Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

"ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ" : Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΓΚΑΛΗ - Ιδρυτική Διακήρυξη


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Αποφασίσαμε να θέσουμε στη βούλησή σας το συνδυασμό μας, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 στο Δήμο Δελφών.
Ένα Δήμο προικισμένο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γεωγραφικά, χωροταξικά και οικονομικά, αλλά και με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Το δέκατο, κατ’ έκταση μεγαλύτερο Δήμο στην Ελλάδα.
Παρουσιαζόμαστε ενώπιον σας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών, με όραμα, με εμπειρία, με γνώση των προβλημάτων και ταυτόχρονα με μεγάλη διάθεση για την επίτευξη των στόχων μας.
Οι καιροί που διανύουμε είναι εξαιρετικά χαλεποί. Η απαξίωση της αυτοδιοίκησης και η συνεχής μείωση των πόρων έχει δημιουργήσει πλείστα προβλήματα. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Ενώνουμε όλοι μαζί τις ανησυχίες μας, τους στόχους μας, την φιλοσοφία για τη ζωή μας και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενάντια στον κακό ανταγωνισμό, τη λάσπη, τη διαπλοκή, το μίσος, τις μισαλλοδοξίες.
Όλοι εμείς που ζητάμε τη στήριξή σας, έχουμε ως σύνθημα την ομόνοια, τη σύμπνοια, τη σύνθεση και την διαφορετικότητα στην άποψη.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πάμε πραγματικά μπροστά.
Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, γιατί τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας.
Αντίπαλός μας, κατά την γνώμη μας είναι η αδιαλλαξία, η έπαρση, η αλαζονεία, , η μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, η πολιτική αμνησία.
Φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλες τις τοπικές και δημοτικές ενότητες και να σκύψουμε στα προβλήματά τους.
Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το Δήμο μας απ' άκρη σ' άκρη, από χωριό σε χωριό, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση με τη διάθεση, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των νέων, γιατί όλοι εσείς μας δίνετε τη δύναμη αυτή και από όλους εσάς παίρνουμε την ενέργεια της σκέψης μας.
Στόχοι μας είναι, η βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών με σύνεση ορθολογισμό και διαφάνεια, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, η καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων ώστε να δοθούν προτεραιότητες, η αξιοποίηση ανθρώπων με εμπειρία και γνώση, η αξιοποίηση των νέων τους οποίους καλούμε να ανταποκριθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα παράγει λύσεις, η βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη.
Θέλουμε να ασχοληθούμε με εσάς, τους ανιδιοτελείς πολίτες που ζητάτε λύσεις στα προβλήματά σας, και εμπεριστατωμένες προτάσεις.
Δηλώνουμε παρόντες στο κάλεσμα των καιρών και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Δήμο του Μέλλοντος, αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο στην ανάδειξή του.
Μπορούμε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για το αύριο αυτού του τόπου.
Όλοι δικαίως αγωνιούμε για το σήμερα, αλλά αν δεν κοιτάξουμε την επόμενη μέρα τότε θα μας βρει απροετοίμαστους. Και η επόμενη μέρα αφορά τη  νέα γενιά, τα παιδιά μας. Σε μια εποχή όπου η μετανάστευση νέων στο εξωτερικό ή σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι άκρως ανησυχητική. Στο πλαίσιο αυτό στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε την εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία των νέων, να αξιοποιήσουμε και να στηρίξουμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους  και να θέσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ότι και αν ακολουθήσουν, να έχουν την επιλογή να μπορούν να μείνουν στον τόπο μας, και αν ακόμα φύγουν να μπορούν να  επιστρέψουν και να φέρουν τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία τους στο τόπο μας. Αυτό είναι για εμάς καθοριστικής σημασίας   ειδάλλως κανένας σχεδιασμός  δεν θα αποδώσει στο πέρας του χρόνου αν δεν υπάρχουν συνεχιστές του έργου μας.  
Ξέρουμε και μπορούμε συνδυάζοντας την εμπειρία τη γνώση και την υπευθυνότητα,
Να διαχειριστούμε ένα Δήμο δύσκολα διαχειρίσιμο σε μια κρίσιμη περίοδο,
Να ανταποκριθούμε στις μεγάλες δυσκολίες της καθημερινότητας,
Να δώσουμε αναπτυξιακή τροχιά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες,
Να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα υποδομής,
Δεν είναι εποχές για πειραματισμούς,
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας,
Ζητάμε την ένωση των δημιουργικών δυνάμεων όλων σας,
Ας κάνουμε όλοι μαζί μια Επιλογή Ευθύνης για τον Δήμο Δελφών .
Δώστε μας την ευκαιρία

Άμφισσα 26.2.2019

Παναγιώτης Ταγκαλής

Υποψήφιος Δήμαρχος Δ.Δελφών

1 σχόλιο:

 1. ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, να επιλέγετε και ως τίτλο την ευθύνη, όταν έχετε ήδη την ευθύνη, ή, ακριβέστερα την συνευθύνη για τη κατάντια που βρίσκεται ο τόπος και ο Δήμος μας.
  ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, να επιλέγετε την ίδρυση ( νέου συνδυασμού ), αντί της συνέχειας μιας αμφιλεγόμ4νης πορείας.
  Προσποιείσθε ότι δεν καταλάβατε τίποτα από όσα έγιναν αυτά τα δέκα χρόνια στο Δήμο.
  Είσθε περισσότερο εκτεθειμένος, γιατί ζητάτε ως σύμμαχο τη πολιτική αμνησία.
  Ενώ, παραμένουν άγνωστες λέξεις για σας η διαφάνεια, η ορθή οικονομική διαχείριση, αφού δεν αγωνισθήκατε όπως είχατε αποστολή γι΄αυτές.
  Η εμπιστοσύνη που ζητάτε, κερδίζεται….όταν χτίζεται με πράξεις.
  Η πρώτη σκέψη σας, να παραμείνετε εκτός εκλογικής διαδικασίας, ίσως αποδειχθεί φρονιμότερη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή