Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΤΑΓΚΑΛΗΣ (δ.σ.) ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (δήμαρχο) : "ΨΕΥΔΕΣΘΕ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ;..."

"Μήπως ο Καλλικράτης ήταν Γύφτος (ή Ρομά);
Ωρέ, τί ψηφίσαμε και δεν το ξέραμε!..."

********************

Κοινωνική Μηχανική' -
Η τέχνη της απάτης Νο 2


Στο νέο δελτίο τύπου του ο Δήμαρχος του Δ. Δελφών μου επανέφερε στη μνήμη την 'Αρχή της νεοταξικής λογοκρισίας' η οποία εξαφανίζει τις ουσιαστικές πληροφορίες μέσα σε έναν κυκεώνα ασήμαντων πληροφοριών. Ουσιαστικά πρόκειται για πληροφορίες χωρίς ενημέρωση, βασική μέθοδος της 'Μηχανικής των ψευδαισθήσεων'.
Η ρητορική που έχει αναπτύξει ο Δήμαρχος περί Ιστορικής ευθύνης και έντονου Πατριωτισμού είναι πράγματι εντυπωσιακή.
Ποιά είναι όμως τα γεγονότα στην υπόθεση με τη χωροθέτηση, αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής θέσης του νέου οικισμού των Ρομά;
σε προηγούμενη επίσημη τοποθέτησή του είπε ότι η χωροθέτηση έγινε κατά τη φάση της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης το 2009, γεγονός που είναι ορθό. Στη συνέχεια η διαδικασία διαβιβάστηκε το έτος 2010 από τον τότε Δήμο Άμφισσας, στην Περιφέρεια στη Λαμία, μέχρι το φθινόπωρο του 2013 για έλεγχο Νομιμότητας και καταληκτική ημερομηνία την 31.12.13 για έκδοση ΦΕΚ, όπως και έγινε, αφού μεσολάβησε υποχρεωτικά -μετά τον έλεγχο- απόφαση Δ.Σ., φυσικά με δική μου εισήγηση (υπάρχει η επίσημη αλληλογραφία).
Σήμερα ισχυρίζεται ότι για τρία χρόνια είχα τη δυνατότητα να αλλάξω την θέση και δεν το έκανα. Μέγα ψεύδος !
Εμείς στηρίξαμε από την αρχή το πρόγραμμα στέγασης. Θέλετε να ξέρετε που στηρίζουμε την άποψη ότι μπορεί να χωροθετηθεί ο νέος οικισμός σε άλλο σημείο, οπουδήποτε εκτός σχεδίου πόλεως Άμφισσας; Σε αυτά που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δ.Ε. Άμφισσας (ΦΕΚ 490 Αν.Απαλλ./2013, σελ. 6069), ήτοι:
Π.2.4. ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ
Στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Ενότητας
Άμφισσας επιτρέπονται επίσης και οι ακόλουθες ειδικές
χρήσεις γης:
Καταυλισμός αθιγγάνων,
ΧΥΤΥ
Περιοχές αναρρίχησης και ανεμοπτερισμού
Δασικό χωριό με την υπό έγκριση επέκτασή του από
τη Δασική Υπηρεσία
Μουσείο «ΒΑΓΟΝΕΤΟ»
Καταστήματα εξυπηρέτησης οχημάτων και επιβα−
τών (πρατήρια καυσίμων, καφετέριες, εστιατόρια) σε
μήκος 500 μ. παρά την εθνική οδό Άμφισσας – Λαμίας,
στον κόμβο που βρίσκεται νοτίως του οικισμού Ελαιώνα.
Επιτρέπεται παρόδια δόμηση μέχρι 120 μ2 εκατέρωθεν
της Ε.Ο. με πρόβλεψη ζώνης πρασίνου ικανού πλάτους
στις προσόψεις των γηπέδων....

και τα οποία, προφανώς αγνοείτε, εσκεμμένα ή όχι.
Ένα τόσο μεγάλο θέμα -είδατε άλλωστε τη συμμετοχή του κόσμου-, απαιτεί Κοινωνική συναίνεση την οποία δεν φροντίσατε να πάρετε, ως 'ψευτοδημοκράτης'. Για άλλα και άλλα θέματα ήσσονος σημασίας φροντίσατε να περάσουν από διαβούλευση.
Έχετε καταλάβει ότι διοικείτε το Δήμο και όχι Πολιτιστικό σύλλογο, εδώ και τέσσερα χρόνια; Έχετε καταλάβει ότι εσείς είχατε την πραγματική ευκαιρία να αλλάξετε τη θέση, αλλά δεν το κάνατε γιατί θεωρείτε -όπως αποδεικνύεται από την πράξη- ότι συμφωνείτε με αυτήν;
Έχετε περίσσιο θράσος κ. Αθ.Παναγιωτόπουλε να μας κατηγορείτε με ψευδή στοιχεία.
Από την Ιστορία μαθαίνουμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία, και ότι όλα έχουν τις αιτίες τους.
Ο λόγος εδώ για την οξεία παθολογία της ελληνικής –και όχι μόνον– πολιτικής ζωής: την κυκλοφορία του ψεύδους, την απόκρυψη της αλήθειας, την τεχνική της παραπλάνησης. Και όλα αυτά, για το μέγα τρόπαιο: τη λαϊκή αποδοχή και την ψήφο. Παρότι η εξαπάτηση δεν ζει επί μακρόν –το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κατά τη λαϊκή ρήση- η ανθεκτικότητα της ψευδολογίας και της ανέξοδης κουβέντας μένει εντυπωσιακή.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 'ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ'

1 σχόλιο:

  1. Τελικά για να καταλαβουμε κ Ταγκαλη: μας λέτε οτι πρωτα πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος της Άμφισσας αν θέλει ή όχι κσι άλλους Ρομά στη περιοχή και μετά να προσδιορισθει η θέση εγκατάστασης???? Ή οτι έτσι και αλλιώς να εγκατασταθούν οι Ρόμα σε νέα θέση.... Το λεω γιατί η μεγάλη πλειοψηφία δεν θέλει καν να συζητά την εγκατάσταση και άλλων Ρομα ...το πείραμα έχει αποτύχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή