Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : "Τρεχάτε ποδαράκια μου" - Η ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ 'Η ΓΥΦΤΩΝ

 ΑΜΦΙΣΣΑ, 13.06.2018
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Α.Δ.Τ.: 32/2018

Κοινοποίηση – Ενημέρωση:
  1. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας
  2. Βουλευτή Φωκίδας
  3. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας
  4. Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας
  5. Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών
  6. Τοπικά Μ.Μ.Ε.


Θέμα: “ Ανοικτή πρόσκληση σε πολίτες και εκπροσώπους φορέων της Άμφισσας και ευρύτερα του Δήμου Δελφών”


Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,

Όπως προ ολίγων ημερών δεσμευτήκαμε, σας προσκαλούμε σε μια ενημερωτική παρουσίαση – ανοιχτή συζήτηση, προκειμένου να αποκτήσετε πλήρη εικόνα για το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα σταδιακής κοινωνικής ένταξης των Ρομά στην Άμφισσα, που εκπονεί ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης Ρομά του Υπουργείου Εργασίας.
Στη συζήτηση θα παραβρεθεί η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Αικατερίνη Γιάντσιου και στελέχη της Γραμματείας, με την οποία από κοινού θα φωτίσουμε το σκεπτικό και τις λεπτομέρειες του πρωτοπόρου αυτού προγράμματος, που ως αντικείμενο της μέριμνάς του έχει αποκλειστικά τους Ρομά, οι οποίοι συγκεντρώνουν τουλάχιστον τρεις βασικές προϋποθέσεις: α) Είναι σήμερα μόνιμοι κάτοικοι Άμφισσας, β) Είναι δημότες του Δήμου Δελφών και γ) Διαβιούν σε καθεστώς εξαθλίωσης, δηλαδή εν ολίγοις αφορά αποκλειστικά στους καταυλιζόμενους σήμερα Ρομά περιμετρικά της πόλης σε τσαντίρια, παράγκες και πρόχειρα παραπήγματα (εφόσον αυτοί είναι ταυτόχρονα δημότες μας και μόνιμοι κάτοικοι).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράλληλα και πολλές υποστηρικτικές δράσεις (με απασχόληση και ανάλογου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού), ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης των παιδιών (και των ενηλίκων), της υγιεινής και της απασχόλησης, που θα αναλυθούν διεξοδικά.
Η ενημερωτική παρουσίαση – ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.30 στην ευρύχωρη αίθουσα του Επαγγελματικού Λυκείου Άμφισσας (καθώς το Πνευματικό Κέντρο της πόλης τυγχάνει ήδη δεσμευμένο τη συγκεκριμένη ημέρα).


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο ΤύπουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου