Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΠΕΡΙ ΡΟΜΑ (ή Γύφτων) ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - Δελτίον Τύπου & Πρόσκληση


Πρωθύστερον

   Αυτό το οποίον πρωτίστως θα έπρεπε να έχει πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή (και δεν το έπραξε), ήταν η ενημέρωση, η πληροφό- ρηση και η διαβούλευση με την κοινωνία της Αμφίσσης, για το θέμα της εγκαταστάσεως των Ρομά ή Γύφτων στις παρυφές της πόλεως.  Απεναντίας.  Ο Δήμαρχος μόνος του εσυσκέφθη, μόνος του απεφάσισε και μόνος του έπραξε τα κατά την γνώμη του "δέοντα" για την υλοποίηση της αποφάσεώς του.  Έχοντας χρησιμοποιήσει μάλιστα και για επικοινωνιακούς λόγους, την πανελλαδική  "πρωτοπορία" της Αμφίσσης, στο ζήτημα της εντάξεως αυτής της ειδικής κατηγορίας ανθρώπων, τουλάχιστον χωροταξικά, εντός της πόλεως.

    Και βεβαίως, η όλη διεργασία θα έπρεπε να εγκριθεί και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Για αυτό και  στο προγραμματισμένο για αύριο Συμβούλιο, υπήρχε στην ημερήσια διάταξη και το ζήτημα της εγκαταστάσεως των Ρομά ή Γύφτων (2ον θέμα).

   Τα γεγονότα των τριών τελευταίων ημερών, "έσπρωξαν" στα ώτα του Δημάρχου και την άποψη της "άλλης" πλευράς, με αποτέλεσμα και προκειμένου να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα από το αυριανό Συμβούλιο, επικαλούμενος "ανυπόστατες φήμες" και την ανάγκη ενημερώσεως των δημοτών και των κατοίκων της Αμφίσσης!...   Με την συνδρομή μάλιστα, επί τούτου αφιχθέντων επαϊόντων από την κεντρική Διοίκηση.  Δηλαδή, όπως θα έλεγαν και κάποιοι παλαιότεροι από εμάς  "την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος".  Τόσον απλά.
Απολαύστε την δια πολλοστή φορά "κωλοτούμπα" του Δημάρχου.

****************************************
 ΑΜΦΙΣΣΑ, 07.06.2018
Α.Δ.Τ.: 30/2018

Θέμα: “Αναβάλλεται για προσεχή συνεδρίαση το θέμα των Ρομά στο δημοτικό συμβούλιο”


Μετά από την ατυχή συγκυρία των γεγονότων των τελευταίων ημερών, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι το θέμα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών την προσεχή Παρασκευή, 08.06.2018, περί έγκρισης της μελέτης για το χώρο εγκατάστασης των Ρομά θα αναβληθεί.

Είναι προφανές από τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται σε πολλά επίπεδα, ότι ο κόσμος μας είναι κακά ενημερωμένος και παραπληροφορημένος. Κυκλοφορούν λ.χ. ανυπόστατες φήμες ότι δήθεν θα έλθει επιπλέον πληθυσμός Ρομά, ενώ είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο ότι το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά και μόνο στους δημότες και σημερινούς μόνιμους κατοίκους Άμφισσας, δηλαδή αυτούς που ήδη διαβιούν δίπλα μας και διάσπαρτα σε τσαντίρια, παράγκες και παραπήγματα, τα οποία θα φύγουν και ουδέποτε πλέον θα επανέλθουν στην πόλη.

Επειδή το σύνθετο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα αυτό είναι, κατά τη γνώμη μας, η μοναδική ελπίδα να τεθεί το ζήτημα τα επόμενα χρόνια σε πορεία μιας βασικής διαχείρισης, άλλως αναπόφευκτα θα καταστεί τελείως ανεξέλεγκτο, είναι βέβαιο ότι πρέπει να υπάρξει μια πλήρης και αναλυτική ενημέρωση των δημοτών μας και ιδίως των πολιτών της Άμφισσας για τους στόχους, τους άξονες και τις μεθόδους της παρέμβασης που προετοιμάζουμε.

Για το λόγο αυτό μέσα στο μήνα Ιούνιο, θα υπάρξει μια δημόσια ενημέρωση στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, στην οποία θα συνδράμει η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης Ρομά του Υπουργείου Εργασίας. Κατά τη συζήτηση αυτή είναι βέβαιο ότι θα επιλυθούν πολλές απορίες, αλλά θα δοθεί και η ευκαιρία στους συμπολίτες μας να θέσουν τους προβληματισμούς τους ή ακόμη και παραγωγικές προτάσεις.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου


*******************************************************Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου