Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Δ.Ε.ΔΕΛΦΩΝ : ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ


Με ''νέους'' ήχους
η Φιλαρμονική
***********

Ανακοίνωση

Στα πλαίσια προγραμμα- τισμένης πολιτιστικής εκδήλωσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δ.Ε. Δελφών, στην πόλη των Δελφών την 11η Σεπτεμβρίου, παραδό- θηκαν τα καινούρια μουσικά όργανα στα μέλη της φιλαρμονικής.

Η εκδήλωση πραγματο- ποιήθηκε για να τιμηθούν
τα τριάντα χρόνια παρουσίας της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον αρχιμουσικό κο Γιάννη Χατζή και τα μέλη της για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Εκ της Δημοτικής Ενότητας


1 σχόλιο:

  1. Η παλαιότερη Φιλαρμονική του Δήμου Δελφών ανάγεται στους προπολεμικούς χρόνους της 10/ετίας του 1940, μουσικά όργανα της οποίας εκτίθενται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιστορικού Δήμου Δελφών.

    Η νεότερη ιστορία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δελφών αρχίζει το 1981, μετά από απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου επί θητείας του αείμνηστου Δημάρχου Ηλία Σεγκούνη. Το 1986 αγοράστηκαν επί πλέον μουσικά όργανα . Στη συνέχεια μετά από μικρή διακοπή ανασυστάθηκε επί θητείας του Δημάρχου και φίλου σας Κων/νου Λέφα. Η διεύθυνση ανατέθηκε στον αρχιμουσικό κ.Στέργιο Χατζή. Από το 1994 διευθύνεται από τον αρχιμουσικό κ. Γιάννη Χατζή και έχει συμμετοχές και σε Εκδηλώσεις εκτός Δελφών (7ο Φεστιβάλ Νέας Φιλαδέλφειας: 1998,κ.λπ..) Αρχικά ήταν 30μελής, το δε 2013 αριθμούσε 47 μέλη και συγκροτείται στην πλειοψηφία της από μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Έχει μετάσχει με επιτυχία σε όλες τις τοπικές γιορτές και Εκδηλώσεις, τιμώντας επάξια το αδιαφιλονίκητο Κέντρο του Δυτικού Πολιτισμού. Συγχαρητήρια στον Αντιδημαρχο και φιλο Λουκά Αναγνωστόπουλο και στους λοιπούς τοπικούς αυτοδιοικητικούς που παρέδωσαν νέα μουσικά όργανα στα παιδιά και νέους της Παγκοσμίου γνωστής πόλης των Δελφών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή