Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ!!..


Διαπλοκή,
Αδιαφάνεια,
Ανηθικότητα!

-     Η Σοφία το γένος Λαναρά (η γνωστή οικογένεια) παντρεύεται τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη,  πολιτικό     στέλεχος και προσωπικό φίλο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή,  Βουλευτή  και Υπουργό επί Κυβερνήσεων αρχικά της Ε.Ρ.Ε. και στην συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας.
-     Αποκτούν 4 παιδιά, 3 αγόρια και 1 κόρη, εκ των οποίων :
       -  Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (γεννηθείς το 1969) είναι ο νύν Υπουργός Εμπορικής                           Ναυτιλίας
       -  Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης (γεννηθείς το 1978) είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας
          V+O Διαφημιστική Συμβουλευτική Α.Ε.

-     Η Λίνα Νικολοπούλου είναι η σύζυγος του νυν Υπουργού Οικονομικών Ιωάννη  Στουρνάρα και έχουν αποκτήσει μαζί 2 κόρες. Έχει ιδρύσει και διευθύνει η ίδια, την εταιρεία  Mindwork Business Solution. Στις 13-15/12/2012 διοργάνωσε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας στο Ξενοδοχείο ''Hilton'' στην Αθήνα και ομιλητής ήταν ο σύζυγός της Ι. Στουρνάρας.
-     Οι εταιρείες των Θωμά Βαρβιτσιώτη και Λίνας Νικολοπούλου συνεργάζονται και από κοινού, ανέλαβαν με απ' ευθείας ανάθεση από τον Ε.Ο.Φ. (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), διαφημιστική εκστρατεία ενημέρωσης κατά της ...πολυφαρμακείας, έναντι του ποσού των 435.666 ευρώ.  Όσον  είναι περίπου δηλαδή, το κόστος λειτουργίας ενός περιφερειακού Κέντρου Υγείας για δύο χρόνια, π.χ. του Κέντρου Υγείας Ιτέας.... Μάλιστα στις 29-5-2013 υπεγράφει το πρώτο ένταλμα πληρωμής για την ...κοινοπραξία ποσού 76.011.66 ευρώ, από τον Διοικητή του Ε.Ο.Φ. Ιωάννη Τούντα.  Για τις δραστηριότητες της συζύγου του έχει ερωτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών και απάντησε μόλις προσφάτως :

''...Η υπόθεση διαπλοκής αποκτά διαστάσεις ευρύτερου σκανδάλου, αφού είχε αποκαλυφθεί ότι η εταιρία Στουρνάρα και θυγατέρων ήταν αμφίβολο αν μπορούσε να «χτυπήσει» δημόσιους διαγωνισμούς λόγω καταδικαστικής απόφασης του παρελθόντος (εξαιτίας μη έγκαιρης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών).
Η απάντηση του υπουργού:
Σε απάντηση που έδωσε έπειτα από επτά μήνες αναφορών και καταγγελιών ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, παραδέχεται την εταιρική εμπλοκή της συζύγου του σε μπίζνες με το Δημόσιο, προσπαθεί να απαλύνει το σκάνδαλο ισχυριζόμενος ότι οι διαγωνισμοί έγιναν προτού ο ίδιος αναλάβει καθήκοντα εντολοδόχου της τρόικας και επιβεβαιώνει την καταδικαστική απόφαση της συζυγικής εταιρίας «για υπόθεση που εκδικάστηκε το 1984». Στην ανακοίνωσή του επίσης κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες, και ομιλεί για οικογενειακά «διαυγή και κρυστάλλινο βίο»...''


-     Συμμαθητής και φίλος του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το κολλέγιο, είναι ο ελληνοεβραίος Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος φέρεται ως ο διαχειριστής του 1/4 των χρημάτων (552 εκ. ευρώ) της λίστας Lagarde.  Τον αναζήτησε, ματαίως όμως, η συσταθείσα για το θέμα Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για να καταθέσει και τελικά τον ανακάλυψαν έλληνες δημοσιογράφοι στο Ισραήλ.  Δέχτηκε να καταθέσει στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής η οποία τον επισκέφθηκε στο Τελ Αβίβ και μεταξύ όλων των άλλων είπε ότι, το τελευταίο διάστημα συνομιλούσε τηλεφωνικά ανελλειπώς, με τον συμμαθητή και φίλο του, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.  Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήταν μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία διερευνούσε τον βαθμό εμπλοκής του αναζητούμενου Μιωνή!!!...
Ο Σάμπυ Μιωνής ομολόγησε ότι είναι αληθινές οι διαφημίσεις ιστοσελίδων του εξωτερικού, όπου τον αναφέρουν ως διαχειριστή επενδύσεων και Headge Funds (Κεφάλαια Αντιστάθμισης Κινδύνου) από κοινού με τον Σταύρο Παπασταύρου.  Και ότι είχε συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά, για επενδύσεις στην Ελλάδα, πριν ακόμη γίνει Πρωθυπουργός, στην Συγγρού με την μεσολάβηση του Σταύρου Παπασταύρου!
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου, πλειστάκις κατηγορηθείς  από πολλούς και για πολλά, εξακολουθεί ακόμη να  είναι Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας..... 

Όπως γίνεται αντιληπτό, η περιγραφόμενη υπάρχουσα και μη αμφισβητούμενη κατάσταση, δεν έχει καμμία σχέση με ιδεολογίες, πολιτικούς προσανατολισμούς και κοινωνικοοικονομικές αντιλήψεις ανθρώπων και κομμάτων.  Είναι καθαρή σχέση γαιοκτήμονα προς τους υποτακτικούς του στην φυτεία του. Σχέση μη υποκείμενη σε έλεγχο και λογοδοσία, αδίστακτη και αδιάφορη για την άποψη του κάθε κατοίκου αυτής της χώρας.  Και τούτο είναι εδραιωμένο εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει να κάνει με πράσινους, γαλάζιους, κόκκινους, πορτοκαλείς και μαύρους.  Έχει να κάνει μόνον με αθλίους!

Και η γνωστή ερώτηση επανέρχεται : ''Τι δεν καταλαβαίνεις, έ, τι δεν καταλαβαίνεις;..'' 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου