Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ (Δήμαρχος : Σε δεινή θέση ο Δήμος)

                            ΑΜΦΙΣΣΑ, 13.03.2018
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 10/2018

ΘΕΜΑ: “Οικονομικός στραγγαλισμός του Δήμου Δελφών από την Ε.Υ.Δ.Α.Π.”.

Ο Δήμος Δελφών στραγγαλίζεται οικονομικά και οδηγείται σε αναγκαστική κατάρρευση με τεράστιες συνέπειες για όλους τους δημότες του.

Η Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΠΑΓΙΩΝ Α.Ε. με μια εσπευσμένη και βίαιη ενέργειά της δέσμευσε χθες Δευτέρα 12/03/2018 όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Δελφών εκβιάζοντας την εξόφληση ποσού άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για χρέη που η ίδια ισχυρίζεται ότι προέρχονται από την παροχή αδιύλιστου ύδατος στο Δήμο μας που διακρίνονται σε δυο διαφορετικές περιόδους, ήτοι περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 και ένα εκατομμύριο ευρώ έκτοτε και μέχρι το Μάρτιο του 2017.

Και αυτό, μολονότι και η ίδια η Ε.Υ.Δ.Α.Π. δεν είναι βέβαιη για αυτές τις οφειλές, αφού έρχεται εκ των υστέρων (Δεκέμβριος 2017) να τα διεκδικήσει με αγωγές, ωστόσο αξιοποιεί τα προνόμια που τις έχει παραχωρήσει ο νομοθέτης μέσω του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και σπεύδει να στραγγαλίσει τον Δήμο Δελφών πριν ακόμη αποφασίσουν τα δικαστήρια.

Από την πλευρά μας, ο Δήμος Δελφών έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα νομικά μέσα. Σε πολιτικό όμως επίπεδο, καταγγέλλουμε την πρωτοφανή συμπεριφορά ενός Ν.Π.Δ.Δ. όπως η Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΠΑΓΙΩΝ που στραγγαλίζει επιδεικτικά έναν Δήμο και τους 30.000 δημότες του με τρόπο που δεν το πράττει ούτε και η πιο κερδοσκοπική εταιρεία απέναντι στον χειρότερο πελάτη της.

Τα προνόμια της Ε.Υ.Δ.Α.Π. που προκύπτουν από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ισχύουν εδώ και δεκαετίες, ουδέποτε όμως διανοήθηκε ποτέ καμία διοίκηση να λειτουργήσει με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο έναντι ενός Δήμου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φωκίδας που αποτελεί τον κύριο τροφοδότη νερού της ίδιας εταιρείας. Ακόμη και όταν εισέπρατταν οι παλιές διοικήσεις της Ε.Υ.Δ.Α.Π. χρήματα από το Δήμο μας, αυτό γινόταν αποκλειστικά και μόνο μετά την έκδοση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων και σε διαπραγμάτευση με τον Δήμο Δελφών ώστε αυτό να γίνει με τρόπο που δεν θα είναι καταστροφικός.

Επειδή το ζήτημα, επαναλαμβάνουμε, είναι καθαρά πολιτικό (η Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΠΑΓΙΩΝ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου πλήρως ελεγχόμενο από την κυβέρνηση) καλούμε άμεσα την κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλους τους θεσμικούς παράγοντες να λάβουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος


2 σχόλια:

  1. Η ΕΥΔΑΠ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΡΩΤΟΥΔΡΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΝΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ Ή ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΣΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ 2012, Η ΕΥΔΑΠ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΕΚ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΙΤΕΑΣ, ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣΦΙΝΑΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝΑ ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι βρωμάει...... πάλι.....για να ψάξουμε πιο βαθιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή