Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΟΙ ''ΜΥΣΤΙΚΟΙ'' ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ OPTIMIST

Περασμένα Μεγαλεία...

''Άκρα του τάφου σιωπή
στον κόλπο βασιλεύει,
λαλεί πουλί, φέρνει πανί
κι η μάνα ζηλεύει.''


   Με όλον τον σεβασμό στον Εθνικό μας ποιητή και χωρίς καμμία πρόθεση αμφισβήτησης της κορυφαίας διανόησής του, πήραμε αυθαίρετα το θάρρος και αλλοιώσαμε 3 λέξεις από το απαράμιλλο τετράστιχό του στους ''Ελεύθερους Πολιορκημένους'', θεωρώντας ότι το προκύπτον νέο νόημα, ανταποκρίνεται ακριβώς στην διαμορφωθείσα από αυτήν την παραπάνω ανακοίνωση, πολιτιστική-αθλητική πραγματικότητα του Δήμου Δελφών.
   Ενθυμηθήκαμε  την προ διετίας διοργάνωση των OPTIMIST στην Ιτέα, καθώς και την περισυνή στο Γαλαξείδι.  Άλλες εποχές, άλλες συνθήκες. Η διαφήμιση του γεγονότος είχε αρχίσει εβδομάδες πριν από τους αγώνες και οι αφίσσες είχαν κατακλύσει κολώνες, βιτρίνες καταστημάτων και κοινόχρηστους χώρους θέασης.  Τα πάντα είχαν επιστρατευθεί για την γνωστοποίηση των αγώνων.  Οργασμός κινητοποιήσεων Δημοτικών Υπαλλήλων και Υπηρεσιών, Ξενοδοχείων και καταστημάτων, για την καλύτερη προβολή της πόλης/των πόλεων και την επιτυχή έκβαση των αγώνων.
Τι σημαιοστολισμοί, τι καθαριότητα, τι φωταψίες και πόσο εκτενής ενημέρωση με όλους τους τρόπους προς τους κατοίκους για το μεγάλο γεγονός!  Τα OPTIMIST ήταν μια πολυδιαφημισμένη  στον τόπο μας εορτή, με ετεροδημότες πρωταγωνιστές και καλεσμένους. (σ.σ. Το τότε κόστος και η διαχείρισή του από τον Δήμο, είναι γνωστά και δεν μας απασχολούν τώρα).
   Και φθάνουμε αισίως σήμερα (εχθές), στην πάρα πολύ μικρή (μονόστηλη) ανακοίνωση  της κας Αντιδημάρχου στην εφημερίδα ''Ώρα της Φωκίδας'', όπου ανακοινώνεται στους αναγνώστες (όσοι την εντοπίσουν) ότι θα πραγματοποιηθούν οι Πανελλήνιοι αγώνες Κυπέλλου των OPTIMIST στην Ιτέα.  Βεβαίως εξηγεί ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Δελφών και στην προσπάθεια του Δήμου προώθησης του ναυταθλητισμού στους νέους.  Ναί, αυτό αναφέρεται και για αυτό το έκαναν.
   Θα υπενθυμήσουμε την προ μηνός έγκριση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου, κόστους 59.000 ευρώ, με τα 3 σεμινάρια επιμόρφωσης Ξενοδόχων, Εστιατόρων και προσωπικού των, με τους χάρτες και τα ενημερωτικά φυλλάδια και την προβολή του Δήμου εντός και εκτός Ελλάδος μέσω συνεδρίων, εκθέσεων και ιστοσελίδων, καθώς επίσης και με αναζήτηση επισκεπτών-τουριστών, μέσω Ταξειδιωτικών Πρακτορείων. Βεβαίως όλα αυτά αναμένονται προσεχώς, στο μέλλον, λίγο αργότερα, θα δούμε, έτσι φανταζόμαστε.
   Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα χρήματα είναι πολύ λίγα για να εξυπηρετήσουν αυτό το σχέδιο.  Προφανώς ο Δήμος δεν θα έχει αναλάβει και καμμία ευθύνη για ύπνο και διατροφή των αθλητών, όπως τις προηγούμενες χρονιές.  Εξ άλλου δεν υπάρχει καμμία έγκριση απο το Δημοτικό Συμβούλιο για κάτι τέτοιο.  Συνεπώς, τι είδους ανάληψη ευθύνης είναι αυτή για διοργάνωση ιστιοπλοϊκών αγώνων και ποιά είναι η σκοπιμότητα της ''καταχωνιασμένης'' ανακοίνωσης στην εφημερίδα σήμερα (εχθές);  Διαπιστώσαμε όμως, ότι Σύμβουλοι από το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας, αγνοούν το γεγονός, Ξενοδοχεία δε της Ιτέας, ναι μεν έχουν κάποιες κρατήσεις αθλητών και προπονητών, αλλά όχι εκ μέρους του Δήμου.  Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα έλθουν από μόνοι τους!!...
   Άλλαξαν οι εποχές.  Άλλαξαν πολλά πράγματα και φτάσαμε στο σημείο να ''κρύβουμε'' γεγονότα μεγάλης εμβέλειας, με μονόστηλη ανακοίνωση σε εφημερίδα!  ''Άκρα του τάφου σιωπή...'' καθώς λέει και ο Σολωμός!  Τέτοια πράγματα!
Καλού-κακού όμως, οι κάτοχοι σταθμευμένων trailers στο χώρο της Μαρίνας, ας τα μετακινήσουν.  Και μάλλον για αυτούς έγινε η ανακοίνωση.  Τέτοια οργάνωση και προβολή!!...

3 σχόλια:

  1. ΘΕΩΡΩ ο,τι σε διοργανωσεις αθλητικες , οι συμμετεχοντες αθλητες και συνοδοι
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
    α. για την μετακινηση τους
    β. για την διαμονη τους
    γ. για την διατροφη τους
    δ. και κυριως για την .....συμμετοχη τους
    κλπ. κλπ
    και για του λογου του αληθες
    κοιταξτε τις προϋποθεσεις συμμετοχης,διαμονης,διατροφης,μετακινησης
    στον επερχομενο αγωνα τριαθλου στην λιμνη Πλαστηρα και με συμμετοχη αθλητων
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ

    http://www.xterragreece.com/#!/c8dm

    Ο ΤΣΑΜΠΑΣ ......ΠΕΘΑΝΑΙ !!!!!!
    Αλλα ο ΤΟΠΟΣ .....ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ

    Αρμαγεδδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε! Με την διαφορά ότι αυτά συμβαίνουν ...αλλού. Για να μην μακρυγορούμε, ρωτήστε τα Ξενοδοχεία Ιτέας και Γαλαξειδίου, εάν έχουν πληρωθεί για τις περισυνές και προπέρσυνες διανυκτερεύσεις των ομάδων και την διατροφή τους μέσα στα ξενοδοχεία. Ρωτήστε ποιός είχε κλείσει τα δωμάτια και είχε κανονίσει τις τιμές και σε ποιού όνομα ζήτησε (ο Δήμος Δελφών) να εκδίδονται τα (ανεξόφλητα) τιμολόγια των Ξενοδοχείων, δίκην χορηγίας! Οι λεπτομέρειες και οι εκκρεμμότητες είναι ...εξωπραγματικές!

      Διαγραφή
  2. Και βεβαιως ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ !!!!!!
    Ο Δημος ( Εμεις ...δηλαδη )δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ να ΠΛΗΡΩΝΕΙ
    τα ΕΞΟΔΑ των συμμετεχοντων.
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.....ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ.

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ,
    Και οι ξενοδοχοι
    και οι εστιατορες
    και οι καφετζηδες
    ΘΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ !!!

    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ !!!!
    ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ Ο ΤΟΠΟΣ !!!!

    Αρμαγεδδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή