Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


 "Shaker Heights High School Choir & Orchestra Ohio"

   Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων στο "Κυριακοπούλειο" σήμερα το βραδάκι, Παρασκευή 30-3-2018.  Όπως και παντελώς καλυμμένη  ήταν και η σκηνή από την πολυπληθή ορχήστρα των αμερικανοπαίδων μουσικών, των οποίων οι διακοπές του Πάσχα (των Καθολικών) συνδυάσθησαν με ένα εκπαιδευτικό ταξείδι στην χώρα μας, όπου και ένας προορισμός ήταν και η πόλη μας.
 Τους Δελφούς επεσκέφθησαν και τον αρχαιολογικό χώρο και για αυτό ήλθαν στην περιοχή, αλλά ο αμερικανοανατραφείς Πρόεδρός μας, τους έπεισε να έλθουν και στην Ιτέα και να μας χαρίσουν αυτήν την μουσική βραδιά.  
Διότι,  περί απροσδοκήτου χαρίσματος επρόκειτο, το να έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε αυτούς τους 67 σε σύνολο νεαρούς μουσικούς, των οποίων η μουσική παιδεία και δεξιοτεχνία άγγιζε τον επαγγελματισμό, να ερμηνεύουν από κλασσικά μουσικά κομμάτια των Bach  και Vivaldi, έως Country, κινηματογραφικές επιτυχίες και μελωδίες από την πατρίδα τους.  Και όλα αυτά, με εναλλαγές από την 47μελή Ορχήστρα και την 20μελή χορωδία του συγκροτήματος.
   Μουσική πανδαισία στην αίθουσα.  Δώρο ανεκτίμητο για τους ακροατές αυτής της απροσδοκήτου μουσικής προσφοράς από αυτά τα ταλαντούχα παιδιά.

   Αντηλλάγησαν δώρα, ευχές και χαιρετισμοί.  Και το χειροκρότημα ήταν πηγαίο και ενθουσιώδες, προς όλους αυτούς οι οποίοι "εμοίρασαν" την τέχνη τους, στους παρόντες στην αίθουσα κατοίκους της πόλεώς μας.  Τους ευχαριστούμε πολύ!   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου