Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

''ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ'' : ΜΙΑ (όμορφη) ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

                            ΑΜΦΙΣΣΑ, 14.09.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 76/2016
ΘΕΜΑ: “Ο Δήμος Δελφών στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”

Ο Δήμος Δελφών έχοντας ως διακριτή στρατηγική του επιλογή την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και την δραστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και των επισκεπτόμενων την περιοχή μας στηρίζει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Με αυτό το τρόπο επιθυμεί συνειδητά να συμβάλει στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς όλων μας επιλέγοντας και κάνοντας βίωμα περισσότερους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα ή τα μέσα μεταφοράς σε μια ορθολογικότερη διαχείριση της κινητικότητάς μας.

Η αλλαγή αυτή του καθημερινού μας υποδείγματος είναι σε θέση να συντελέσει προωθητικά στο να αναπτυχθούν οι πόλεις μας οικονομικά, να γίνουν πιο καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, λιγότερο συνωστισμένες και σε κάθε περίπτωση ένα μέρος ιδανικό για τη διαβίωσή μας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια ως σημαίνων σταθμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, που βοηθούν καίρια στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δίνει έμφαση σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2016, έχει επιλεγεί ως μότο το «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία» (Smart mobility. Strong economy) εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης των πόλεων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Ο Δήμος Δελφών εξ αρχής έχει επιφυλάξει στις προτεραιότητές του πρωταρχική θέση στις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Στο πλαίσιο αυτό ενδεικτικά έχει συνταχθεί η ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη της Άμφισσας, η οποία εκπονήθηκε υπό την συμβουλευτική εποπτεία του Ινστιτούτου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ), ενός από τους εγκυρότερους φορείς της χώρας στον τομέα αυτό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης με πρόθεση να αποτελέσει κατά την υλοποίησή της ένα πρώτο στέρεο βήμα στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης εφαρμογής της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην περιοχή μας.

Οι πολίτες καλούναι να επιλέξουν την ποιοτκή βελτίωση της ζωής τους, να αναστοχαστούν καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουν για τη μετακίνησή τους και να επιλέξουν σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στον τρόπο μετακίνησής μας εξοικονομούμε χρήματα, τόσο για μας όσο και για το δήμο μας, βελτιώνουμε την υγεία μας και προστατεύουμε το περιβάλλον.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. Για την μετακίνηση των πολιτών μέσα στο Δήμο και ειδικότερα προς την Αμφισσα που έχει συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες θα γίνει κάποια μελέτη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή