Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΚΙΡΡΑ : "THE NEW GYPSY RESORT SPA"

Ανοίξαμε και τους περιμένουμε!...
   Κυριακή πρωΐ της 17ης Ιουνίου 2018,  η ώρα περίπου  09:30'.  Η σκηνή η οποία αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, τοποθετείται χωρικά, στην αρχή της αγροτικής (χωμάτινης) οδού, η οποία συνδέει την επαρχιακή οδό Κίρρας - Δεσφίνης, με το γήπεδο της Κίρρας και τα ευρισκόμενα σε εκείνη την περιοχή αγροτεμάχια. Είναι το σημείο το ευρισκόμενο ακριβώς ανάμεσα από την κοίτη του χειμάρρου Πλείστου (ή Πλειστού) και του έχοντος μόνιμη ροή ποταμού, του γνωστού σε όλους μας ως "αγιόνερο", στο σημείο διασταυρώσεώς των με την επαρχιακή οδό, ολίγα μέτρα πριν από την επαφή τους με την θάλασσα.


   Όπως είναι ευδιάκριτο στις φωτογραφίες, πρόκειται για μια μεγάλη "παρέα" Ρομά ή Γύφτων, τους οποίους ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την ώρα του "breakfast".  Ενώ πέραν της εγκατεστημένης σκηνής τύπου "camping" και της σχετικής ...τραπεζαρίας, όπως φαίνεται, έχει γίνει και κατάληψη ολοκλήρου του οδοστρώματος, από τα οχήματα μεταφοράς αυτών των ανθρώπων, με αποτέλεσμα, να είναι "απαγορευτική"  από εκείνου του σημείου η διέλευση, σε γαιοκτήμονες και ...περιέργους.
(εκινήθησαν με ...φιλικές προθέσεις προς τον φωτογράφο, όταν αντελήφθησαν την φωτογράφισή τους).

   Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από την οδυνηρή κατάληξη της μικρής Ρομά στην Άμφισσα και με τις πανηγυρικές δηλώσεις του Δημάρχου για την εγκατάσταση των Ρομά στην ίδια πόλη, παρατηρήθηκε αυξημένη παρουσία ανθρώπων αυτής της κατηγορίας στην περιοχή μας,  προερχόμενοι όμως, από άλλες περιοχές.  Οι οποίοι βεβαίως, εστράφησαν και εκτός Αμφίσσης, τόσον για την επιβίωσή τους, όσον και για την ή δυνατόν εγκατάστασή τους.  Και η Ιτέα, δεν εξαιρέθη από τις προθέσεις τους.  Απεναντίας.  Πολλά καταστήματα, πολλά αλλοδαπά βαλάντια, καλό κλίμα και βεβαίως έλλειψη αστυνομεύσεως.  
Το κυριότερον όμως κριτήριο για την προσωρινή έστω εγκατάστασή τους εδώ, προφανώς είναι το ότι υπάρχουν περιμετρικά της Ιτέας και της Κίρρας τοποθεσίες, όπου θα είναι μεν (ο οικισμός τους) κοντά αλλά ταυτόχρονα και μακριά από τον αστικό ιστό και βεβαίως θα είναι ανεξέλεγκτοι και με δυνατότητα άμεσης διαφυγής.  
Έτσι λοιπόν επέλεξαν την περιοχή αυτή στα ανατολικά της Κίρρας, με εξασφαλισμένη την υγιεινή τους (ποτάμι-αγιόνερο), με επαρκή φωτισμό (οδικός κόμβος-διασταύρωση Κίρρας), χωρίς περίεργα βλέμματα (ο ..."Άϊ-Γιάννης" μοναδικός γείτονας) και με την μη ενόχλησή τους, δεδομένη.

   Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν, ότι αυτοί οι άνθρωποι το μεσημέρι,  "επεσκέφθησαν" το σε εκείνο το σημείο (δυτικά του οδικού κόμβου) εγκαταλελειμμένο Camping και προσπάθησαν να "αφαιρέσουν(!...)" από εκεί, αρκετές από τις αποθηκευμένες ξύλινες κυψέλες μελισσών.  Αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη τους και μετά από την σχετική "αντιπαράθεση(!...)", να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Ίνα πληρωθεί το ρηθέν από τους παλαιοτέρους, το οποίο απεικονίζει ακριβώς την διαμορφωθείσα στον Δήμο Δελφών κατάσταση (όπως την περιγράφει πολύ εύστοχα στο άρθρο του ο Σάββας Γιαννοσπύρος) :  
"Μάθανε ότι απαυτωνόμαστε και πλακώσανε και οι Γύφτοι".

Ερώτηση : Υπάρχει κάποιος "αρμόδιος" για να κάνει κάτι για το πρόβλημα;  Έστω ο Αντιπεριφερειάρχης;...



4 σχόλια:

  1. Τα χάλια μας τα μαυρααααα. Να ξέρετε εσείς που κάνετε τις πάπιες και τους αμολατε όπου γουστάρουν, ότι οι πρώτοι που θα κάψουμε είναι οι γύφτοι και μετα εσάς που τους φέρατε στην Ιτέα! Θα το δείτε αυτό που σας λέω και σύντομα. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ Τ Ω Ρ Α !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ !!!!
    Α ΡΕ... ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάτημα στο λαιμό θέλουν βρωμιά και τίποτε άλλο να τους διώξουν από δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΡΙΣΤΕ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΕΝΤ. ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή