Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η ΚΙΡΡΑ ΕΓΙΝΕ ...ΚΥΡΙΑ!!

Πέτυχε!

      Ήταν όμορφα!  Πολύ όμορφα και μιά ''πρωτάρα'' εκδήλωση, έγινε αμέσως οικεία σε όλους και σεβαστή από όλους.  Όλοι αισθάνθηκαν όμορφα.  Διοργανωτές, συμμετέχοντες και επισκέπτες, με μια χαλαρότητα στο πρόγραμμα και με μιά ''αφελή'' επιμέλεια στο ''στήσιμο'' των εκθετών, σε σημείο όπου όλοι να αισθάνονται ότι είναι μέρος του νερού από ένα ρυάκι, το οποίο κυλά ήρεμα και νωχελικά μέσα στην κοίτη του.  Όλα ήσυχα, απλά, όμορφα και ενδιαφέροντα.  Μια εκδήλωση χωρίς ''χαιρετισμούς'' (επιτέλους!), χωρίς ''κυριαρχίες'' και εντοπιότητες, μα πάνω απ' όλα με εμφανή την ανυστερόβουλη αγάπη κάποιων ανθρώπων για τον τόπο τους.  Μιας ομάδας ανθρώπων οι προσπάθειες της οποίας, όχι μόνον καρποφόρησαν από το πρώτο τους πολιτιστικό πείραμα, αλλά δείχνουν και τον δρόμο για πολιτιστικές ''παραγωγές'' χωρίς ...''παραγωγούς''. 

  
 Ήταν όμορφα!   Κι όλοι μας αισθανθήκαμε όμορφα.  Κι ελπίζουμε και θέλουμε, σε αυτό το πνεύμα και με την ίδια θέληση, η Κίρρα να λάμψει, να υπάρξει δημιουργώντας η ίδια πολιτισμό και να πάρει (επιτέλους!) την θέση η οποία της αξίζει  στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Φωκίδας.  Και όχι μόνον!

    Αξιέπαινη προσπάθεια.  Και μόνον η κινητοποίηση τόσων Συλλόγων, ανθρώπων και ομάδων προκειμένου να παρευρεθούν για 2 ημέρες στην πλατεία της Κίρρας, είναι επιδοκιμαζόμενη.  Πόσο μάλλον όταν και τα εκθέματά τους είναι προϊόντα κόπου, επιμονής, τέχνης και αγάπης για την παράδοση.  Συγχαρητήρια σε όλους! 
Οφείλουμε όμως να κάνουμε και μια ειδική αναφορά στον πλούτο των ιστορικών φωτογραφιών από όλες τις συμμετέχουσες Κοινότητες της περιοχής μας, οι οποίες επροβάλοντο με συνεχή ροή στην μικρή και επί σκοπού δημιουργηθείσα οθόνη, στο νότιο μέρος της πλατείας.  Θαυμάσιες!
Το πείραμα πέτυχε!  Συγχαρητήρια!

5 σχόλια:

  1. ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΠΑΡΕΛΗ - ΧΑΡΙΤΟΥ30 Ιουλίου 2013 στις 4:31 μ.μ.

    ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ¨ΕΜΕΙΣ ¨ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ¨ΕΓΩ¨ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!!!! ¨ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ¨ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΚΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι θα μπορουσε να ηταν αν δεν εσπευδε το 'εγω' σου να καπελώσει το 'εμείς' μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυρία Γεωργία Καπαρέλη-Χαρίτου, μας έστειλε σχόλιο για το άρθρο μας για την εκδήλωση στην Κίρρα, το οποίο και δημοσιεύσαμε. Στο άρθρο μας δεν αναφέρθηκαν ονόματα οργανωτών, συμμετεχόντων και χορηγών, εάν υπήρχαν. Η κα Καπαρέλη-Χαρίτου, απλά προσυπέγραψε τα γραφόμενά μας ΕΠΩΝΥΜΩΣ και συμφώνησε με την άποψη την δική μας όσον αφορά την ανάδειξη της Κίρρας. Δεν ανέφερε καν, ότι αυτή η ίδια έκανε εκείνο ή το άλλο για την εκδήλωση. Συνεπώς, ΑΝΩΝΥΜΕΣ απόψεις σχολιαστών και δη ατεκμηρείωτες, έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία των απόψεων του blog και όχι με τα επώνυμα και κόσμια σχόλια επωνύμων. Το blog σέβεται την ανωνυμία, την προβάλει εφ' όσον είναι κόσμια, αλλά πάνω από όλα σέβεται και προστατεύει την επώνυμη και κόσμια άποψη του κάθε επισκέπτη μας. Και για όποιον είναι σε θέση να αποδείξει την ύπαρξη του "εγώ" ή του "εμείς" για την Κίρρα, δίνουμε μία συμβουλή : Εκεί είναι η Πλατεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοια σχόλια για πρωτόγνωρες εκδηλώσεις στην περιοχή μας οι οποίες σίγουρα στέφθηκαν με επιτυχία για εμάς που παραβρεθήκαμε εκεί και τις δύο ημέρες.Αν το σχόλιο του πρώτου ανώνυμου πηγάζει από πολιτική σκοπιά,πρέπει να καταλάβει ότι δεν δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες παντού.Και πραγματικά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν "χαιρετισμοί"ήταν αξιοθαύμαστο!!΄Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές που έδωσαν την ψυχή τους αυτό το διήμερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή