Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΜΙΑ ΠΟΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ...NASA!


Υπάρχουν πολλά τέτοια Ελληνόπουλα!

   Σε πείσμα της εποχής, σε πείσμα της δουλικότητας και της ''δυτικοποίησης'', σε πείσμα των  Glamour και Life style εμφανίσεων, μια κοπέλλα, ένα όμορφο κορίτσι από την Βέροια, έκανε το κατάμεστο αμφιθέατρο από κάθε φυλής και εθνικότητος ανθρώπους, να χειροκροτήσουν παρατεταμένα και να υποκλιθούν σε αυτό το οποίο, με τόσον απλό και εμφαντικό τρόπο εκπροσωπούσε αυτή η νέα γυναίκα : Τον Ελληνισμό!
   Ήταν η τελετή ανοίγματος της Διεθνούς Συνάντησης με θέμα το Διάστημα (International Space Camp Opening Ceremony), η οποία πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών στις Η.Π.Α. και στην οποία συνάντηση είχαν κληθεί να παρευρεθούν διακριθέντες σε θέματα αστρονομίας, μαθητές Λυκείων από όλον τον Κόσμο.  Την Ελλάδα εκπροσωπούσαν 3 νέα παιδιά, τα οποία είχαν πρωτεύσει στον σχετικό διαγωνισμό και το έπαθλό τους ήταν, εκτός από το ταξείδι και την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της NASA, η δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, το πρόγραμμα της εκπαίδευσης των υποψηφίων αστροναυτών.
  Δυό αγόρια λοιπόν, από την Εύβοια και την Κέρκυρα και ένα κορίτσι ποντιακής καταγωγής από την Βέροια, βρέθηκαν πριν από μερικά βράδυα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με έξυπνα παιδιά από όλον τον κόσμο μαζί με τους οργανωτές της συνάντησης, να παρουσιάζουν τον εαυτό τους και την χώρα μας, όπως έκαναν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά. 
Με μιά ιδιομορφία όμως :   Η όμορφη Βεροιωτοπούλα, η Ελένη Τσαπράζη, εμφανίσθηκε με ποντιακή στολή και μάλιστα, την αστική, αυτήν των ευκατάστατων κυράδων του Πόντου!  
Το καλύτερο δε έγινε, όταν μετά τον πρόλογό της στην αγγλική γλώσσα, για το τι σημαίνει η πόλις Βέροια για  την Μακεδονία, τον Ελληνισμό, τον Χριστιανισμό και για ολόκληρον τον Κόσμο, άρχισε να απαγγέλλει την ''Ιθάκη'' του Κωνσταντίνου Καβάφη στα ελληνικά και να την μεταφράζει στίχο-στίχο ο νεαρός από την Κέρκυρα!!..
Μοναδικές στιγμές για εξαιρετικούς νέους ανθρώπους.  Μοναδικοί Πρεσβευτές του Πολιτισμού μας, του ελληνικού πολιτισμού, της παράδοσής μας και του σύγχρονου μεγαλείου μας, της νεολαίας.  Και υπάρχουν νέοι άνθρωποι οι οποίοι τιμούν και σέβονται την παράδοσή μας και οι οποίοι διαπρέπουν σε επιστήμες και τέχνες.  Και η Φωκίδα μας, δεν υστερεί, ούτε στην τήρηση της παράδοσης, ούτε στην ανάδειξη επιστημόνων.  Σε άλλα υστερεί.  Και όταν τα διορθώσουμε (είναι γνωστός ο τρόπος...), έ, τότε θα έρθει η ...NASA σε εμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου