Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ Η "ΥΠΕΡΗ- ΦΑΝΕΙΑ" ΜΑΣ (μια ιστορία φαντασίας)

"Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη!..."

  "Τα  Πρωτοπαλλήκαρα του Γιώργη του Καραϊσκάκη, αμέσως μετά απ' τον χαλασμό των Τούρκων στην μάχη των Βρυξελλών, μπήκανε περήφανα μέσ' στο χωριό.  Στολισμένοι, αρωματισμένοι και ξυρισμένοι πατόκορφα, διαβαίνανε μέσα στις ρούγες και τα σοκάκια της λεύτερης πόλης κάνοντας παρέλαση, αυτό πούμεινε στην ιστορία σαν  "Pride Parate" (φεστιβάλ υπερηφάνειας).
Αυτοί μας σώσανε τότε.  Παλληκάρια, πατριώτες, Έλληνες.
  

Αυτοί σπρώξανε την πατρίδα προς τα εμπρός και χάρη σ' αυτούς υπάρχουμε εμείς σήμερα.
Κι άμα θα ματαχρειαστεί, ετούτη 'δω η φάρα των ανθρώπων, θα προτάξει τα στήθια της μπροστά από τους μίζερους και τους μισοκρυμμένους πίσω απ' τα σκοτάδια της οικογένειας, της παράδοσης και της ίδιας της φύσης, λευτερώνοντας κορμιά και σκέψεις για το καλό της πατρίδας.
Ετούτοι εδώ μας σώσανε τότε.
Αλλιώς, ήμασταν χαμένοι.  Και σαν λαός και σαν άνθρωποι και σαν πολιτισμένη κοινωνία, που έλεγε κι ο Πλάτωνας.  Κι ο Ρήγας ο Φερραίος. Κι ο Σολωμός.  
Ευτυχώς όμως, σωθήκαμε..." 


2 σχόλια:

  1. Πάντων μέτρο οι πρόγονοι; Μας έχει δημιουργηθεί αυτό το κακό στους Έλληνες. Πάντα σύγκριση με ένδοξους προγόνους. Πως να μην καταρακωθείς εάν συγκρίνεσαι με τη νεότητα της ανθρωπότητας τους αρχαίους Αθηναίους, Θηβαίους, Ίωνες κα; Ας μην το κάνουμε αυτό στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας.

    Βέβαια σε ένα άρθρο σχετικό με το "Φεστιβάλ Υπερηφάνειας" θα πρέπει ίσως να πάρω θέση. Δεν θέλω να το κάνω αλλά συγνώμη δεν μπορώ αυτή τη σύγκριση με τους προγόνους παντού. Ίσως να ρέπω λίγο προς την υπερβολική αντίδραση αλλά ας είναι. Δεν σας κακίζω αλλά με φουντώνει αυτή η πανταχού παρούσα σύγκριση με εξιδανεικευμένους προγόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΗ!!!ΩΡΑΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ.ΑΠΟ ΖΗΛΙΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΙΠΥΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ .ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΜΩΡΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ Σ ΕΧΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΗΚΕΙΣ ΕΣΥ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΛΕΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή