Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

''ΣΦΗΝΑ'' ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δικαίωση της Στερεάς Ελλάδας από το Στρασβούργο


  «Ασυνήθιστο» χαρακτήρισε το καθεστώς χρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο Στρασβούργο. Η κ. Cretu αναγνώρισε το λάθος στα δεδομένα βάσει των οποίων χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την αναντιστοιχία μεταξύ των διαθέσιμων πόρων και των αναγκών της, την οποία και συνέδεσε με τη βιομηχανική ζώνη Σχηματαρίου – Οινοφύτων.

Μετά την συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διορθωθεί το λάθος που φέρει την Στερεά Ελλάδα μεταξύ των «πλούσιων» περιοχών της χώρας λόγω της λειτουργίας βιομηχανιών στην Βοιωτία, η Ευρωπαία Επίτροπος δήλωσε: »Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την πρόοδο και την εφαρμογή του προγράμματος στη Στερεά Ελλάδα. Η περιφερειακή αρχή καταβάλλει θετικές προσπάθειες και βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Αν και υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες υλοποίησης του προγράμματος. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε το ασυνήθιστο καθεστώς της Στερεάς Ελλάδας. Αντιλαμβανόμαστε την αναντιστοιχία ανάμεσα στους διαθέσιμους πόρους και τις ανάγκες της περιφέρειας όπως και τον ρόλο της βιομηχανικής ζώνης στο Σχηματάρι και Οινόφυτα. Προσδοκούμε στη συνέχεια της εποικοδομητικής μας συνεργασίας».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: »Έχουμε έρθει εδώ με έναν και μόνο σκοπό. Να αποδείξουμε με στοιχεία ότι η Στερεά Ελλάδα αδικείται. Χαίρομαι που η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα. Είναι σημαντικό για εμάς να βρίσκουμε συμμάχους σε αυτό τον αγώνα που δίνουμε. Την ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου