Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΙΑΠΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ!..


Η Τουριστική ...λογική
(μακρυά από εμάς...)

    Ο κος Κωνσταντίνος Αγοραστός είναι ο νυν αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.  Προσέξτε τί έκανε :
Σε συνεννόηση, συμφωνία  και συνεργασία με Δήμους της Περιφέρειάς του, με τοπικούς φορείς, με Ενώσεις Ξενοδόχων και παραγωγικούς φορείς, διοργάνωσε ένα ταξείδι για Τουριστικούς Πράκτορες και ανθρώπους των ΜΜΕ της Ιαπωνίας και τους φιλοξένησε στην Θεσσαλία.
Σκοπός, η τουριστική προβολή της Περιφέρειας στην μακρινή χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, προσδοκώντας την έλευση Ιαπώνων τουριστών.
Απλόν, αποτελεσματικόν και μεγαλοφυές!  (συνεισέφεραν άπαντες)
Η Περιφέρεια  και για να κυριολεκτούμε, οι άνθρωποι οι κατοικούντες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι οποίοι έχουν όραμα και σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου τους, καθώς επίσης και γνώση για τις δυνατότητες και τις αξίες του πατρίδας τους, αποφάσισαν ότι ο τουρισμός σαν επιχείρηση, τους ταιριάζει, τον χρειάζονται  και για αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ευημερία όλων τους.  Όχι για τα συμφέροντα μιάς μικρής ή μεγάλης ομάδας ανθρώπων, αλλά για όλους τους κατοίκους!
Είχαν προηγηθεί οι Δήμαρχοι Βεροίας και Ναούσης, με τους Γερμανούς Τουριστικούς Πράκτωρες και τους εκπροσώπους περιπατητικών Συλλόγων της Γερμανίας, με ένα τετραήμερο στην Ημαθία, όπου συμφώνησαν την μεταφορά Γερμανών τουριστών στην περιοχή, για περιήγηση στα μονοπάτια του καταπράσινου Βερμίου.
   Αυτά εκεί.  Εδώ όμως;  Υπάρχει άποψη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για τον Τουρισμό;  Μήπως ο Δήμος Δελφών με το βαρυσήμαντο όνομα, έχει κάποιο σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιοχής;  Έκτός από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, της οποίας το μοναδικό έργο είναι η απ' ευθείας ανάθεση (αγορά μάλλον) μιας μελέτης για τον ...επαναπροσδιορισμό του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, υπάρχει κάτι άλλο, έχει γίνει κάτι άλλο για την τουριστική προβολή  της περιοχής μας;  Ναί, πήραμε και ''Γαλάζιες Σημαίες'' για την παραλία ...''βραχάκια''!  Και για να μην το ξεχάσουμε, ασφαλτοστρώθηκε και ο αγροτικός δρόμος ο οποίος καταλήγει στις υπό κατασκευή εξοχικές κατοικίες ιδιοκτησίας της κας Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού (και Αντιδημάρχου) κας Γουργουρή!!!...
Άχ! Θεσσαλία...

(σ.Επίκουρου : Προ 2 μηνών περίπου, το σύνολο των 70 καταστημάτων του Βόλου, τα γνωστά παγκοσμίως ''Τσιπουράδικα'', ίδρυσαν Σύλλογο, όπου τα μέλη του αποκτούν υποχρεωτικά, πιστοποίηση ISO για τα προσφερόμενα εδέσματα και ειδικά για το τσίπουρο και υποχρεωτικά το 60% των παρασκευασμάτων τους, θα είναι από τοπικά προϊόντα.  Δηλαδή οι εκεί καταστηματάρχες, περιφρουρούν το κεκτημένο τους!!...)
Άχ! Θέση Αλός!!...

2/7/2013 Τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Θεσσαλία αποκόμισαν Ιάπωνες ταξιδιωτικοί 
πράκτορες
και δημοσιογράφοι σε ταξίδι γνωριμίας που διοργάνωσε η αιρετή Περιφέρεια

Κώστας Αγοραστός: Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη Θεσσαλία ελκυστικό τουριστικό προορισμό


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, Δήμους, Ενώσεις Ξενοδόχων και παραγωγικούς φορείς διοργάνωσαν ταξίδι γνωριμίας στην περιοχή της Θεσσαλίας για στελέχη ταξιδιωτικών πρακτορείων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Ιαπωνία. Σκοπός της τουριστικής αυτής δράσης ήταν οι Ιάπωνες να γνωρίσουν και να προβάλουν το τουριστικό θεσσαλικό προϊόν.

Το group των Ιαπώνων βρέθηκε στη Θεσσαλία από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου και πραγματοποίησε επισκέψεις στο Πήλιο, γνωστό ως «βουνό των κενταύρων», τη λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα, τη Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Η υπεύθυνη του Γραφείο του ΕΟΤ στην Ιαπωνία κα Keiko Aoki, εκπροσωπώντας όλους τους συμμετέχοντες, δήλωσε ότι : «Αποκομίσαμε από την Θεσσαλία τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για τις ξεχωριστές ομορφιές όσο και για την φιλοξενία που δεχθήκαμε. Από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας στη χώρα μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τη βάση για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων και προσέλκυση τουριστών από την ασιατική ήπειρο στην Θεσσαλία».

Σε μια θεαματική βραδιά υποδοχής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλωσόρισε τους Ιάπωνες στην Αγριά Μαγνησίας, ανταλλάσσοντας απόψεις με τους τοπικούς φορείς, μέλη των ενώσεων ξενοδόχων και τουριστικούς πράκτορες και μοιράζοντας προωθητικό υλικό.
Ο κ. Αγοραστός παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι προσφέρει πληθώρα επιλογών και κυρίως ποιότητα, δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο θρησκευτικός, ο ιαματικός, ο καταδυτικός, ο γαστρονομικός, ο αθλητικός κ.α. 
(πηγή: Δελτίο Τύπου Περ. Θεσσαλίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου