Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ (δ.σ.) : ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΣ Ο "ΠΝΙΓΜΟΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


Ψέματα, διχόνοια και παρακμή από τη Δημοτική Αρχή και Tον Δήμαρχο Δελφών…
Στον βωμό της ψηφοθηρίας και των κομματικών σκοπιμοτήτων η πλέον αποτυχημένη δημοτική αρχή δεν θέλει και δεν εφαρμόζει τον Νόμο για την δημιουργία ενός Ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού ταμείου με έδρα την Ιτέα !!!
Είναι απίστευτο και όμως αληθινό !
Ενας δήμαρχος ο οποίος θα έπρεπε να δίνει λύσεις να οργανώνει και να διοικεί εφαρμόζοντας πρωτίστως τον Νόμο που στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφέστατος : «Ότι σε κάθε Δήμο με ζώνη Λιμένα μόνον ένα δημοτικό λιμενικό ταμείο μπορεί να συσταθεί με έδρα εκεί που υπάρχει το λιμάνι και η μεγαλύτερη ναυτιλιακή κίνηση « Ένας Δήμαρχος να διοικεί επικαλούμενος υποσχέσεις του Υπουργείου εσωτερικών , να παραπλανά , να διχάζει να πολιτικολογεί . Εφτασε στο σημείο να εγκαλεί την πολιτεία να αλλάξει τον Νόμο και να δοθεί η δυνατότητα για την ίδρυση δυο λιμενικών ταμείων «γιατί έτσι θέλει ο Κος Παναγιωτόπουλος για να κάνει ψηφοθηρία» γιατί πιέζεται από την έξαρση των τοπικισμών στο Γαλαξείδι που ο ίδιος με την αναποφασιστικότητα του δημιούργησε αφού ήδη προεκλογικά τους έταζε ότι δήθεν θα διατηρήσει το εν λειτουργία δημοτικό λιμενικό ταμείο Γαλαξειδίου και θα δημιουργήσει και δεύτερο με έδρα την Ιτέα . Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ .
Εγκλωβισμένος στα μυθεύματα , και στις ψεύτικες υποσχέσεις ενσπείρει την διχόνια μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων αφού δεν εξηγεί στους ανησυχούντες συμπολίτες εκ Γαλαξειδίου ότι ένα ενιαίο δημοτικό λιμενικό ταμείο είναι απλά ένα ΝΠΔΔ του Δήμου Δελφών με δύο γραφεία στις δημοτικές ενότητες ένα στην Ιτέα και ένα στο Γαλαξείδι αντίστοιχα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των λιμενιζόντων πλοίων να εισπράττουν τα έσοδα να φροντίζουν τις παραλιακές ζώνες κλπ . Δεν εξηγεί ότι τα έσοδα θα είναι ξεχωριστά αποκλειστικά για τις τοπικές ανάγκες λιμένων Γαλαξειδίου και Ιτέας πιστώνοντας στον ετήσιο προυπολογισμό του Δήμου ξεχωριστούς κωδικούς «έσοδα – έξοδα» τόσο για την Ιτέα όσο για το Γαλαξείδι . Δεν εξηγεί στους συμπολίτες ότι ένα οικονομικά ισχυρό ΝΠΔΔ (ενιαίο δημοτικό λιμενικό ταμείο ) θα μπορεί να διεκδικεί και να συμμετέχει με αξιώσεις στην λιμενική πολιτική της χώρας , παρά έχει αφήσει ΣΚΟΠΙΜΩΣ τους συμπολίτες εκ Γαλαξειδίου να πιστεύουν ότι με ένα ενιαίο δημοτικό λιμενικό ταμείο θα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα όπως στο παρελθόν με το πρώην νομαρχιακό λιμενικό φωκίδας που τότε το Γαλαξείδι ένοιωθε παραμελημένο .
Το Αποτέλεσμα της ατολμίας και αναποφασιστικότητας για ίδρυση ενιαίου δημοτικού λιμενικού ταμείου και η εμμονή για δύο λιμενικά ταμεία είναι η πλήρης απόρριψη και αδιαφορία πλέον του Υπουργείου Εσωτερικών στις παράλογες και άξιας ψυχανάλυσης απαιτήσεις της δημοτικής αρχής και έτσι συντηρείται στον τόπο μας η εκτρωματική κατάσταση με ένα ανίσχυρο και άνευ λόγου ύπαρξης δημοτικό λιμενικό ταμείο Γαλαξειδίου (με πολύ μικρή ζώνη λιμένα και ελάχιστους πόρους) και ένα εκτός δήμου ανίσχυρο και θνησιγενές λιμενικό φωκίδας το οποίο ούτε τις στοιχειώδεις υπηρεσίες διαθέτει (τεχνικές, οικονομικές, διοικητικές κλπ) για τις ανάγκες της ζώνης λιμένα Ιτέας . Επίσης περνούν οι μήνες τα χρόνια οι απώλειες εσόδων από τα λιμενικά τέλη συνεχίζονται ! Η αδυναμία αξιοποίησης πόρων συνεχίζεται ! Η αδυναμία υλοποίησης έργων και απορρόφησης χρηματοδοτήσεων συνεχίζεται! Ετσι οι περιοχές μας Γαλαξειδίου και Ιτέας παραμένουν υποβαθμισμένες και απλοί θεατές της εθνικής πολιτικής λιμένων αφού δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και κανένας επαρκής συγκροτημένος ενιαίος φορέας στις δομές τοο Δήμου να διαχειριστεί την κατάσταση .
Επίσης σε αυτή την παρακμή , στην εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων και στην ψηφοθηρία έχει συνχρονιστεί πλήρως και η Αντιδήμαρχος Ιτέας Κα Πιλάλα η οποία εθισμένη σε όλες αυτές τις παλαιοκομματικές πρακτικές για να διατηρεί την καρέκλα της με ότι αυτό συνεπάγεται συντηρεί αυτή την αρωστημένη κατασταση . Μάλιστα πρόσφατα ορίστηκε από πλευράς Δήμου και ως μέλος της λιμενικής επιτροπής του θνησιγενούς λιμενικού ταμείου φωκίδας . Κατά τα άλλα τον Μάιο του 2017 διακήρυττε «Την υποχρεωτική μεταφορά αρμοδιοτήτων του λιμενικού ταμείου φωκίδας στον Δήμο με έδρα την Ιτέα» . Η υποκρισία στο μεγαλείο της !!!

Γεώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Απολλώνειο φώς – Καθαρή ΛύσηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου