμωρησία, γιατί δεν γίνονται έλεγχοι, γιατί ενδέχεται κάποιοι έλεγχοι να παρεμποδίζονται δια χειρός…διαπλοκής και τα φαινόμενα αυτά να δίνουν χώρο στη διαφθορά.
Μίλησ κανείς γι΄αυτά ; ο λαλίστατος κ.Παναγιωτόπουλος σιωπά, επί πέντε χρόνια, ως να είναι ειδικός επί των συγκαλύψεων, αν δεν παροτρύνει κι άλλους να μην απαντούν. Φαίνεται ότι αυτός ήταν και ο λόγος που τον στήριξε το ‘’παρελθόν’’, το ενιαίο τοπικό σύστημα εξουσίας, που κρυμμένο καιροφυλακτεί για καινούργιες…πολιτείες. Για να μην αποκαλυφθεί τίποτα. Και το πέτυχε. Τον βοήθησε πολύ με την ένοχη σιωπή του και ο κ. Ταγκαλής, ο οποίος, δεν τα άγγιξε καθόλου τα θέματα αυτά. Κιχ δεν έκανε, για να μην εκθέσει την ομάδα, ο ομογάλακτος πολιτικά του κ. Παναγιωτόπουλου και των υπολοίπων. Έκανε μόνο, μερικούς σκόπιμους λαρυγγισμούς για ασήμαντα θέματα, για να ξεχασθούν τα παλιά, τα οποία όμως τους ακολουθούν όλους.
Και ο κ. Ταγκαλής υπήρξε προσεκτικός, τήρησε τις συμφωνίες και γι΄ αυτό τώρα θέλουν να τον περιβάλλουν με τα πιο αξιόλογα βαρίδια.
Αποφάσιζαν ( πάντα ) μαζί με τον Παναγιωτόπουλο, όπως και τώρα, κατά….τον κοινό τους προεκλογικό αγώνα, που σκοπεύουν να κάνουν και κλειστούς διαλόγους μεταξύ τους, όχι για τα βαριά θέματα που ταλανίζουν τον Δήμο, αλλά για το….τίποτα, γιατί δεν τους νοιάζει πλέον, αφού έχουν αποκαλυφθεί τα παιχνίδια τους, που δεν περιορίζονται μόνο στις φωτογραφίες να χορεύουν τον συρτό μαζί, όταν η Φωκίδα βουλιάζει στο ρυθμό του ……’’Διδυμότειχο μπλούζ’’.
Τώρα, που τα Τουμπανάρια ξανάρχονται στο προσκήνιο, αφού σε λίγες εβδομάδες εκδικάζεται στα Διοικητικά Δικαστήρια η αγωγή με την οποία καλείται το Δημόσιο και ο Δήμος να πληρώσουν κι από πάνω ως αποζημίωση στον ιδιώτη, τρελά ποσά, πάνω από 18.000.000 ευρώ, που μπορεί να φθάσουν και τα είκοσι πέντε εκατομμύρια….
Ας μας πεί ο κ. Παναγιωτόπουλος τι έγινε με τα πρόστιμα εκατομμυρίων για τα αυθαίρετα κτίσματα που αφόρητα τον πίεσαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να επιβάλει. Ας μας πει ο κ. Ταγκαλής, όταν ήταν θεματικός Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Πολεοδομία επί Δημαρχίας Φουσέκη, γιατί δεν επέβαλε πρόστιμα για τα αυθαίρετα κτίσματα ως όφειλε, γιατί δεν κατεδάφισε τα κατεδαφιστέα και τέλος, ο επανεμφανιζόμενος κ. Φουσέκης, ας μας εξηγήσει το….αστείο….
Ας μας πει αυτή η καλή παρέα, τι γίνεται με τις άδειες του ΚΤΕΛ και τις αποζημιώσεις των γύρω δρόμων, πάλι θα τα πληρώσουν οι δημότες, για να μην τα πληρώσουν οι φίλοι τους ;
Πάνε πέντε χρόνια χαμένα. Δεν μπήκε λίθος επί λίθου. Εγκατάλειψη, Ανικανότητα, Αποτυχία. Και από πάνω, ανίερες συμμαχίες και ειρωνικός για τους πολίτες διαμοιρασμός της εξουσίας και των προνομίων της. Όλο το πολιτικό προσωπικό, μία – ενιαία παρέα…. και σ΄ όποιον αρέσει. Κι ας ρημάζει ο τόπος. Ξεχασμένη και πάντα αδικημένη η Φωκίδα, από τους υποτιθέμενους ‘’δικούς’’ της ανθρώπους. Χάθηκε στις ατραπούς των προσωπικών και….λοιπών …συμφερόντων. Όπως πριν και σήμερα. Από τον Δήμο και τη Περιφέρεια. Έκαναν τη Φωκίδα μία τρύπα στο χάρτη και…πίσω ο τοίχος.
Η πολιτική όμως δεν γίνεται με λόγια, με χτύπημα στη πλάτη και έπαρση στις παρελάσεις. Γίνεται με έργα, διατηρώντας και επαυξάνοντας αυτά που βρήκαν, δημιουργώντας και νέα που αυξάνουν την αξία του τόπου και δεν την κατεδαφίζουν. Για να αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι και όχι ζάμπλουτοι αυτοί και οι γύρω τους, σαν να κέρδισαν το τζόκερ.
Κάποιοι ανεπάγγελτοι, δεν λείπουν και αυτοί, άλλοι με φθίνοντα επαγγέλματα, θεωρούν τη τοπική (αυτο) – διοίκηση και τη πολιτική γενικότερα ως επάγγελμα, ως τη καλύτερη επιχείρηση για να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα και όχι μόνο. Κι αν υφαρπάξουν τη ψήφο και βρεθούν με αξιώματα αρχίζουν τα παιχνίδια της εξουσίας. Μπέστε σκύλοι και αλέστε. Κάποιοι άλλοι, είναι ταυτόχρονα και αιρετοί και αμειβόμενοι Ειδικοί Σύμβουλοι. Πότε εργάζονται ως αιρετοί, πότε ως αμειβόμενοι, αν υπάρχουν ασυμβίβαστες ιδιότητες, αυτοί το ξέρουν και οι κουμπαριές τους.
Τώρα, για τις εκλογές, μοναδική έννοια του ενιαίου τοπικού συνεταιρισμού είναι, πως θα ξεγελάσει τους Δημότες και θα υφαρπάξει πάλι την εξουσία. Είναι τόσα τα συμφέροντα που τους ωθούν, που δεν βλέπουν τίποτα άλλο μπροστά τους. Άγνωστη λέξη η αυτοκριτική. Αν ‘’τόχουν΄΄, αν μπορούν να διοικήσουν ένα τόπο με τέτοια υποβάθμιση.
Μετά από 23 χρόνια γκρίζων ζωνών στα Ίμια και το θλιβερό « Ευχαριστώ τους Αμερικάνους », έρχεται σε προεκλογικό χρόνο ένα άλλο ‘’ευχαριστώ ‘’, του απερχόμενου Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου προς τον Βουλευτή Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου, για να επισφραγίσει την εκλογική τους συνεργασία για τον Δήμο. Στη πραγματικότητα, αυτός ήταν ο λόγος των ευχαριστιών και όχι η ίδρυση του Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα, το οποίο θέλησε να οικειοποιηθεί χωρίς να έχει ασχοληθεί ούτε κατ΄ελάχιστο με το θέμα αυτό, αφού ονειροβατούσε με την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου ( που είναι μία φούσκα ). Για τη Κτηνιατρική Σχολή που χάθηκε, δεν είπαν κουβέντα !
Ο κατά φαντασίαν ‘’ανεξάρτητος’’ κ. Παναγιωτόπουλος, για να δέσει το γλυκό με τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει να μπουν στο συνδυασμό του και στενοί συνεργάτες του κ. Βουλευτή. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη.
Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου έδωσε τη συναίνεσή του, ή, συνεργάσθηκε με τον κ. Παναγιωτόπουλο, οι ….συνέργειες αυτές, όσες τουλάχιστον υλοποιήθηκαν, όπως το κυκλοφοριακό που διέλυσε την Άμφισσα και την αγορά της, θα μας μείνουν αλησμόνητες.
Ποιος θα ξεχάσει τη χαρά του κ. Παναγιωτόπουλου με τα 2.800.000 ευρώ που θα διαχειριζόταν για την εγκατάσταση των Ρομά στην Άμφισσα και τις είκοσι προκατασκευασμένες κιβωτιοκατοικίες που θα προμηθευόταν ; ή, το hot spot για εγκατάσταση μεταναστών στο θλιμμένο κτίριο του Γηροκομείου, που θα αναλάμβανε και τη σχετική διαχείριση ; Ευτυχώς, που η κατακραυγή του κόσμου τα σταμάτησε.
Και δεν φθάνει που δεν έγινε τίποτα το θετικό. Οι ζημίες από το πέρασμά τους από το Δήμο και την Αντιπεριφέρεια θα μείνουν ανεξίτηλες στη συλλογική μνήμη.
Με την αδιαφορία και τα λάθη του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας κάηκε η καρδιά του Ελαιώνα της Άμφισσας και του Δελφικού Τοπίου και για πέντε χρόνια δεν έκαναν το παραμικρό να τον αποκαταστήσουν, ούτε να τον προστατέψουν με ένα υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο, ενώ ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει το νερό για την άρδευσή του και το έργο καρκινοβατεί, με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης, αν ποτέ τελειώσει, το 2022, αντί του προβλεπομένου το 2017 ! Φοβερά πράγματα……
Ένα δρόμο, ‘’μισοέτοιμο’’ είπαν ότι θα ολοκλήρωναν, αυτόν που πηγαίνει προς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού από την Άμφισσα μέσω Αργοστίλιας ( Κολοβάτας ). Η Περιφέρεια ούτε αυτόν το μικρό δρόμο δεν θέλησε να αναβαθμίσει, όταν, όλες οι πόλεις και τα χωριά γύρω από τον Παρνασσό έχουν απ΄ευθείας πρόσβαση στο Χιονοδρομικό.
Ομιλούν για ανύπαρκτα αναπτυξιακά έργα στη Φωκίδα ( που τα είδαν αλήθεια ). Μόνο που ξέρουν να λένε όλοι, με…πόση δουλειά και..κόπο έκαμαν τα….ανύπαρκτα έργα.
Εδώ, σκόπιμα συγχέουν τον αυτοκινητόδρομο, τον αποκαλούμενο « Διαγώνιο » οδικό άξονα Θερμοπυλών - Ιτέας – Αντιρρίου, που αποτελεί τμήμα των διευρωπαϊκών δικτύων, ένα έργο μεγάλης αξίας για την εθνική οικονομία, που η κατασκευή του θα έβγαζε τη Φωκίδα από την απομόνωση, με τον υφιστάμενο δρόμο.
Νομίζουν ότι έτσι θα μπερδέψουν τους πολίτες. Μόνο επισκευές του οδικού αυτού άξονα σχεδιάζουν, με ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις και σημάνσεις, ενώ όφειλαν να χρηματοδοτήσουν με πιστώσεις της Περιφέρειας τη μελέτη και να προωθήσουν το έργο. `
Και αφού ο κ. Μπακογιάννης δεν έκανε σχεδόν τίποτα για τη Φωκίδα, θα κάμουν οι συνεργάτες του , που δηλώνουν συνεχιστές του ;
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στη Φωκίδα από κομματικά στελέχη και υποψηφίους, που την θυμήθηκαν λόγω εκλογών, για να τη ξεχάσουν λίγο μετά. Ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Αυγενάκης στη κοπή της πίτας της Ν.Ο.Δ.Ε. κάλεσε τα τοπικά στελέχη να πλαισιώσουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Σπανό για να κερδηθεί η Περιφέρεια, γιατί όπως είπε, ‘’ ο Φάνης είναι η Ν.Δ. στη Περιφέρεια, για να πάει ένα βήμα μπροστά το κόμμα μας’’.
Όσον αφορά τους υποψήφιους Βουλευτές, αφού έπλεξε το ‘’εγκώμιο’’ των τριών παρισταμένων, υπενθύμισε με νόημα, ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρίνει ποιους θα τοποθετήσει και πότε θα τους ανακοινώσει. Από αυτές τι ς περιστροφές του λόγου του, αλλά και από τη σύνθεση πολλών άλλων παραμέτρων, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Φουσέκης θα κάνει τα πάντα για να μείνει απ΄ έξω ένας από τους τρείς φερομένους ως υποψήφιους και να καταλάβει τη θέση του αυτός, ο οποίος, φόρτωσε το τόπο με προβλήματα, ζημίες και χρέη. Και αυτό θα το προσπαθήσει επειδή έχει ισχυρούς δεσμούς με την ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη. Αυτή, θα είναι και η τελευταία του ευκαιρία. Γιατί, με άλλο αρχηγό της ιστορικής Ν.Δ., μάλλον θα προσπερνούσε τα κεντρικά γραφεία από το απέναντι πεζοδρόμιο…..
Με τον ίδιο τρόπο θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν τη τελευταία στιγμή ως υποψήφιο στην Αντιπεριφέρεια και τον Δικηγόρο κ. Γιώργο Δελμούζο, γνωστό και για τη συνεργασία του με τον κ. Φουσέκη στα Κληροδοτήματα. Γιατί , για να ανέβεις, πρέπει να …έχεις προσφέρει……
Βέβαια, ο κ. Αυγενάκης θα ενημερώθηκε από το τοπικό διευθυντήριο πως έπρεπε να χειρισθεί τα τοπικά εσωκομματικά ζητήματα και γι΄αυτό αναφερόμενος στην εκλογή Δημάρχου είπε χαρακτηριστικά : « προτιμούμε την εκλογή του Βουλευτή στο νομό παρά την όποια εκλογή ενός Δημάρχου » !.
Φαίνεται λοιπόν ότι , αποκλειστική επιθυμία του κόμματος είναι η εκλογή Βουλευτή και Περιφερειάρχη, αφήνοντας στην άκρη τον Δήμαρχο, δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει η καθημερινότητα των Πολιτών, αν πρέπει να φύγουν όσοι βουλιάζουν τη περιοχή μας, αφού για τον Δήμο Δελφών έχουν σιωπηρά κοινό υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ , έστω και έναν αποτυχημένο, ένα πρόσωπο ακατάλληλο για τον Δημαρχιακό θώκο, που αντί να αποχωρήσει, επιμένει κι αυτός στη ραγισμένη καρδιά της Φωκίδας.
Όλοι θυμούνται ποιοι είχαν υποστηρίξει τον κ. Παναγιωτόπουλο στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές ( φανερά ή κρυφά ) και μέχρι σήμερα δεν έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους.

Υπάρχει ακόμη χρόνος. Θα περιμένουμε τη τοποθέτησή τους. Γιατί το δις εξαμαρτείν…. ουκ άνευ….

3 σχόλια:

  1. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΤΑΓΚΑΛΗΣ, Ο ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ, Η ΓΑΖΗ, Ο ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΙ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΕΡΑΚΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΔΡΟΛΑΠΑ ΕΙΝΑΙ (ΗΤΑΝ) ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΓΙΑ ΔΕΝ ΦΙΑΧΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ...Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΡΟΛΑΠΑ Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ. ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΕΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΕΙ Ο ΔΡΟΛΑΠΑΣ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ; ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΞΕΜΥΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΙΖΣΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σημερινή κατάσταση του Δήμου επιβεβαιώνει τα γραφόμενα. Δυστυχώς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή