Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΙΡΡΑΣ-ΔΕΛΦΩΝ


ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΙΡΡΑΣ ΔΕΛΦΩΝ
Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας. Εδώ, στο μικρό και περιώνυμο δικό μας τόπο. Να υπάρχει χρόνια τώρα ένα όζον και δυσφημιστικό για την περιοχή μας θέμα με τα βοθρολύματα που χύνονται από αγωγό αποχέτευσης στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας-Δελφών και λύση να μην δίνεται. Η υπομονή όμως έχει και τα όρια της. Και το κακό θα πρέπει να κτυπηθεί στη ρίζα του.  Ως κακό δε νοείται, η  συνεχής και χρόνια αδιαφορία του Δήμου.
Η Δημοτική αρχή δεν μπορεί να καταλάβει ότι για ένα καθαρό περιβάλλον, χρειάζονται ιεράρχηση προτεραιοτήτων  και θέληση. Είναι απλά αυτά που γράφω, μα τα απλά είναι που δυσκολεύουν αυτούς που δεν θέλουν να δώσουν λύση, γιατί απαντήσεις δεν έχουν. 
Δελφοί, Δελφικό τοπίο, αρχαίο μονοπάτι, ιστορία αιώνων και δεν εκτιμάται χρόνια τώρα από όλους όσους πέρασαν από τον Δήμο. Αυτό από μόνο του σε όσους θέλουν να παρακολουθούν τα συμβαίνοντα όχι μόνο λέει κάτι, αλλά φωνάζει. 
Και η φωνή είναι μια και δυνατή: Γιατί δυσφημίζετε την Χώρα μας διεθνώς; Δεν αντιλαμβάνεσθε την απέχθεια που νοιώθουν όσοι Έλληνες και ξένοι περπατούν στο μονοπάτι, και τι μεταφέρουν για την Ελλάδα και την περιοχή μας αυτοί οι "πρεσβευτές" στις πατρίδες τους; 
Περπάτησα το μονοπάτι Δευτέρα του αγίου πνεύματος 28 Μαΐου 2018. Δεν πίστευα στα μάτια μου από τα βοθρολύματα που είδα να χύνονται. Είδα πρόσωπα με την αηδία στο βλέμμα τους, είδα απογοήτευση, είδα την ασχήμια ζωντανή. Δυστυχώς δεν είχα προβλέψει για φωτογράφηση, είχα την εντύπωση ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα μιας και είχα περάσει το μονοπάτι σε προηγούμενο χρόνο και δεν είχα δει λύματα. 
Περπάτησα ξανά το μονοπάτι το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και δεν είδα λύματα να χύνονται, η ασχήμια και η κακοσμία όμως παραμένουν. Μάρτυς για αυτά που γράφω είναι το ίδιο το μονοπάτι για όποιον δύσπιστο. 
Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα, δεν χρειάζεται…
Εκείνο που χρειάζεται είναι οι υπεύθυνοι να κάνουν επιτέλους κάτι για οριστική λύση.

Θανάσης Κουφάλης

Κίρρα  9-6-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου