Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

''ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;...'' (μετά την απόφαση του ΣτΕ - άρθρο)

Οι «ρίζες» του συστήματος είναι βαθιές
(Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...)


Το ΣτΕ είναι αρμόδιο να προστατεύει το Σύνταγμα (;)

Έχουμε αποτέλεσμα. Με 14 ψήφους υπέρ και 11 κατά το ΣτΕ αποφάσισε ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός γιατί προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

Και τώρα τι;
Άλλοι ονειρεύονται εκλογές και επανάκαμψή τους στο τιμόνι της εξουσίας (κούνια που τους κούναγε). Εκλογές δε βλέπω , αλλά και να γίνουν, η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, είναι πια και οριστικά παρελθόν.
Άλλοι ισχυρίζονται, ότι με αυτή την απόφαση γυρνάμε στο καθεστώς ανομίας ( είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα).
Άλλοι, ότι μόνον το «τέρας » θα μας σώσει.
Άλλοι πάλι, προσπαθούν να περισώσουν «το μαγαζάκι τους», ακροβατώντας με μια δήθεν σταθερή πολιτική, βασισμένη στον δικό τους ιδεολογικό προσανατολισμό, κάνοντας όμως και τούμπες όταν σε κρίσιμες πολιτικά περιόδους, χρειάσθηκε να αντιπαρατεθούν με την κυρίαρχη αστική πολιτική.

Θα πρέπει τελικά να έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση. Όλοι μαζί.
Έντεκα εκατομμύρια Έλληνες καθόμαστε και ανεχόμαστε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο πλέον λειτουργεί και ασκεί εξουσία, αντί προς όφελός μας, μόνο σε βάρος μας καταχρηστικά, παράνομα και αντισυνταγματικά.
Μήπως είναι άραγε ψέματα ότι κάθε μέρα προσπαθούσαν και προσπαθούν να μας πείσουν πως οι δανειστές (τρόϊκα) δεν δέχονται το ένα ή το άλλο;
Ξέρετε όμως τι σημαίνει αυτή η ομολογία;
Σημαίνει πως δεν ισχύει πλέον το ελληνικό Σύνταγμα το οποίο στο άρθρο 82 παρ. 1 λέει: «H Kυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Xώρας, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων».
Αφού όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτοδύναμα και κυρίαρχα να κυβερνήσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τρόϊκας, αυτόματα το Σύνταγμα έχει καταλυθεί. Υπάρχει μήπως αντίρρηση επ' αυτού;


Επίσης το άρθρο 22 μιλάει για το δικαίωμα στην εργασία και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που συνάπτονται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις.  Πιο αναλυτικά :
1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
2. Mε νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, τότε αυτό γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.
Όμως και εδώ το Σύνταγμα έχει καταργηθεί.


Το άρθρο 28 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 36 παρ. 2 ορίζει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που εκχωρούν Εθνική Κυριαρχία θα πρέπει να επικυρωθούν από την Βουλή με πάνω από 180 βουλευτές. Ούτε αυτό έχει γίνει και παρόλα αυτά η Εθνική Κυριαρχία έχει παραχωρηθεί.
Αυτές είναι μόνο μερικές ενδεικτικές διατάξεις από πολλές άλλες που έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Το Σύνταγμα είναι χρόνια τώρα ένα κουρέλι που το σκίζουν κάθε μέρα.
Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο Σύνταγμα που να ισχύει ‘’αλά κάρτ’’ αγαπητό ΣτΕ!...

Είτε ισχύει ολόκληρο και το σεβόμαστε, είτε δεν ισχύει καθόλου. Δεν μπορεί να σεβόμαστε μόνο τις διατάξεις που καθορίζουν το είδος και τις μορφές εξουσίας οι οποίες απορρέουν μέσα από αυτό για τους βουλευτές και τους υπουργούς, αλλά να παραβιάζουμε τις υπόλοιπες.
Ας σταματήσουν να προσπαθούν με τόση αγωνία να μας πείσουν ότι καίγονται για την τήρηση του Συντάγματος και ότι αυτοί οι ίδιοι προστατεύουν την όποια και δήθεν προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος.
Άλλους τέτοιους σωτήρες και υπερασπιστές της συνταγματικότητας δεν θέλουμε, μας είναι περιττοί.
Οι εντός της Βουλής σωτήρες μας, θα πρέπει το ταχύτερο να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και την λειτουργία του Συντάγματος. Γιατί δεν αποκλείεται, ενδεχομένως, να κατηγορηθούν όλοι τους για σφετερισμό της εξουσίας.

Και κάτι τελευταίο :
Η καθημαγμένη χώρα και η εξαθλιωμένη κοινωνία δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Μας οδηγούν από αδιέξοδο σε αδιέξοδο και από ταπείνωση σε ταπείνωση.
Η ελπίδα βρίσκεται στην παρακαταθήκη του ΟΧΙ και στην πολιτική του έκφραση. Στην περηφάνια του ελληνικού λαού. Στη θέληση του να γυρίσει σελίδα. Στην τόλμη του να ξαναγράψει ιστορία με οδηγό την ανυπακοή της 5ης Ιουλίου του 2015. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

σ.σ. : Τα στοιχεία του αρθρογράφου, είναι στην διάθεση του ''epikourositeas.-blogspot.gr'' και τα αναγραφόμενα στο άρθρο, απηχούν τις απόψεις του συγγραφέα και μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου