Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ


Σεπτέμβριος 2016
Ώρα 17:21'

5 σχόλια:

  1. Για φετος η ισημερια ειναι 26 Σεπτεμβριου
    και οχι 22 !!!

    πηγη

    http://www.iefimerida.gr/news/289854/fetos-i-isimeria-einai-stis-26-kai-ohi-stis-22-septemvrioy-o-dieythyntis-toy-eygenideioy

    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 2 παγκόσμιες ισημερίες (τομές του κύκλου της ελλειπτικής τροχιάς της γης, με τον ουράνιο ισημερινό) γίνονται κάθε χρόνο στις 21-22 Μαρτίου και 21-22 Σεπτεμβρίου. Τα επίπεδα των δύο νοητών κύκλων, σχηματίζουν μεταξύ των γωνία περίπου 23,5 μοιρών
      Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ισχύουν για όλες της χώρες τις έχουσες επαφή με τον γήϊνο ισημερινό. Για την Ελλάδα, λόγω του βορείου γεωγραφικού πλάτους περίπου των 37,5 μοιρών (Αστεροσκοπείο Αθηνών), η ''τοπική'' ας την πούμε έτσι ισημερία, έχει μια καθυστέρηση περίπου 4 ημερών. Συνεπώς, η διόρθωσή σας είναι σωστή, αλλά αφορά μόνον την χώρα μας και όχι την παγκόσμια έννοια της ισημερίας.
      Ευχαριστούμε για την εύστοχη υπόδειξη.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΙΝ ''ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ ;''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρ' ότι δεν είναι απαραίτητο, η φράση εννοεί τις παγκοσμίως αποδεκτές και καθορισθείσες ως ημερομηνίες της ισημερίας, με δεδομένες τις τομές της ελλειπτικής τροχιάς της γης με τον ουράνιο ισημερινό και όχι με οποιονδήποτε παράλληλο κύκλο του βορείου ή του νοτίου ημισφαιρίου. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει και ο καθηγητής αστροφυσικής Σιμόπουλος.

      Διαγραφή
  3. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΣΟ ΔΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ [ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ] ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΑΣ. ΧΑΡΙΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή