Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΓΕ.Λ. ΙΤΕΑΣ : ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - Ανταπόκριση

Η Ομάδα του ΓΕ.Λ. Ιτέας

ΔΕΛΦΟΙ 18-03-2018

ΛΟΓΟΣ-ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
«Οι μαθητές Δίδαξαν & Οι καθηγητές Διέπρεψαν»

Στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ οι Εκπαιδευτικές Κοινότητες Φωκίδας και Φθιώτιδας συμμετέχοντας στο μαθητικό διαγωνισμό «ΛΟΓΟΣ-ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» την Κυριακή 18/3/2018 παρουσίασαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις πιο ωραίες, τις ζηλευτές αρετές τους. Την ευγενική άμμιλα, την μαθησιακή γνώση, την ευρύτητα σκέψης, τον ορθό λόγο, την ικανή επιχειρηματολογία, την ευρηματική αντιλογία. Ήθος, Μεγαλοκαρδία, Σεβασμός, Αποδοχή και Αναγνώριση της «αντίπαλης ομάδας».

Οι μαθητές των Λυκείων, μας ΔΙΔΑΞΑΝ κυριολεκτικά όλα τα παραπάνω μέσα από την προσπάθεια που κατέβαλαν. Απογειώνοντας στην κυριολεξία τον Αγώνα που τον μετέτρεψαν σε Γιορτή της Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, μέσα από τον αγώνα τους, Διέπρεψαν οι καθηγητές που τους προπόνησαν και τους δίδαξαν όλη την προηγούμενη χρονιά στα σχολεία τους.
Ο μαθητικός αγώνας ΛΟΓΟΣ & ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ διοργανώνεται εδώ και 15 χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας. Στους Δελφούς συμμετείχαν από την Φωκίδα τα Γενικά Λύκεια Άμφισσας και Ιτέας και από την Φθιώτιδα δύο Γενικά Λύκεια της Λαμίας, το Γενικό Λύκειο του Μόλου και το Μουσικό Λύκειο Λαμίας.

  Παρούσα στον διαγωνισμό ήταν η Περιφερειακή σύμβουλος Φιλολόγων της Στερεάς Ελλάδας κα Καλλιόπη Πολυμέρου. 
Ο αγώνας διεξήχθη σε δύο γύρους όπου στον 1ον το θέμα ήταν: «Ο πλούτος δεν φέρνει την ευτυχία» και στον 2ον αναπτύχθηκε και αντικρούστηκε το θέμα: « Αν πρέπει οι μαθητές να αξιολογούν τους καθηγητές τους».
  Σε κάθε αγώνα οι δύο αντίπαλες ομάδες αποτελούνται από 3 διαγωνιζόμενους και 2 χρονομέτρες μαθητές. Τους μαθητές που θα διαγωνιστούν την στιγμή του αγώνα, επιλέγει η ομάδα των μαθητών του σχολείου τους, που απαρτίζεται από περισσότερα μέλη, αφού συνεδριάσει και συσκεφθεί 20’ λεπτά πριν δοθεί το θέμα, χωρίς τους καθηγητές τους. Κριτές του αγώνα είναι καθηγητές των Λυκείων που συμμετέχουν, όχι όμως οι προπονητές καθηγητές των παιδιών.

Η ομάδα που κέρδισε τον αγώνα στις 18/3/2018 στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών ήταν του 
Γενικού Λυκείου Ιτέας, 
με προπονητές την καθηγήτρια Γεωργία Φρεντζαλά και τον καθηγητή Αντώνη Ποταμιάνο.

***************************************

σ.σ. : Τα ονόματα των διακριθεισών μαθητριών, με την σειρά όπως επιχειρηματολόγησαν είναι :
-  Μήνα Κουτρουλή
-  Δέσποινα Κοντογιάννη
-  Ναταλία Τσαμτσούρη 

***************************************

Η ομάδα αυτή θα συνεχίσει στις 22/4/2018 στην Αθήνα στον αντίστοιχο Πανελλήνιο Διαγωνισμό.
Της ευχόμαστε καλή τύχη.

Πολλά συγχαρητήρια, εκφράζοντας ταυτόχρονα θαυμασμό και ικανοποίηση, αξίζουν σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος, στους προπονητές καθηγητές τους και στα Λύκεια στα οποία εκπαιδεύονται και γυμνάζονται.
Τέλος,  ευχαριστίες αξίζουν στους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών και στην Διοίκησή του, που φιλοξένησε την διοργάνωση του Αγώνα.

Για την μεταφορά της είδησης
Τάκης Μέγκος 


1 σχόλιο: