Κυριακή 6 Απριλίου 2014

''ΦΤΩΧΑΙΝΕΙ'' Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ...


Άλλο ένα...

   Η ''Ανάπτυξη'', αυτή η αδυσώπητη έννοια και λέξη η οποία έχει βαυκαλίσει τα μυαλά των κυβερνώντων μας και είναι η καθημερινή υπνωτική ''καραμέλα'' για την δημιουργία εντυπώσεων, εφησυχασμού και αταραξίας του λαού μας, έχει έλθει και έχει εγκατασταθεί και εδώ, στην πόλη μας.  Η Ιτέα μας,
γνωρίζει πλέον εδώ και έναν χρόνο, το ευεργετικό ''χάδι'' της  ευαγγελιζόμενης  και άρτι αφιχθείσας ''Ανάπτυξης'' των Ευρωπαϊστών, την οποία υλοποιούν κατά γράμμα και απαρέγκλιτα οι εδώ Τοποτηρητές των μνημονίων, με αποτέλεσμα την ερήμωση δρόμων και καταστημάτων και την αύξηση του μαρασμού της οικονομικής ζωής της πόλης.  Και βεβαίως, δεν είναι η μόνη.
   Άλλο ένα όμορφο κατάστημα επί της οδού Μεταμορφώσεως στην Ιτέα, κλείνει.  Είναι αδύνατη σύμφωνα με την επιχειρηματία η διατήρησής του, με το σημερινό κόστος των παγίων εξόδων και την μειωμένη έως μηδαμινή εμπορική κίνηση της αγοράς.  Λογικά λοιπόν, οδηγήθηκε στο κλείσιμο της επιχείρησης, μη αντέχοντας τόσην πολλή ''Ανάπτυξη''...
   Στον κατάλογο λοιπόν των κλεισμένων επιχειρήσεων της Ιτέας, προστέθηκε άλλη μια και εάν δεν υπήρχε η παραλιακή λεωφόρος, της οποίας τα Καφενεία, Εστιατόρια και Καφέ-Μπάρ  υπάρχουν και λειτουργούν ακόμη, τότε θα μιλούσαμε για μιά προάστια πόλη, χωρίς εμπορική κίνηση, χρησιμοποιούμενη μόνον για διαμονή των όποιων κατοίκων της.
Κρίμα... 

3 σχόλια:

  1. η ΙτεΑ ΕΠΑΘΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
    ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΤΩΝΙΕ ΣΤΟΠ
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΠ
    ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΠ
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΣΤΟΠ
    ΑΝΤΩΝΙΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΣ ΣΤΟΠ



    Οι οικονομικές υποχρεώσεις και η μείωση του τζίρου απειλούν το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αφού οι μισές σχεδόν απειλούνται με λουκέτο ακόμη και μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

    Σύμφωνα με έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, μία στις δύο επιχειρήσεις που απασχολούν ως 49 άτομα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κλεισίματος τους προσεχείς μήνες με βασικούς λόγους τη μείωση του τζίρου, τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, τις ΔΕΚΟ, την Εφορία και τις τράπεζες. Οπως αναφέρει το «Βήμα», οι έρευνα αποκαλύπτει πως όλοι οι οικονομικοί δείκτες των επιχειρήσεων διατηρούν αρνητικές τιμές.

    Το 66,6% αυτών σημείωσε κάμψη στον κύκλο εργασιών, με την υψηλότερη να καταγράφεται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις (81,7%). Ο μέσος όρος μείωσης του τζίρου για το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανέρχεται σε 22,9%. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, από την αρχή της κρίσης η συνολική πτώση του τζίρου φτάνει στο 65%.

    Το 47,1% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο διάστημα. Μάλιστα περίπου το 40% αυτών τοποθετούν τη διακοπή λειτουργίας μέσα στο εξάμηνο. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερά υψηλό παρά τη σωρευτική μείωση 200.000 επιχειρήσεων από το 2009. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, η καθαρή μείωση των επιχειρήσεων το επόμενο έτος με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τις 27.000-30.000. Ιδιαίτερα αρνητικά είναι τα στοιχεία για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, αφού 2 στις 3 δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν.

    Το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων οφειλών των επιχειρήσεων αφορά τις ασφαλιστικές οφειλές προς ΟΑΕΕ (περίπου 40%). Τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΕ αναφέρουν ότι πάνω από 370.000 επιχειρήσεις έχουν χρέη προς τον οργανισμό σε σύνολο 700.000, γεγονός που σημαίνει ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που χρωστούν έχουν τεθεί σε αδράνεια ή έχουν ήδη κλείσει. Ακολουθούν τα χρέη προς τις ΔΕΚΟ (34,9%) και την Εφορία (32,7%). Το τελευταίο εξάμηνο διευρύνθηκε το ποσοστό των επιχειρήσεων που έχει καθυστερημένες οφειλές προς τους προμηθευτές (28,7% από 27,8%) - γεγονός ανησυχητικό για τις προοπτικές του ιδιωτικού τομέα - και το ΙΚΑ (25,9% από 22,6%). Τα μη εξυπηρετούμενα ή καθυστερούμενα δάνεια προς τράπεζες ανέρχονται σε 28,1%.



    Πηγή: Κινδυνεύουν με λουκέτο οι μισές μικρές επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες -Τις «πνίγουν» τα χρέη | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ .ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ -ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ,ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ ΜΥΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΤΙ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 50 + ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΤΣΙΓΓΟΥΝΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ 2-3-5-10 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ .ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΑ MARKETS ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ .Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή