Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΤΕΑΣ : ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 1995

Ανατροπή

  Κυριολεκτικά "τραβάει το χαλί"  κάτω από τα πόδια της αποφάσεως του Αρείου Πάγου, η σημερινή απόφαση του θεματικού Αντιπερι- φερειάρχη Στερεάς Ελλάδος (ΑΔΑ Ω4ΛΓ7ΛΗ-ΦΡΔ /22-3-2018), βάζοντας φρένο στις διαδικασίες οι οποίες είχαν ήδη δρομολογηθεί από τους ευνοημένους αυτής της αποφάσεως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, ο Δήμος Δελφών και 31 περίοικοι (ιδιοκτήτες) της Πλατείας Θεάτρου στην Ιτέα, υποχρεώνονται να καταβάλουν συνολικά, περί τα 2,2 εκ. ευρώ στους κληρονόμους της εξ Αμφίσσης οικογενείας Παπαθανασίου.

  
  Είναι η γνωστή υπόθεση της διεκδικήσεως της ιδιοκτησίας της Πλατείας, της οποίας οι "μνηστήρες" επί σειρά ετών επεδίωκαν παντοίοις τρόποις, την "επικέρδεια" κοινώς την αποζημίωση, από ένα ακίνητο (την πλατεία)  του οποίου την κυριότητα, αδυνατούσαν να αποδείξουν.

  Δεν θα αναφέρουμε ξανά το ποιοί είχαν αναμιχθεί σε αυτή την πολυετή πράξη-προσπάθεια  ιδιωτικοποιήσεως ενός δημοτικού και κοινόχρηστου χώρου της Ιτέας.  Είναι γνωστοί.  Και αυτοί και οι δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες αναμίχθηκαν με το θέμα.  Ανεξαρτήτως του εάν ακόμη δεν έχουν αναζητηθεί οι ευθύνες τους.  Θα σημειώσουμε μόνον ότι :
-  Με αυτή την απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ακυρώνεται η δευτέρα και μη σύννομη Πράξη Αναλογισμού, η οποία επραγματοποιήθη το 1995  για το ζήτημα της Πλατείας Θεάτρου (αγνοούνται ακόμη οι λόγοι οι οποίοι την επροκάλεσαν, ο εκτελέσας αυτήν καθώς επίσης και ο δώσας την εντολή της πραγματοποιήσεώς της). 
-  Ανάμεσα στα πολλά τα οποία "ελήφθησαν υπ' όψιν", συμπερι-λαμβάνονται, ένα έγγραφο της Αντιδημάρχου Ιτέας, όπου περιγράφεται λεπτομερώς η ιστορική διαδρομή της Πλατείας Θεάτρου (απολύτως στοιχειοθετημένη), καθώς επίσης και οι ενστάσεις 11 (ένδεκα) περιοίκων της Πλατείας.
-  Με δεδομένο το ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου εστηρίχθη στην β' Πράξη Αναλογισμού (του 1995) η οποία όμως τώρα ακυρώθηκε, θα πρέπει να υπάρξει νέος κύκλος προσφυγών, προκειμένου να μην εκτελεσθεί η απόφαση από τους κληρονόμους της οικογενείας Παπαθανασίου (οι διαδικασίες για την υλοποίησή της και την είσπραξη του επιδικασθέντος ποσού, έχουν από καιρού δρομολογηθεί και κοινοποιηθεί στον Δήμο Δελφών και στους περιοίκους).

Παραθέτουμε 2 χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη

Από τα υπ' όψιν


Και η απόφαση


2 σχόλια:

  1. Από παραδρομή και παράληψη δική μας, δεν αναφέρθηκε ότι, η τεκμηριωμένη ιστορικά εισήγηση της Αντιδημάρχου Ιτέας προς την Περιφέρεια, προέρχεται από την Εξαιρετικά Επείγουσα επιστολή του Τοπικού Συμβούλου Ιτέας από την δημοτική παράταξη "Πολίτες στο Προσκήνιο", Αναστασίου Μέγκου.
    Η επιστολή με ημερομηνία 25-1-2016 απευθυνόταν προς τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας με κοινοποίηση στην Αντιδήμαρχο και συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο, όπου και υιοθετήθηκε Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α μαζί με τις προτάσεις του Αναστασίου Μέγκου.
    Εκεί, στην συγκεκριμένη επιστολή, εγίνοντο πέραν της ιστορικής αναδρομής και τεκμηριωμένες εκτιμήσεις και προτάσεις για την υπόθεση της Πλατείας Θεάτρου.
    Να σημειώσουμε μόνον, ότι η εν λόγω επιστολή και συζήτηση, έγιναν ΠΡΟ της αποφάσεως του Αρείου Πάγου, με την οποία επιδικάσθηκε το ποσό των 2,2 εκ. ευρώ σε βάρος του Δήμου Δελφών και των περιοίκων της Πλατείας Θεάτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον τωρινό δήμο Ιτέας και στην κυρία Πιλάλα η οποία κινήθηκε υπέρ των κεκτημένων των περιοίκων και επιτέλους βλέπουμε να ασκείται διοίκηση που είναι υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ των ιδίων όπως στο παρελθόν. Διαβάζοντας τα στοιχεία που παρατέθηκαν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια οφθαλμοφανή απάτη και είναι το λιγότερο ντροπή που δεν έδρασαν οι προηγούμενες διοικήσεις αντιθέτως απο τι φαίνεται συνηγορησαν στο να τραβιουνται αυτοί οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια οι οποίοι ευτυχώς εναντιώθηκαν σθεναρά. Άραγε ευθύνες θα αποδωθούν για αυτή την ταλαιπωρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή