Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ - Άρθρο του Ν. Δρόλαπα


Η παραμονή του Δημάρχου είναι
πλέον επιζήμια για το τόπο
του Νίκου Δρόλαπα
Διαψεύδεται καθημερινά. Διαψεύδεται σε όλα. Οι επιλογές και ενέργειές του καταλήγουν σε αποτυχία. Έχει απομονωθεί. Όχι μόνο από τη τοπική Κοινωνία, αλλά και από τους συνεργάτες του στο Δήμο. Πολλοί έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, ή, έχουν φύγει και τις παραιτήσεις τους συνοδεύουν καταγγελίες και σχόλια καθόλου κολακευτικά για έναν Δήμαρχο.
Η αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του περιορίζει το εύρος της Δημοκρατίας στο Δήμο. Υποτιμά και περιφρονεί τους Δημότες. Αρνείται πεισματικά τον δημόσιο διάλογο. Αρνείται να απαντήσει σε δημόσια ερωτήματα που του απευθύνονται.
Ακόμη και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν έρχεται η ώρα να τοποθετηθούν οι πολίτες αρνείται επιλεκτικά να τους δώσει το λόγο, κατευθύνοντας ο ίδιος τη συζήτηση αντί του ή της Προέδρου του Δ.Σ., τους οποίους, με τις παρεμβάσεις του αυτές, εμφανίζει ως ανεπαρκείς. Εισηγήθηκε θέμα κορυφαίας σπουδαιότητας για την Ιτέα και το Γαλαξίδι και ο ίδιος επέλεξε να απουσιάσει.
Δημιουργεί και υποθάλπει κοινωνικά προβλήματα διαχωρίζοντας τους Δημότες ( όχι μόνο στους « ημέτερους » και τους «άλλους» ).
Δεν πληροφόρησε τους Δημότες για τα χρέη του Δήμου, πώς και ποίοι τα δημιούργησαν, σε ποια πορεία είναι. Δεν έχουν ακόμη συνταχθεί για τα οικονομικά του Δήμου οι Ισολογισμοί για τα έτη μετά το 2014. Αποφεύγει τον πλήρη απολογισμό πεπραγμένων. Δεν δόθηκε πειστική απάντηση γιατί δεν πληρώθηκαν οι οφειλές του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ.
Δεν έμαθε κανείς τι συμβαίνει με τα Κληροδοτήματα, ιδιαίτερα με το Γηροκομείο της Άμφισσας και τη περιουσία του, ποια ακίνητα πουλήθηκαν, ποίοι τα αγόρασαν. Καμία ενημέρωση για τη μίσθωση του μεγάλου κτήματος « Αυλάκι » στη Στυλίδα και τα εκεί ακίνητα. Γιατί δεν καταβάλλονται τα ενοίκια. ; Τι συμβαίνει και κόλλησε η υποτιθέμενη επένδυση με τους ευκαλύπτους. Μήπως παρενέβη το Δασαρχείο Φθιώτιδας ; Αν πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις υπέρ του Κληροδοτήματος πως θα εισπραχθούν οι οφειλές από μία εταιρεία Ι.Κ.Ε που ευθύνεται μόνο για κεφάλαιο ενός ευρώ ( 1,00 € ) ;
Πόσα χρήματα έχουν διατεθεί με τις απ΄ ευθείας αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμό, στους ίδιους και τους ίδιους εργολάβους ; Ποία η ωφελιμότητα των έργω αυτών ; Υπάρχουν και άλλα έργα σαν το Σχολείο Καστελλίων που πληρώθηκαν 127.000 ευρώ χωρίς να έχουν γίνει εργασίες ; Πως συγκαλύπτονται τέτοια θέματα απάτης και διαφθοράς ; Πόσα χρήματα έχουν διατεθεί σε Δικηγόρους επειδή δεν έχει συσταθεί ακόμη η Νομική Υπηρεσία του Δήμου ;
Γιατί επιμένει ο κ. Δήμαρχος στη διάσωση του αποτυχημένου κυκλοφοριακού, όταν έχει φέρει τόση αναστάτωση στη πόλη και έχει διαλύσει την αγορά της πόλης ; Ένα – ένα, τα συστατικά κυκλοφοριακά μέτρα καταρρίπτονται, είτε δια της Δικαστικής οδού, είτε με απόρριψής τους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Τι απομένει πλέον για τη συνολική και οριστική απόσυρσή του ;
Προσπαθώντας να στρέψει αλλού τη σκέψη των πολιτών και ιδιαίτερα μετά από το τραγικό χαμό της 13χρονης ρομά, προσκάλεσε τους φορείς και πολίτες σε συγκέντρωση στο Δήμο, σήμερα Πέμπτη, ημέρα έναρξης του παγκόσμιου κυπέλλου, για τη προστασία του Ελαιώνα από τις πυρκαγιές.
Ως κίνηση είναι σωστή. Αν όμως ανατρέξουμε στις ημέρες εκείνες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ποτέ δεν ασχολήθηκε με τη πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου του 2013, τότε που η φωτιά κατέκαυσε τη καρδιά του Ελαιώνα και του Δελφικού τοπίου, τι να υποθέσει κανείς ;
Δεν ασχολήθηκε ούτε με όσους έχασαν τις περιουσίες τους. Τίποτα δεν έκανε για να προστατέψει τον Ελαιώνα προς αποφυγή μελλοντικών κινδύνων. Τίποτα δεν έκανε για να εξασφαλισθεί το νερό για το πότισμα του ελαιώνα. Σε λίγο τελειώνει το έργο άρδευσης του Ελαιώνα. Δεκάδες εκατομμύρια διατέθηκαν και το έργο θα μείνει αχρησιμοποίητο.
Τρέχουν πολλά και σοβαρά ζητήματα ακόμη. Ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά του.

Όμως δεν του φταίει κανείς. Μόνος του, ο ίδιος, τα προκάλεσε. Τώρα, ο ίδιος πρέπει, επί τέλους, να αναλάβει και τις ευθύνες του.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου