Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ (Δελφών), ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ (Nostos Expo 2016) ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ (Τύπου).

Αναζητήσεις

    Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρι- στικής Αναπτύξεως και Προβολής του Δήμου μας, με ένα Δελτίο Τύπου μας πληροφορεί για την συμμετοχή του Δήμου Δελφών στην Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού, η οποία επραγματοποι- ήθη στην Ναύπακτο από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2016. Στην δε έκθεση συμμετείχε και το Επιμελητήριο Φωκίδος.
Αναφέρονται οι επαφές οι οποίες έγιναν εκεί με πολιτικούς, αυτοδι- οικητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες οι οποίοι επεσκέφθησαν την έκθεση, καθώς και η προσπάθεια της προέδρου για την όσο το δυνατόν καλυτέρα προβολή των πλεονεκτημάτων της Παρνασσίδος, προκειμένου να δημιουργηθεί ρεύμα εκδρομέων με ενδιαφέροντα για τον εναλλακτικό τουρισμό, προς την περιοχή μας.
   Και αυτό είναι πολύ καλό. Και ως σκεπτικό και ως υλοποιήσιμη ιδέα. Εξ άλλου η πολυποικιλότητα της Φωκίδος, κυριολεκτικά θα πρέπει να εμπνέει τους λάτρεις αυτού του είδους διακοπών. Για αυτό και επαινούμε την πράξη της συμμετοχής του Δήμου μας σε αυτή την έκθεση, όπως και σε κάθε άλλη έκθεση, όπου το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας πρέπει να προβάλλεται, διεκδικώντας μερίδιο από τα έσοδα της βαρειάς βιομηχανίας της Ελλάδος, τον Τουρισμό.
   Όμως, καλόν θα ήταν, Δελτία Τύπου σχετικά με την προς τα έξω εμφάνιση και προβολή του Δήμου, να τα ‘’βλέπει’’ και κάποιος άλλος, κάποιος επιφορτισμένος με την σύνταξη Δελτίων τύπου. Ένας ‘’Φιλόλογος’’ έστω. Τουλάχιστον έτσι, θα αποφεύγονται τα ορθογραφικά, συντακτικά και εννοιολογικά λάθη.  Γιατί έγγραφα με το Εθνόσημο ή με τον Ηνίοχο στην επικεφαλίδα, δεν αντιπροσωπεύουν τον υπογράφοντα αυτά, αλλά το Δημόσιο ή τον Δήμο.

Εκτός και εάν κάποιος πιστεύει ότι είναι ο ίδιος το Δημόσιο ή ο Δήμος. Τότε αλλάζει...

****************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             ΑΜΦΙΣΣΑ, 20.10.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021
Α.Δ.Τ.: 89/2016
ΘΕΜΑ: “Ο Δήμος Δελφών στην Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016”.

Το 4ήμερο από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2016 στη Ναύπακτο πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτική Τουρισμού Nostos Expo 2016. Πρόκειται για μια έκθεση εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί αναμφίβολα την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως.

Ο Δήμος Δελφών, έχοντας ως βασική στρατηγική του επιλογή την προσήλωση στην ανάπτυξη των μορφών εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού, έδωσε το παρών και σε αυτή την έκθεση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Ναυπακτίας και την ευκαιρία προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας στον τομέα αυτό μέσα από τη Nostos Expo 2016 διαθέτοντας το δικό του περίπτερο σε κεντρικό σημείο της έκθεσης και σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηριο Φωκίδας.

Την ευθύνη της προβολής του Δήμου Δελφών είχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Έλλη Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο, ενώ από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηριο Φωκίδας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γ. Γαζής και ο Β΄Αντιπρόεδρος Β. Αυγερινός. Το περίπτερο του Δήμου Δελφών επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους του δήμου μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Τουρισμού κ.Γιώργος Τζιάλλας, ο Περιφερρειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παν. Λουκόπουλος, καθώς και πρόξενοι ξένων χωρών.

Παράλληλα, ως ιδιαίτερα εποικοδομητική κρίνεται η σειρά επίσημων συναντήσεων με παραγόντες της τουριστικής αγοράς γύρω από το χώρο του εναλλακτικού τουρισμού που είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού. Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν η ενημέρωση των παραγόντων του τουρισμού για τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή της Παρνασσίδας, η δικτύωση και η προβολή του Δήμου Δελφών στην τουριστική αγορά και η δημιουργία σχέσεων και συνθηκών για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκανπάνω από δέκα B2B συναντήσεις με πράκτορες από ΓΑΛΛΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ με σκοπό να συμπεριλάβουν τον Δήμο Δελφών ως προορισμό στα προτεινόμενα προγράμματά τους.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
3 σχόλια:

 1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
  ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΣΘΗ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζετε, ή μας ρωτάτε;
   Εάν η εν λόγω πρόεδρος, προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δελφών, δεν το γνωρίζουμε.
   Αυτό όμως από μόνο του, δεν δικαιολογεί τον τρόπο γραφής του Δελτίου Τύπου. Και αλίμονο, εάν ο κάθε έστω και άμισθος αυτεξούσιος σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα, έγραφε και υπέγραφε κατά το δοκούν και κατά το γνώθι, κάτω από το Εθνόσημο.
   Αυτή ήταν η έννοια της επισημάνσεώς μας. Για αυτό τον λόγο, υπάρχουν και τα Γραφεία Τύπου.

   Διαγραφή
 2. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ,ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ,ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ,ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΑΡΒΟΥΝΟΟΟΟ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή