Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ : ''ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ...'' (για την ανάπτυξή μας)


'' Όλοι για έναν...’’

   Όσοι Δήμοι  ‘’αγκαλιά- ζουν’’  τον Παρνασσό με τις πόλεις των και τις  κοινότητές των, συμμε- τείχαν σε μια συνάντηση στο Υπουργείο Τουρι- σμού, προκειμένου να προτείνουν τρόπους και να αναζητήσουν λύσεις, οι οποίες θα προωθήσουν την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών τους.  Συνήγορός τους σε αυτήν την προσπάθεια, ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος με το επιτελείο του. Αλλά σύμφωνα με το παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου του Δήμου Δελφών, το κυρίαρχο θέμα (αλλά μόνον ενημερωτικού χαρακτήρος από την Υπουργό Έλενα  Κουντουρά προς τους παρευρεθέντες) ήταν, η  παντοίοις τρόποις στήριξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού...

Δηλαδή, το ζητούμενο και επιδιωκόμενο σε αυτήν την συνάντηση ήταν :
- Η επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου (καιρού επιτρέποντος), διότι ως γνωστόν η ετήσια λειτουργία του είναι περί τους 2,5 μήνες (την τελευταία περίοδο, λόγω των καιρικών συνθηκών, παρέμεινε σχεδόν κλειστό).
- Η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του (κόστος 1,7 εκ. Ευρώ).
- Η ‘’κάλυψή’’ του με τεχνητή χιόνωση και τέλος
- Η βελτίωση όλων των οδικών προσβάσεων προς το Χιονοδρομικό.

Βεβαίως, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου, το Υπουργείο, θα στηρίξει και την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

   Εν ολίγοις και στα καθ’ημάς : Η Ναυαρχίδα του Τουριστικού προϊόντος και λογικά της αναπτύξεως της περιοχής μας, είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού! Ούτε οι Δελφοί, ούτε το Γαλαξείδι, ούτε η Ιτέα, ούτε οι παγκοσμίως γνωστές ελιές μας, ούτε τα μοναδικά τυροκομικά μας και ούτε βεβαίως οι παραλίες μας.

Απορία μας :
Πόσο να κόστιζε άραγε, μια καλή και εξόχως προβεβλημένη αναπαράσταση της μάχης στο Χάνι της Γραβιάς; Ή μια ανάλογη της Ναυμαχίας στην Αγκάλη;
Πόσο να κόστιζε άραγε η οριοθέτηση, ανακατασκευή και η διαφήμιση του αρχαίου μονοπατιού από την Κίρρα στους Δελφούς κι από εκεί στο Κωρύκειον άντρο;
Πόσο να κοστίζει άραγε, μια περιήγηση 2-3 ωρών μέσα στο Κορινθιακό, με ένα αναπαλαιωμένο τρικάταρτο γαλαξειδιώτικο καράβι;...
‘’Έλα μου ντέ;...’’

****************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ, 30.09.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021


Α.Δ.Τ.: 82/2016

ΘΕΜΑ: “Τουριστική ανάπτυξη Παρνασσού και της ευρύτερης περιοχής”

Ενημέρωση από την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά

Τα έργα τουριστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης του Παρνασσού και η τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας συνάντησης στο Υπουργείο που είχαν η αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννης, ο Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος της ΕΤΑΔ κ. Γιώργος Τερζάκης, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΕΟΤ κα Ευριδίκη Κουρνέτα, καθώς και οι Δήμαρχοι Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Αμφίκλειας- Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος, και Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας κ. Ιωάννης Γεωργακός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Δελφών Νικόλαος Μολιώτης, ο αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Κώστας Γκιώνης, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής των Δελφών κα Έλλη Κοτσάνου- Ρομβοτσάνου, η Υπεύθυνη Τουρισμού του Δήμου Αμφίκλειας- Ελάτειας, κα Αθανασία Στιβακτή.

Η Υπουργός επισήμανε την ανάγκη άμεσης προώθησης έργων εμπλουτισμού και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος που θα επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη όλης της ευρύτερης περιοχής. Τόνισε ότι το Υπουργείο υποστηρίζει την υλοποίηση τουριστικών έργων στην περιοχή, και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την στοχευμένη και αποτελεσματική προώθηση και προβολή των προορισμών του Παρνασσού.

Ειδικότερα:

Εξετάστηκαν προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και της περιόδου λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της τοπικής τουριστικής οικονομίας για μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

Συζητήθηκε η δρομολογούμενη ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού Κέντρου, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και δεν είχαν εγκαίρως προχωρήσει.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση νέου έργου τεχνητής χιόνωσης, για το οποίο η Περιφέρεια θα διαθέσει ένα μέρος των απαιτούμενων πόρων και το υπόλοιπο θα καλυφθεί από το νέο ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 (πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ). Για το έργο αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα των εκπροσώπων των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και της ΕΤΑΔ.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στα έργα για την βελτίωση της οδικής πρόσβασης στο χιονοδρομικό και στην συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της ΕΤΑΔ για τα έργα αποχιονισμού.

Τέλος, συζητήθηκαν προτάσεις για την συνεργασία και στήριξη του Υπουργείου στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και σε ad hoc πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Παρνασσού, που θα περιλαμβάνει τη διενέργεια φεστιβάλ, πολιτιστικών και τουριστικών εκδηλώσεων και σειράς άλλων προωθητικών δράσεων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο ΤύπουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου