Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΛΦΩΝ : "ότι πάρετε ένα δεκάευρο"

"...χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά..."
  Υπάρχει και αυτός ο Δήμος Δελφών!... Ο Δήμος των Φεστιβάλ.   Και μάλιστα έχει συγκροτηθεί ξεχωριστό Τμήμα εντός του Δήμου, το οποίον ασχολείται μόνον με το ...Φεστιβαλικό πρόσωπο του Δήμου (ή μήπως του Δημάρχου;).
  Οργανώθη για εφέτος λοιπόν ένα Φεστιβάλ, του οποίου οι πολιτι- στικές δραστηριότητες, θα παρουσιασθούν σε 5 (πέντε) πόλεις του Νομού Φωκίδος.  Τώρα, το γιατί ονομάζεται "Φεστιβάλ Δελφών", είναι μια άλλη και μάλλον πονεμένη ιστορία.


  Στις δράσεις αυτού του πολιτιστικού γεγονότος, περιλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και διάφορα άλλα πολιτιστικά δρώμενα, των οποίων την ποιότητα (υποτίθεται ότι) σφραγίζει η εκτέλεσή τους στις τοποθεσίες της Ρωμαϊκή Αγορά εντός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών και της οικίας του τεράστιου Σικελιανού.  Οι δε υπόλοιπες θα λάβουν χώρα στην Χάρμαινα και στην οικία Πανουργιά στην Άμφισσα, ενώ το "Κεντρί" στο Γαλαξείδι, το Κροκύλειον Δωρίδος και ο μώλος της Ιτέας, θα φιλοξενήσουν τις υπόλοιπες παραστάσεις.

 Από τον αρχικό σχεδιασμό αυτού του Φεστιβάλ, είχεν εξαιρεθεί η Ιτέα.  Αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, "πάτησε πόδι" στον Δήμαρχο η μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας και έτσι εδημιουργήθη μια "τσόντα" στο Φεστιβάλ, προκειμένου να συμπεριληφθεί και η πόλη μας σε αυτό το ...πολιτιστικό γεγονός.  Και για αυτόν τον λόγο, θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε ...κλαρίνα στον μώλο της Ιτέας, έναντι του τιμήματος των 10 ευρώ.  Μεγαλεία!...
(έναντι 10 ευρώ ...επιτρέπεται η είσοδος και σε κάθε μια ξεχωριστά  από τις υπόλοιπες παραστάσεις του Φεστιβάλ Δελφών)



  
 Επιτέλους!  Θα μάθουμε κι εμείς εδώ στην Ιτέα (έστω και επ' αμοιβή), τι σημαίνει  παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωση...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου