Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

"ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ" - ορεινός αγώνας δρόμου στην Δεσφίνα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
 ΓΕΝΙΚΑ 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας, «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»,ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. Ησαίας σε συνεργασία με την  Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας,  τον Δήμο Δελφώντην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, και τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς 
     ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ: 

τον 2ο ορεινό αγώνα δρόμου με την ονομασία  ¨Φλόγα του Ησαία¨  
(1η διαδρομή μήκους 20 χλμ) 
(2η  διαδρομή μήκους 10,7 χλμ.) 
Διαδρομή περιπατητών μήκους 10,7 χλμ 
Παιδικός αγώνας μήκους 1000μ. 
  
Ημερομηνία διεξαγωγής Κυριακή  31 Μαρτίου 2019 
Τόπος διεξαγωγής       Δεσφίνα Φωκίδας  
Ώρα διεξαγωγής               10.00 π 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 
Η διαδρομή των 20 χλμ. έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία της Δεσφίνας ,  ξεκινά από υψόμετρο 580 μέτρων, και φθάνει  υψηλότερο σημείο τα 880 μ στο 11,3 χλμ. Στη   διαδρομή τα 9,5 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 7,5 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 3 χλμ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 900 μ. 
Η διαδρομή θα έχει σήμανση με  
 • Με ταινία έργου και χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία των διαδρομών. 

Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) 

Η διαδρομή των 10,7 χλμ. έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία της Δεσφίνας ,  ξεκινά από υψόμετρο 580 μέτρων, και φθάνει  υψηλότερο σημείο τα 880 μ στο 5,7 χλμ. Στη   διαδρομή τα 3,7 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 4 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 3 χλμ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με θετική υψομετρική που αγγίζει τα 400 μ. 
Η διαδρομή θα έχει σήμανση με  
 • Με ταινία έργου και χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία των διαδρομών. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Οι διαδρομές προτείνονται και σε δρομείς που δεν έχουν εμπειρία, από αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς δεν έχουν  μεγάλο συντελεστή δυσκολίας  
Ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, την οποία οφείλει να καταθέσει, στη γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.   
Η μη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τον αγώνα. 
ΕΓΓΡΑΦΕΣ  &  ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

Οι εγγραφές ανοίγουν  την  Παρασκευή 24/02/2019 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή του αγώνα 1 ώρα πριν την εκκίνηση. Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν: 
 1. Ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο Site: flogatouisaia.blogspot.gr και στη συνέχεια στέλνοντας την συμπληρωμένη μαζί με την απόδειξη κατάθεσης στο παρακάτω emailflogatouisaia@hotmail.com, καθώς και στο fax:2265351402 
 1. Συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα στα γραφεία του ομίλου.        
 1. Κόστος συμμετοχής :7€ και για τις δύο διαδρομές. 
 1. Πληρωμή στους λογαριασμούς: 
 5158-078035-332 ΙΒΑΝ:GR2901721580005158078035332 Τράπεζα Πειραιώς (δικαιούχος Πολιτιστικός σύλλογος Δεσφίνας Η ΠΡΟΟΔΟΣ) 
   312/296073-74     IBAN:GR4601103120000031229607374 Εθνική Τράπεζα (δικαιούχος Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. Ησαίας) 

Τα έξοδα πληρωμής από διαφορετική τράπεζα επιβαρύνουν  εσάς.

                                                                      ΠΑΡΟΧΕΣ 
 • 20 χλμ. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία sport a race, τροφοδοσία σε  6 σταθμούς, μετάλλιο ,τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν ,ιατρική κάλυψη, πρόχειρο γεύμα και δώρο με τοπικά προϊόντα 

 • 10 χλμ. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία Best Race,  τροφοδοσία σε  3 σταθμούς, μετάλλιο ,τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν ,ιατρική κάλυψη, πρόχειρο γεύμα και δώρο με τοπικά προϊόντα 


ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ 

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει την Κυριακή 31/03 19 και από ώρα 07.00π.μ στο χώρο εκκίνησης στην κεντρική πλατεία.                                     
Τεχνική ενημέρωση θα γίνει στον χώρο της αφετηρίας, δέκα πέντε (15’) λεπτά πριν την εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής 09.45  
Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά ορίζεται το χρονικό όριο των 4 ωρών για την ολοκλήρωση του αγώνα. Σε δύο σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα  καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών. 
Για τη μικρή διαδρομή δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού. 

Αθλητής που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό. 
ΣΤΑΘΜΟΙ  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ 
20χλμ.  
 1. 3,7 χλμ. πλήρης, 
 1. 6,2 χλμ. πλήρης 
 1. 9,3 χλμ. πλήρης  
 1. 11,3 χλμ. πλήρης  
 1. 15,5 χλμ. πλήρης 
 1. 17,2χλμ. Μόνο με νερά 

10χλμ. 
 1. 3,7 χλμ. πλήρης 
 1. 5,7χλμ. πλήρης 
 1. 9,7χλμ  πλήρης 
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν  υδροδοχείο. Νερό και ισοτονικά θα προσφέρονται μόνο σε κύπελλο μίας χρήσης.  
  
ΕΠΑΘΛΑ 
Αναμνηστικά  έπαθλα 20 χλμ.: 
α. Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξηςα. Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξηςάνδρες & γυναίκες: Κύπελλο – Μετάλλιο τερματισμού  
β. Για όσους τερματίσουν μετάλλιο . 

Αναμνηστικά – έπαθλα παιδικού αγώνα.: 
α. Για τους τρεις πρώτους νικητές αγόρια και κορίτσια: Το μετάλλιο του μεγάλου αγώνα. 
β. Για όσους τερματίσουν μετάλλιο . 
Σημείωση : Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, Γενικής Κατάταξης και για να ισχύει η βράβευση θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από 5 αθλητές ανά κατηγορία. 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ 
Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία  ομάδας  Διάσωσης , που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής, στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός. 
. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών, που θα μετάσχουν στον αγώνα. 

ΠΟΙΝΕΣ 
Αθλητές που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται και για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα. Τυχόν άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού. 
ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 
Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, πολύ σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα.   Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής. 

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ 
Στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου  θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 
Σάββατο 30/03 από ώρα 17.00 μέχρι 21.00  διάθεση πακέτου στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου. 
 • Κυριακή 31/03 ώρα 07.00 π.μ  Άνοιγμα γραμματείας, διάθεση πακέτου, 09.45 τεχνική ενημέρωση,10.00 εκκίνηση μεγάλης διαδρομής 10.10 εκκίνηση μικρής διαδρομής,10.15 εκκίνηση περιπατητών,10.20 εκκίνηση παιδικού αγώνα 13.30 απονομές 14.00 λήξη αγώνα. 
Στο τερματισμό θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα με τοπικά εδέσματα παρασκευασμένα από τις  γυναίκες του χωριού. 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Εγγραφών: Ευθυμίου Ιωάννης 6974932218 
Διαδρομής: Μασούρας Δημήτρης 6980141214-Πολατσίδης Χρήστος 6932222453 
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Περικλής Ιακωβάκης 
Χαράλαμπος Καλλιακούδας 
Δημήτρης Μασούρας. 
Χρήστος Πολατσίδης. 
Παναγιώτης Σαμουήλ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου