Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ Η ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (δυστυχώς)

‘’Τίς πτύει;...’’

   Λάβρος κατά του Βουλευτού ο Δήμαρχός μας, μετά από την σημερινή ‘’πόρτα’’ την οποίαν εισέπραξε από τον ‘’αντιβασιλεύοντα’’ επί θεμάτων της εννόμου τάξεως στην χώρα μας και συγχρόνως Γ.Γ. Δημοσίας Τάξεως του Υπουργείου Εσωτερικών ονόματι Αναγνωστάκη. Και εν μέρει έχει το δίκιο του, καθ’ όσον η απαξιωτική στάση του διορισμένου Γ.Γ. προς το πρόσωπό του έγινε, παρουσία του εκλεγμένου από τον λαό της Φωκίδος Βουλευτή, ο οποίος όμως δεν αντέδρασε. Έστω και ‘’πυροσβεστικά’’.
   Όμως, το να καταγγέλλει δια ζώσης στον Γ.Γ. την ‘’αντιθεσμική διαδικασία’’ την οποία ακολούθησε μη απευθύνοντάς του πρόσκληση για αυτήν την συνάντηση, ενώ ο ίδιος παρευρέθη μετά από ‘’ενημέρωση’’ την οποία είχε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδος και όχι από επίσημη πρόσκληση του Υπουργείου, αυτό είναι δείγμα ‘’πελαγώματος’’...   Και ναι μεν η απαρέσκεια για την όλη συμπεριφορά της Κεντρικής Εξουσίας απέναντι στην Φωκίδα, είναι πάνδημη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η οποιαδήποτε αντίδραση της Αυτοδιοικητικής Αρχής, θα πρέπει να είναι σπασμωδική, επιπόλαια και ασύνδετη.
   Και βεβαίως η υπομονή όλων μας έχει τελειώσει. Αναζητείται όμως το σχέδιο και ο τρόπος υλοποιήσεώς του, προκειμένου να υπάρξουμε ως πολίτες μιας ευνομούμενης και προηγμένης χώρας.

Τα υπόλοιπα, τα περί ανεξαρτησίας Δήμαρχε, ας μη τα σχολιάσουμε. Εκτός και εάν μας πείσεις ότι ενεφανίσθεις στο αυτοδιοικητικό μας στερέωμα μόλις το 2014, με ...παρθενογένεση! 

**************************************** 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 06.10.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021
Α.Δ.Τ.: 87/2016

ΘΕΜΑ: “Απαξιωτική αντιμετώπιση του Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης προς τον Δήμο Δελφών”.

Ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, στις 09 Σεπτέμβρη 2016 απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Αναγνωστάκη, ζητώντας του κατεπειγόντως συνάντηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων.

Εν συνεχεία, στις 14/09/2016 ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, το οποίο απαίτησε τη μη κατάργηση των Α.Τ. Δελφών και Γραβιάς, και ταυτόχρονα αποφάσισε την αγωνιστική κινητοποίηση στο Χάνι της Γραβιάς που πραγματοποιήσαμε στις 30 Σεπτέμβρη.

Την περασμένη Δευτέρα, εμμέσως (δια της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας) πληροφορηθήκαμε για μια συνάντηση σχετική με το θέμα, ορισμένη για την Πέμπτη 06/10/2016 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, για την οποία μας ζήτησαν να παρευρεθούμε, έχοντας ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου.

Σήμερα, Πέμπτη 06/10/2016, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Λουκά Αναγνωστόπουλο και Νίκο Μολιώτη, κατήλθαν στην Αθήνα και στο γραφείο του Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ακόμα ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κ.κ. Παρασκευάς και Δελής.

Στην έναρξη της συνάντησης, ο Δήμαρχος Δελφών επεσήμανε την αντιθεσμική διαδικασία που ακολουθήθηκε με το να μην καλείται ο Δήμος Δελφών παρά το κατεπείγον (εδώ και ένα μήνα…) αίτημά του, αλλά να καλείται εμμέσως δια της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας.

Στην παρατήρηση αυτή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου αντέτεινε ότι έτσι και αλλιώς η συνάντηση δεν έχει νόημα και μας διευκρίνισε ότι ο Δήμος Δελφών δεν είναι προσκεκλημένος στην συνάντηση δείχνοντάς μας την πόρτα της εξόδου.

Αμέσως αποχωρήσαμε από την διαδικασία και την σύσκεψη, καταγγέλλοντας την προκλητική και περιφρονητική συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα.

Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου Δελφών την αλαζονική, αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού παράγοντα, όπως ο σημερινός Γ.Γ του Υπουργείου, αλλά και το παραβάν που επιχειρεί να ρίξει για το Δήμο Δελφών σε όλα τα υπουργεία και τα κυβερνητικά γραφεία ο Βουλευτής του νομού μας, ο οποίος σήμερα όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε τη θεσμική υπόσταση του Δήμου Δελφών, αλλά αντίθετα απαθής έδειχνε ικανοποιημένος από την περιφρονητική προς τον δήμο μας και τους δημότες συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα

Η υπομονή μας τελείωσε. Στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και των χιλιάδων επισκεπτών μας ο Δήμος μας έδωσε, δίνει και θα δώσει μέχρι τέλους τον αγώνα.

Ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του. Καθιστούμε από σήμερα υπεύθυνους αυτούς που λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις για την υποβάθμιση του επιπέδου και του αισθήματος ασφάλειας στον τόπο μας που με μαθηματική ακρίβεια προβλέπουμε ότι θα προκύψει μετά την εφαρμογή των προαναγγελθέντων μέτρων.

Ως Δημοτική Αρχή εκλεγήκαμε γνήσια ανεξάρτητοι και έχουμε δώσει σταθερό αγώνα για να υπερασπιστούμε τη στάση μας μακριά από κομματικά παιχνίδια. Κάποιοι αυτό αντί να το εκτιμήσουν, το εκλαμβάνουν ως αδυναμία.

Αν νομίζουν οι κύριοι αυτοί ότι θα «ψεκάσουν» τον Δήμο Δελφών όπως ψεκάζουν τους συνταξιούχους, είναι πολύ γελασμένοι!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου

5 σχόλια:

 1. Δημαρχε τοσο καιρο σε βολευε ο "Ανυπαρκτος"βουλευτης και τα τσιρακια του... τωρα αντε να βγαλεις το φιδι απο την τρυπα μονος σου.Η λυκοφιλιες τα εχουνε αυτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή για να καταλάβω : Ο Δρόσος είπε στον Δήμαρχο ότι έχει κλείσει ραντεβού να πάει στον Γραμματέα του Υπουργείου σαν συνδικαλιστής. Ο Δήμαρχος που δεν έχει πρόσκληση να πάει, ξεκινάει με δική του πρωτοβουλία. Στον Γραμματέα κάνει παράπονα γιατί δεν τον κάλεσε, κι αυτός του έδειξε την πόρτα. Και ο βουλευτής καθότανε και άκουγε. Πάει καλά ο Θανάσης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Αφού σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης στο χάνι της Γραβιάς ,γύρισε στα Σάλωνα και αρματωμένος κάθισε στο αναπαλαιωμένο αρχοντικό του σχεδιάζοντας την επόμενη μάχη εναντίον των άπιστων της ΕΛ.ΑΣ.
  Την επομένη ο άπιστος Δρόσος τον έπεισε ΕΜΜΕΣΩΣ να συναντηθεί με τον πασά της Μεσογείων, παρουσία του τοπικού μας πασά και αυτός ΑΜΕΣΩΣ το δέχτηκε και τον επισκέφτηκε……………………………………………..έφυγε φοβισμένος ………γλύτωσε τον αποκεφαλισμό……»

  Αυτή ,περίπου, θα ήταν η περιγραφή του ιστορικού συμβούλου του Δημάρχου για τα καμώματά του.
  Δεν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας ,πλέον, σε αυτό το Δήμο;;!!
  Είναι δυνατόν να περιφρονείται και να καλείται ΕΜΜΕΣΩΣ(από τους Συνδικαλιστές) ο Δήμαρχος Δελφών και να το αποδέχεται ΑΜΕΣΩΣ;;!!
  Είναι δυνατόν να αποδέχεται την αποπομπή του ,από το Γεν.Γραμματέα (πρώην Δήμαρχο) ενός Υπουργείου (σε Δημόσιο χώρο), και να μην «διαλύει» κυριολεκτικά ολόκληρο το κτίριο ,φεύγοντας μάλιστα με την ουρά στα σκέλια;;!!
  Κ. Παναγιωτόπουλε ,μπορείς (αφού το τραβάει ο οργανισμός σου) να φας όσες ΦΑΠΕΣ αντέχεις ,είτε ΕΜΜΕΣΩΣ ,είτε ΑΜΕΣΩΣ!!
  Ο Δήμος όμως Δελφών ,αυτή ιστορική και υπερήφανη περιοχή, δεν επιτρέπεται να είναι ουραγός και κομπάρσος των εξελίξεων.
  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΤΥΧΗΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΩΝ»
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Που ΄σουνα νιότη πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος...7 Οκτωβρίου 2016 στις 9:53 π.μ.


  Ε ν τ ε λ ώ ς α π α ρ ά δ ε κ τη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά !!!!
  Ο Δήμος είναι θεσμός και ποσώς πρέπει να ενδιαφέρει αν ο Δήμαρχος λέγεται Παναγιωτόπουλος η Ταγκαλής ή Μέγγος ή δεν ξέρω εγώ πως αλλιώς.
  Μέσα από κάτι τέτοιες συμπεριφορές υποβαθμίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και οι νόμιμοι και εκλεγμένοι από το λαό εκπρόσωποί της, το καθοριστικό ρόλο της οποίας έχουν κάνει σημαία τους οι κυβερνώντες.
  Αλλά... "Πού ήσουνα νιότη πού 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος" , όπως πολύ σοφά έλεγε ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Βάρναλης.
  Εγώ αν ήμουν στη θέση του Τοπικού Βουλευτή θα απαιτούσα την παραμονή των Αυτοδιοικητικών εκπροσώπων ή θα είχα αποχωρήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εκείνος ?

  Γιώργος Θάνος (Κ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή