Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΔΙΧΩΡΙ : ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΙΔΑ

Δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις!

Ένα χωριό που δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις και ένας υπέροχος ξενώνας που δίνει το 100% της φιλοξενίας.



  Το μικρό και γραφικό Διχώρι (παλιά Κωστάριτσα), είναι αμφιθεατρικά χτισμένο, μέσα σε έλατα,  καστανιές, καρυδιές και πλατάνια, σε υψόμετρο πάνω από 1200 μ. Πρόβα παράδεισου το χωριό, πραγματικό ησυχαστήριο, η πατρίδα της Γαλήνης.



Εδώ υπάρχουν στιγμές, που δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις και τι να πρωτοχαρείς. Απλώς ξέρεις πως τα όνειρα τελειώνουν κι η επιστροφή στην άχαρη και πολύβουη πόλη αποτελεί το ονειροδρόμιό σου. Το σημαντικότερο αξιοθέατο του χωριού είναι η δίπατη, πλατανοσκέπαστη πλατεία του, ίσως η ομορφότερη και μεγαλύτερη της Φωκίδας, που είναι στρωμένη με φυσική χλόη. Από την πλατεία προσφέρεται υπέροχη θέα στις ατέλειωτες άλλες γυμνές κι άλλες ντυμένες με το σκούρο πράσινο χρώμα των ελάτων, βουνοκορφές.

Ο σύγχρονος πέτρινος ξενώνας του χωριού κατατάσσεται στα αξιοθέατα, για τη θέα που προσφέρει, την απλή κομψότητά και την εκπληκτική ομορφιά του, εξωτερική κι εσωτερική. To μαγαζί του χωριού Τόπος συνάντησης των Διχωριτών και των φίλων του χωριού, στην κεντρική πλατεία, είναι ένας ζεστός, φιλόξενος χώρος, ντυμένος με πέτρα και ξύλο.

Με θέρμανση και τζάκι το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, μπορεί κανείς να απολαύσει τις τοπικές νοστιμιές, συνοδευόμενες με εκλεκτό κρασί και τσίπουρο. Γλυκές χειροποίητες προτάσεις για δώρα, και όχι μόνο, μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημα του Διχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου