Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

''...χυμήξαν στ' Αλαφόκαστρο, βαρούν τα Τουμπανάρια...''


''...χυμήξαν στ' Αλαφόκαστρο,
βαρούν τα Τουμπανάρια...''
                                  (δημοτική ποίηση)

    Την 1-4-2013 από αυτό εδώ το blog και στο θέμα ''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ Β' ΜΕΡΟΣ'', είχαμε δημοσιεύσει επιστολή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης κου Ρουπακιώτη, στο τέλος της οποίας αποκάλυπτε ότι ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κος Παντελής, είχε ειδοποιήσει το Τριμελές Συμβούλιο Επιθεώρησης Δικαστηρίων, για την περίπτωση ευθύνης Δικαστικών Λειτουργών για την διαπιστωθείσα καθυστέρηση της δικογραφίας για τα ''Τουμπανάρια''. Είχε υπάρξει μια κινητοποίηση για το θέμα και όπως έως τότε γνωρίζαμε, ο φάκελος από το Εφετείο Λαμίας, επανήλθε στην Εισαγγελία Αμφίσσης για συμπληρωματικά στοιχεία και καταθέσεις και με το πέρας των εδώ ενεργειών, είχε αποσταλεί εκ νέου στην Λαμία.  Είχε εν τω μεταξύ μεσολαβήσει και η αθωωτική απόφαση για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο θέμα (πλήν Φουσέκη) και η όλη διαδικασία ακολουθούσε τους ρυθμούς του ...καλοκαιριού. 
    Σήμερα όμως, όπως πληροφορηθήκαμε, με εντολή του Εισαγγελέα Εφετείου Αθηνών, αντίγραφα του συνόλου της δικογραφίας, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα!  Ασχολείται πλέον ο Εισαγγελέας του Εφετείου Αθηνών και υπάρχει ενδεχόμενο, να έχει αφαιρεθεί τελείως από τους εδώ και στην Λαμία Δικαστικούς Λειτουργούς η δικογραφία και να έχει μεταφερθεί στην Αθήνα, το σύνολο των πρωτοτύπων εγγράφων, τόσον των καταθέσεων και εισηγήσεων, όσον και των μέχρι τώρα αποφάσεων.  Μάλιστα είναι τόσον μεγάλη η ένταση της ανάμειξης του Εισαγγελέα Εφετείου Αθηνών, ώστε εκάλεσε στο γραφείο του για ενημέρωσή του (και όχι μόνον, υποθέτουμε εμείς), όλους τους εμπλεκόμενους και μέχρι στιγμής λαβόντες μέρος Δικαστικούς Λειτουργούς, στην διαμόρφωση της δικογραφίας.
   Η πληροφορία μας, είναι διασταυρωμένη από νομικούς κύκλους και της περιοχής μας και μάλιστα ομολογήθηκε ότι, στο γραφείο του Εισαγγελέα Εφετείου Αθηνών, έχει ειδοποιηθεί να παρευρεθεί και Δικαστική Λειτουργός, ήδη από έτους μετατεθείσα σε άλλη περιοχή.

Όν εστί μεθερμηνευόμενον:     ''...Πήραν τ' Ανάπλι, πήραν το,
                                                   πήραν το Παλαμίδι,
                                                   χυμήξαν στ' Αλαφόκαστρο,
                                                   βαρούν τα Τουμπανάρια...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου