Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ...ΠΡΟΣΤΙΜΟ!

Ο Ασωπός δεν εσιώπησε...

   Προσφάτως πληροφορηθήκαμε από την Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου ''Η ΑΛΚΥΩΝ''  ότι εκδόθηκε η απόφαση για την προσφυγή της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, (η οποία είχε υποβληθεί από κοινού με την αντίστοιχη Διεθνή Ομοσπονδία), στο Συμβούλιο της Ευρώπης και εστρέφετο κατά της πολιτικής του Ελληνικού Δημοσίου στο θέμα του Ασωπού ποταμού στην Βοιωτία.  Σύμφωνα με  την απόφαση, η Ελλάδα καταδικάστηκε ομόφωνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων, με το σκεπτικό της απόφασης, να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών και απαλλαγή ευθυνών για ειδικούς ...συνταγματολόγους και επαΐοντες περί της εφαρμογής των περιβαλλοντικών νόμων στην ελληνική Επικράτεια.
   Δεν είναι βεβαίως η πρώτη καταδίκη για την Χώρα μας και με ''αυτούς'' τους Ταγούς, ενδεχομένως να μην είναι και η τελευταία.  Κάποιος όμως πρέπει να πληρώσει για αυτό και η καταδίκη να μην είναι ρητορική.  Κάποιος ευθύνεται και πρέπει να αναζητηθεί, όπως και κάποιος άλλος θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα.

   Εμάς όμως, εδώ στην περιοχή μας, το γεγονός της καταδικαστικής απόφασης μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και ακόμη περισσότερο η εφαρμογή της και η λύση του προβλήματος, καθ' όσον:
-  Η βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων (με τον Ασωπό ως ...πρόβλημα), ασφυκτιά.
-  Η μεταφορά κάποιων επιχειρήσεων έχει αρχίσει και η Θίσβη, είναι πρό των πυλών.
-  Το πρόβλημα με το λιμάνι της Θίσβης είναι γνωστό (δηλ. η σωρεία των παραβάσεων και παραβιάσεων εκεί, εκ μέρους και του Δημοσίου) και η σύνδεσή του με την ...ενδοχώρα έχει εγκριθεί. Μέχρι και τραίνο θα φτάνει πλέον στο άτυχο αρχαίο λιμάνι!
-  Η ρύπανση του Κορινθιακού, με γεννεσιουργές εστίες ως επί το πλείστον, στην βόρεια πλευρά του, θα αυξηθεί υπέρμετρα και ανεξέλεγχτα.
-  Και τέλος, αναλόγως με την εφαρμογή και την επιβολή της συγκεκριμένης απόφασης, θα υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς ή όχι, από άλλες ρυπαίνουσες επιχειρήσεις του Κορινθιακού Κόλπου.  Και για να το κάνουμε πιό ''λιανά'', εάν δεν υπάρξουν κυρώσεις στους υπόλογους (πέραν του προστίμου στην Ελλάδα), μην περιμένετε να νοικοκυρευθεί το ...Λαρνάκι!  Η ''Ανάπτυξη'' θα εγκατασταθεί μόνιμα εδώ! Τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου