Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ : ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

        
                             ΑΜΦΙΣΣΑ, 08.09.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 73/2016

ΘΕΜΑ: “Διαρροή μαθητών λόγω μεταγραφών”

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις εγγραφές μαθητών από την Πολύδροσο προς το Γυμνάσιο της Αμφίκλειας γνωρίζουμε τα εξής:

Ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα ούτε εμπλέκεται στα οργανωτικά θέματα λειτουργίας των Σχολείων και ως εκ τούτου δεν επεμβαίνει στον τρόπο μεταγραφής των μαθητών. Αυτά είναι θέματα που καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία, τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Εξυπακούεται ότι δεν επεμβαίνουμε και στην ελευθέρα βούληση των μαθητών και των γονέων για την επιλογή του Σχολείου φοίτησής τους.

Στην αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου είναι οι κτιριακές υποδομές των Σχολείων και η αντιμετώπιση των λειτουργικών τους αναγκών. Καθημερινά, μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των Σχολείων. Μέχρι σήμερα έχουμε ανταποκριθεί πλήρως με σημαντικές επεμβάσεις μας, τις οποίες γνωρίζει καλά η τοπική κοινωνία της Γραβιάς. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη μαθητιώσα νεολαία και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς με συνέπεια για να επιλύουμε κάθε πρόβλημα και να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αρχή πιστεύει και αγωνίζεται για την παραμονή και ενδυνάμωση των τοπικών Σχολικών Μονάδων της περιοχής προς όφελος μαθητών και γονέων αλλά και των Εκπαιδευτικών, οι οποίοι πράγματι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για τη διατήρηση και ανάδειξη των Σχολείων τους και γι αυτό τους ευχαριστούμε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γραβιάς-Παρνασσού


Νικόλαος Μολιώτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου