Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

''ΚΑΨΙΤΣΑ'' ΜΕ ...''ΠΟΡΤΙΤΣΑ'';


Από τα ...αγίνοντα!

   Δημοσίευσε την Πέμπτη 11-7-2013 το πολύ καλό ilaliatisroumelis.blogspot.gr  την προκήρυξη του Δήμου Δελφών για την δημοπράτηση ενοικίασης του Δασικού Χωριού στην θέση ''Καψίτσα'' της Γκιώνας. Ήταν βέβαια αναμενόμενο να γίνει αυτό, αν και οι περί το θέμα επαΐοντες ισχυρίζονται ότι άργησε πάρα πολύ.  Έπρεπε να έχει δοθεί σε ιδιώτη για να το εκμεταλλευθεί, εδώ και αρκετό καιρό.  Έστω και τώρα όμως, είναι μιά αρχή. 
   Βεβαίως υπάρχουν ενστάσεις και προβλήματα, όσον αφορά την δυνατότητα λειτουργίας του Δασικού Χωριού,αλλά τούτο δεν θα απασχολήσει εμάς εδώ, τώρα, αλλά τον εν αναμονή επιχειρηματία-ενοικιαστή, του οποίου οι υπολογισμοί θα τον ενθαρρύνουν ή όχι, προκειμένου να συμμετάσχει στην δημοπράτηση.  Εμείς από την πλευρά μας, θα ευχηθούμε ολόψυχα την άμεση ευόδωση και την πλέον συμφέρουσα για τον Δήμο κατάληξη της δημοπρασίας.
   Έχουμε μία απορία όμως :  Στην υπ' αριθμόν (γ) παράγραφο της προκήρυξης αναφέρεται ότι ο πλειοψηφών ενδιαφερόμενος (μισθωτής), υποχρεούται να εκδώσει όλες τις απαιτούμενες  άδειες για την νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης.  Σωστό.  Αλλά ο Δήμος, λέει,  δεν φέρει καμμιά ευθύνη για την μη έκδοση, ''ακόμα κι αν ο φορέας που εκδίδει τις άδειες αυτές είναι ο ίδιος ο Δήμος Δελφών!!...''   Δηλαδή, ο Δήμος θα ενοικιάσει σε κάποιον το Χωριό και εκ των υστέρων είναι δυνατόν να του 'πεί, ''δεν σου δίνω την άδεια γιατί δεν έχεις τα ...απαραίτητα προσόντα!!!...''  Γίνονται αυτά τα πράγματα;   Δεν θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να καταθέσει (και τα καταθέτει), ότι χρειάζεται για την αξιολόγησή του, πρό της δημοπράτησης  και οι Υπηρεσίες του Δήμου να συναινέσουν για την συμμετοχή του σε αυτήν ή όχι;  Τί ''κολπάκι'' είναι αυτό, τι ''πίσω πόρτα'' δημιούργησαν άκωντες ή έκωντες οι άνθρωποι;.... Λέτε;...





3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Επίκουρε, τα είπαμε όλα χθες στο Facebook. Γιατί νομίζω ότι μπήκε ο συγκεκριμένος όρος; Επειδή προφανώς θέλουν συγκεκριμένη εταιρεία και αν τυχόν προκύψει κάποια άλλη, να μπορέσουν μέσω της μη έκδοσης αδειών, να τη βγάλουν από τη μέση... Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αυτή είναι η εκτίμησή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Ελεγχόμενη κατάσταση. Συμφωνώ μαζί σου. Σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Δηλ για να καταλάβω.... Είναι δυνατόν να δημοπρατείται κάτι (το δασ. χωριό εν προκειμένω), για το οποίο το ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ δεν έχει εξασφαλίσει από ΠΡΙΝ τις απαραίτητες άδειες για τη λειτουργία; Ο κύριος του Δ.Χ. είναι ο ΔΗΜΟΣ. Αυτός πρέπει να "κατέχει" την όποια άδεια. Κατόπιν της μίσθωσης, αν απαιτείται οποιαδήποτε άλλη άδεια για την εγκατάσταση και εν γένει λειτουργία του εκμισθωτή, τότε δε νομίζω ότι χρειαζόταν ιδιαίτερη μνεία για κάτι τέτοιο στην προκήρυξη... Αλλά τι να λέμε τώρα... αθάνατο ελλ. δημόσιο καθώς και λαμπρά μυαλά που σε υπηρετούν........!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή