Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ι.Ο.Β.Ε. : ΑΝΗΦΟΡΑ...


Ανάπτυξη μέσω
...Ύφεσης!

    Παρουσιάσθηκε σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 η τριμηνιαία έκθεση του Ι.Ο.Β.Ε (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, καθώς επίσης και οι προβλέψεις του Ιδρύματος για τα επόμενα τρίμηνα του 2013.  Η εκτίμησή του, είναι ελαφρώς δυσμενέστερη από τις τελευταίες προβλέψεις διεθνών και εγχώριων Φορέων.  Υπολογίζει την οικονομική ύφεση στο -4,8 έως -5% σε σύγκριση με το -4,2% της Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και το -4,8% του Ο.Ο.Σ.Α. και βεβαίως, συνέχιση της ανόδου της Ανεργίας στο 27,8%, υψηλότερο από ότι είχε προσφάτως προβλεφθεί από το ίδιο το Ι.Ο.Β.Ε.
  Από τα περιγραφόμενα και προβλεπόμενα του Ιδρύματος, είναι φύσει αδύνατον να πραγματοποιηθεί αυτό το οποίο είπε προ ολίγων ημερών στην έκθεσή του, για την οικονομία της χώρας, ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κος Προβόπουλος.  Ότι δηλαδή θα υπάρξει ανάπτυξη εντός του 2014.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κος Προβόπουλος, τα τελευταία 4 έτη, στην ετήσια παρουσίαση της  έκθεσής του, επαναλαμβάνει ότι ...από του χρόνου θα έχουμε ανάπτυξη.  Ναί, το επαναλαμβάνει κάθε έτος, όπως έκανε και τον προηγούμενο μήνα  και είναι δυνατόν να το πιστεύει κιόλας!
   Το σίγουρο είναι ότι ο ένας από τους δύο, λέει ψέμματα.  Να μην ξεχνάμε δε, ότι ο τέως Πρόεδρος του Ι.Ο.Β.Ε. είναι ο σημερινός Υπουργός των Οικονομικών μας.  Και συνεπώς ο κος Στουρνάρας, γνωρίζει πολύ καλά, το τι λένε και οι δύο.  Όπως και εμείς, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, το τι λένε και οι τρείς τους: ......(γνωστα πράγματα, τα οποία όμως δεν γράφονται!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου